Opublikowano 5 Marca 201313 l f*ck Moj vcds 10.6 nie obsluguje kodowania II czyli nici z adaptacji czujnika
Opublikowano 5 Marca 201313 l f*ck Moj vcds 10.6 nie obsluguje kodowania II czyli nici z adaptacji czujnika Jakiego czujnika? przypadkiem nie chodzi o czujnik roznicy cisnien? On sie chyba sam adaptuje...
Opublikowano 5 Marca 201313 l f*ck Moj vcds 10.6 nie obsluguje kodowania II czyli nici z adaptacji czujnika Obsługuje tylko nie podpowiada co jest co. możesz używać hex w bajtach i zaprogramuje
Opublikowano 5 Marca 201313 l Panowie miałem okazję ostatnio podłączyć komputer pod moje B8 i odczytałem takie oto dane: [/img] mam pytanie czy jest tam pokazany stan filtra cząstek stałych i jeżeli ktoś się orientuje w jakim on jest teraz stanie ??? z tego co widzę to ostatnia regeneracja miała miejsce 247 km temu, mniej więcej kojarzę gdzie wtedy jechałem i tu mam pytanie czy podczas regeneracji filtra samochód jakoś inaczej się zachowuje i czy pokazuje się jakaś kontrolka na desce, ponieważ ja nic co by odbiegało od normalnej pracy wtedy nie zauważyłem, sorry za taki elaborat, ale w tej kwestii jestem zielony, z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam
Opublikowano 5 Marca 201313 l Mam na sprzedaz składane lusterka ,pod Pamieć 16 PIN (14 przewodów) dodatkowo przełacznik w tapicerce drzwi oraz plastikowa raczka . Jaka kasa?
Opublikowano 5 Marca 201313 l f*ck Moj vcds 10.6 nie obsluguje kodowania II czyli nici z adaptacji czujnika Jakiego czujnika? przypadkiem nie chodzi o czujnik roznicy cisnien? On sie chyba sam adaptuje... VAG CAN jest procedura
Opublikowano 6 Marca 201313 l f*ck Moj vcds 10.6 nie obsluguje kodowania II czyli nici z adaptacji czujnika Jakiego czujnika? przypadkiem nie chodzi o czujnik roznicy cisnien? On sie chyba sam adaptuje... Tak, wymienilem i musze w Coding II wyzerowac wartosci. Niestety w moim vcds 10.6 ta funkcja nie jest aktywna. Obsługuje tylko nie podpowiada co jest co. możesz używać hex w bajtach i zaprogramuje No wlasnie guzik Coding II jest nieaktywny :-/ Znam tylko taka procedure: VAG-COM/VCDS > Auswahl > 01 - Motorelektronik > Codierung 2 - 11 30605 = Anpassung Drucksensor 1 für Abgas (G450) lub taka z passata: 1. Zündung EIN 2. 5 Sekunden warten 3. Zündung AUS 4. 40 Sekunden warten Pierwszej nie moge zastosowac, druga nie dziala...
Opublikowano 6 Marca 201313 l Mam na sprzedaz składane lusterka ,pod Pamieć 16 PIN (14 przewodów) dodatkowo przełacznik w tapicerce drzwi oraz plastikowa raczka . Jaka kasa? PLN wiecej info na PW
Opublikowano 6 Marca 201313 l Koledzy co myślicie o oponkach 245/35/20 przy felgach 20x9 Obecnie mam 265/30/20 - chętnie zapodał bym coś węższego i chciałem poznać Wasze zdanie - co myślicie ?
Opublikowano 6 Marca 201313 l Staszek, widze, ze masz porownanie: 3.0 z i bez wirusa, mozesz cos napisac? zadowolony z remapu?Odczuwalna roznica z A5? W sumie porównanie nie jest obiektywne, bo w A4 jest BKN bazowo 204KM i inna skrzynia biegów, a w A5 CAPA 240KM. A4 chodzi jak wściekła, a A5 troszkę zamula, ale nie jest źle Pewnie na wiosnę program do A5 też wjedzie
Opublikowano 6 Marca 201313 l SPRZEDAM swoje felgi z oponami - czyli ori felgi RS6 II 20x9 ET38 Oczywiście felgi bez uszkodzeń typu, krzywe spawane i inne dziwne historie, normalne ślady użytkowania Opony 265/30/20 - oponki spokojnie na jeden sezon wystarczą cena jaka mnie interesuje to 5900zł felgi widoczne na zdjęciach mojego auta
Opublikowano 6 Marca 201313 l Staszek, widze, ze masz porownanie: 3.0 z i bez wirusa, mozesz cos napisac? zadowolony z remapu?Odczuwalna roznica z A5? W sumie porównanie nie jest obiektywne, bo w A4 jest BKN bazowo 204KM i inna skrzynia biegów, a w A5 CAPA 240KM. A4 chodzi jak wściekła, a A5 troszkę zamula, ale nie jest źle Pewnie na wiosnę program do A5 też wjedzie dzieki. wrociesz do Aligatora?
Opublikowano 6 Marca 201313 l Koledzy, wczoraj wymieniłem gateway na taki z literką J (obsługa Asystenta Świateł Drogowych) i zaobserwowałem dziwny objaw, po odpaleniu auta (szczególnie gdy już trochę ostygnie) obroty podwyższają się na ok.1100-1200 i trzymają sie na tym pułapie jakiś czas (ok. 5-10 minut jazdy) poczym spadają do 800 i jest już normalnie, czym to może być spowodowane ??? spotkaliście się z czymś takim ???
Opublikowano 6 Marca 201313 l Autor Koledzy, wczoraj wymieniłem gateway na taki z literką J (obsługa Asystenta Świateł Drogowych) i zaobserwowałem dziwny objaw, po odpaleniu auta (szczególnie gdy już trochę ostygnie) obroty podwyższają się na ok.1100-1200 i trzymają sie na tym pułapie jakiś czas (ok. 5-10 minut jazdy) poczym spadają do 800 i jest już normalnie, czym to może być spowodowane ??? spotkaliście się z czymś takim ??? Jaki stan akku ? Może specjalnie podnosi żeby doładować... ---------- Post dopisany at 18:53 ---------- Poprzedni post napisany at 18:47 ---------- Mam na handel komplet (oprócz zderzaka z czujnikami) do zainstalowania parktronika na tył do B8... Komplet to wiązka zderzaka tył, sterownik z uchwytem, głośnik z uchwytem oraz gotowa instalacja z opisanymi pinami do podłączenia tylko masa, CANy, i zasilanie ale wszystko opisane co gdzie i jak - cena 450 zł
Opublikowano 6 Marca 201313 l Koledzy, wczoraj wymieniłem gateway na taki z literką J (obsługa Asystenta Świateł Drogowych) i zaobserwowałem dziwny objaw, po odpaleniu auta (szczególnie gdy już trochę ostygnie) obroty podwyższają się na ok.1100-1200 i trzymają sie na tym pułapie jakiś czas (ok. 5-10 minut jazdy) poczym spadają do 800 i jest już normalnie, czym to może być spowodowane ??? spotkaliście się z czymś takim ??? Jaki stan akku ? Może specjalnie podnosi żeby doładować... akku jest ok. co prawda nie najlepiej już trzyma ale doładowny jest full, chyba, że wskaźnik oszukuje:kwasny: i do momentu wymiany gateway-a było wszystko OK
Opublikowano 6 Marca 201313 l Koledzy, wczoraj wymieniłem gateway na taki z literką J (obsługa Asystenta Świateł Drogowych) i zaobserwowałem dziwny objaw, po odpaleniu auta (szczególnie gdy już trochę ostygnie) obroty podwyższają się na ok.1100-1200 i trzymają sie na tym pułapie jakiś czas (ok. 5-10 minut jazdy) poczym spadają do 800 i jest już normalnie, czym to może być spowodowane ??? spotkaliście się z czymś takim ??? Jaki stan akku ? Może specjalnie podnosi żeby doładować... akku jest ok. co prawda nie najlepiej już trzyma ale doładowny jest full, chyba, że wskaźnik oszukuje:kwasny: i do momentu wymiany gateway-a było wszystko OK gateway nie ma nic do sterowania silnika, to tylko bramka dla róznych obwodów Can, nic więcej. Może to DPF?
Opublikowano 6 Marca 201313 l gateway nie ma nic do sterowania silnika, to tylko bramka dla róznych obwodów Can, nic więcej. Może to DPF? PDF-a już dawno nie ma:wink:
Opublikowano 7 Marca 201313 l proxi, zmierzyl bym napiecie akku przed odpaleniem silnika. z tego co inni pisali ten wskaznik naladowania bardzo optymistycznie pokazuje stan akku.