Opublikowano 26 Czerwca 20179 l Ja zmienialem przy okazji napinacz z rolka i pasek , trzeba alternator odkrecic bo malo miejsca jest i specialny klucz do sprzegiełka potrzebny bedzie , około do godziny pracy Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 26 Czerwca 20179 l A ty masz teraz 3.0tdi ? Tam chyba nie ma sprzegiełka z tego co pamietam ccwWysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 26 Czerwca 20179 l Ale 3.0tdi to inne jest rozmieszczenie rolek , gdzies czytalem ze sprzegiełko trzeba zmieniac co 120tys kmWysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 26 Czerwca 20179 l Kto ma u nas 3.0tdi pomodzone na 380ps?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 27 Czerwca 20179 l Tomeks to byl moj cel gdybym mial czas zrobic wydech Pytanie tez jaki kod silnika.. dla niektorych 380 to juz duzo..Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Opublikowano 27 Czerwca 20179 l Tomeks to byl moj cel gdybym mial czas zrobic wydech [emoji20]Pytanie tez jaki kod silnika.. dla niektorych 380 to juz duzo..Sent from my SM-G950F using TapatalkAle sam wydech nie jest przeszkodą. Różnica w backpressure między samym DP a całym customowym wydechem jest ponoć na tyle znikoma, że nie ma ona większego wpływu na wynik końcowy.
Opublikowano 27 Czerwca 20179 l Widocznie kazdy tuner ma jakis swoj poglad.. mi mowili ze pomimo zostawionego DPFa powinienem zrobic wydech zeby zmniejszych egt i ulatwic turbo rozdmuchiwanie ciepla.. moze przy mocach 380+ to nie ma takiego znaczenia i rzeczywiscie zostawiajac DPFa, wydech jest nieistotny.. Dla mnie najwiekszy problem to zagrzane auto ktore przestaje jechac Jezeli sie okaze ze zrobie wydech i bede mial to co mam.. 354KM.. ale bedzie na tyle stabilnie ze moge cisnac auto bez przerwy i nie bedzie ciac mocy i puchnac.. to wole to niz 380 ktore umrze jak sie troche pogonie
Opublikowano 27 Czerwca 20179 l Widocznie kazdy tuner ma jakis swoj poglad.. mi mowili ze pomimo zostawionego DPFa powinienem zrobic wydech zeby zmniejszych egt i ulatwic turbo rozdmuchiwanie ciepla.. moze przy mocach 380+ to nie ma takiego znaczenia i rzeczywiscie zostawiajac DPFa, wydech jest nieistotny.. Dla mnie najwiekszy problem to zagrzane auto ktore przestaje jechac [emoji4] Jezeli sie okaze ze zrobie wydech i bede mial to co mam.. 354KM.. ale bedzie na tyle stabilnie ze moge cisnac auto bez przerwy i nie bedzie ciac mocy i puchnac.. to wole to niz 380 ktore umrze jak sie troche pogonie [emoji4]To ratuje cię tylko rozbudowana instalacja WMI. Druga sprawa są te wszystkie wymalowane wyniki typu 380/400ps. Większość z tych aut generuje taka moc tylko na jeden strzał na hamowni z wystudzonym coolerm zlanym woda albo zmrozonym gaśnica śniegowa. Po wyjeździe na ulicę jest tak jak mówisz. Auto puchnie, z 400ps robi się 360 i zaczyna się płacz i zgrzytanie zębami że jak to jego 400 konne auto jedzie równo z autem znajomego który ma 360ps...
Opublikowano 27 Czerwca 20179 l 12 godzin temu, olinek2 napisał: CAPA nie ma sprzęgiełka Jesteś pewien ? po nr VIN mi w sklepie dobrali hehe ciekawe co to przyjdzie
Opublikowano 27 Czerwca 20179 l Powiedzieli mi że jest łożysko igiełkowe i dwie rolki. Sam już nie wiem
Opublikowano 27 Czerwca 20179 l Jak oglądałem to wyglądało jak normalne koło, ale może jest ze sprzęgłem [emoji4] przy okazji zmiany oberwanego koła rzuciłem okiem. Aaa I pamiętajcie że pasek do CAPA jest ten krótszy, bo dłuższy już się lubi ślizgnąć, a taki miałem jak auto kupiłem.
Opublikowano 27 Czerwca 20179 l 3 minuty temu, olinek2 napisał: Jak oglądałem to wyglądało jak normalne koło, ale może jest ze sprzęgłem przy okazji zmiany oberwanego koła rzuciłem okiem. Które Ci się oberwało ?
Opublikowano 27 Czerwca 20179 l Pasowe od wału na gumie standard niestety. Pomogłem mu bo zapalajac auto skrecalem koła, ale to nawet dobrze się stało bo pod blokiem a nie na trasie...
Opublikowano 27 Czerwca 20179 l Skręcone koła mają coś do tego ? jakie koło zamontowałeś ? u mnie może być ta sama przyczyna dopiero dzisiaj będę miał rozebrane
Opublikowano 27 Czerwca 20179 l Mają bo pasek mocniej obciążony przy rozruchu i siły są dość spore jak pompa wspomagania zatkana przez magiel wstaje . Wrzuciłem sasic jak dobrze pamiętam bo mi kolega w IC ogarnął póki co 5kkm zrobione i jest ok.
Opublikowano 27 Czerwca 20179 l Przy zakładaniu trzeba pamiętać że jedna ze śrub ma inny rozstaw I trzeba tak kolo założyć żeby lekko wszystkie pasowały. Do koła dać trzeba nowe śruby niekoniecznie z ASO ale mają być miękkie żeby ładnie się naprężyły I nie pękły. Całość idzie dość szybko tykko zderzak trzeba zrzucić I pas w tryb serwisowy.
Opublikowano 27 Czerwca 20179 l Wymieniałeś też napinacz i rolki ? przy okazji czy samo koło ? ja nie wiem dokładnie co mi się tam jeszcze podziało, ale profilaktycznie wymienie wszystko rolki napinacz pasek to sprzegielko z rolkami o ile faktycznie tam jest i mam nadzieje ze kolo pasowe cale bo jak nie to znowu z 5stow nie moje