Dikson Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Pany. Jak vcds powiedział iż siedzi czujnik położenia wałka rozrzadu g40. Nie wyswietlilo checka na fisie. Jeżdżę juz jakiś czas. Trzeba wymieniać czy czekać aż check sie zapali? Wymiana to niestety ściąganie rozrzadu gdyż czujnik siedzi za nim schowany. Dobrze prawie czy nie dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRDaniel Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Panowie mam mały problem. Chciałem zakodować tą wentylację postojową ale coś nie wyszło dodatkowo wyświetla mi klimy na MMI2G. Pokrętło działa leci zimno/ciepło po prostu na MMI nie wyświetla temperatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darecy Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Panowie mam mały problem. Chciałem zakodować tą wentylację postojową ale coś nie wyszło dodatkowo wyświetla mi klimy na MMI2G. Pokrętło działa leci zimno/ciepło po prostu na MMI nie wyświetla temperatury Zapisałes poprzednie ustawienia w Long coding? Jeden bit odpowiada za wyświetlanie komunikatów na mmi... Wstaw tu kodowanie to Ci powiem. Po całej procedurze zrobiłeś reset MMi? iPad Tapatalk HD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRDaniel Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Które dokładnie kodowanie wrzucić? Tak zrobiłem restart MMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darecy Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 08 hvac long coding dlugie kodowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRDaniel Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Ok zrobiłem. View image: klima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darecy Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Zaznacz w drugim byte, bit: 3,4,5 powinieneś mieć wartość 38, Nie wiem jakie masz wyposażenie czy masz czujnik jakości powietrza, parowania, czy tez grzane dupsko... iPad Tapatalk HD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRDaniel Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Zaznacz w drugim byte, bit: 3,4,5 powinieneś mieć wartość 38,Nie wiem jakie masz wyposażenie czy masz czujnik jakości powietrza, parowania, czy tez grzane dupsko... iPad Tapatalk HD Grzanych d*p na pewno nie mam. ---------- Post dopisany at 17:08 ---------- Poprzedni post napisany at 16:58 ---------- Przyjęło tylko 3 oraz 4 czyli jest 18 teraz. Ale problem jest nadal. Brak klimy na MMI:kwasny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riddick74 Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Zaznacz w drugim byte, bit: 3,4,5 powinieneś mieć wartość 38,Nie wiem jakie masz wyposażenie czy masz czujnik jakości powietrza, parowania, czy tez grzane dupsko... iPad Tapatalk HD Grzanych d*p na pewno nie mam. ---------- Post dopisany at 17:08 ---------- Poprzedni post napisany at 16:58 ---------- Przyjęło tylko 3 oraz 4 czyli jest 18 teraz. Ale problem jest nadal. Brak klimy na MMI:kwasny: 07-Head Control --- Adaptation -10 ---> Kanał 11 i wpisz 121 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRDaniel Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Zaznacz w drugim byte, bit: 3,4,5 powinieneś mieć wartość 38,Nie wiem jakie masz wyposażenie czy masz czujnik jakości powietrza, parowania, czy tez grzane dupsko... iPad Tapatalk HD Grzanych d*p na pewno nie mam. ---------- Post dopisany at 17:08 ---------- Poprzedni post napisany at 16:58 ---------- Przyjęło tylko 3 oraz 4 czyli jest 18 teraz. Ale problem jest nadal. Brak klimy na MMI:kwasny: 07-Head Control --- Adaptation -10 ---> Kanał 11 i wpisz 121 Dziękuje za informacje. Idę sprawdzić czy śmiga ---------- Post dopisany at 19:42 ---------- Poprzedni post napisany at 19:17 ---------- Niestety to także nie pomogło:kwasny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riddick74 Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 zresetuj MMI, wpisz 64 w kanale 11 i save, jak nie uda to 121 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRDaniel Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Robiłem ze 121 i oczywiście restart. To nie działało. Muszę spróbować 64 może się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Tu jest wszystko opisane ===> http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/vcds-vag-com-kodowania-238118/index12.html Kodujemy w Adaptacji 10 --->kanal 11 ---> wpisujemy wartosc sumując = 121 , pozniej RESTART MMI kanal 111 wartosc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRDaniel Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Niestety nie śmigało jak było wpisane 121:kwasny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Daj błedy w 07 CONTROL HEAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riddick74 Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 08 -Auto HVAC --- Coding-07----> Long Helper i oznacz bit 4 w Byte 1 (Wystarczy zaznaczony bit 3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darecy Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Co jest? Bawiłeś się zielonym menu w MMI? sprawdź też tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cool506 Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Ucz się na błedach innych , spisuj wczesniej zanim coś zrobisz Szukaj tam gdzie grzebałeś, na spokojnie wejdz w wątek którym się instruowałeś i po nitce do kłebka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRDaniel Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Musiałem to przypadkiem gdzieś zmienić bo wszystko co robiłem w instrukcji zmieniłem na to co było przedtem. Jutro posprawdzam wszystko i spróbuję waszych sposobów. ---------- Post dopisany at 22:57 ---------- Poprzedni post napisany at 22:56 ---------- Co jest?Bawiłeś się zielonym menu w MMI? sprawdź też tam Co tam sprawdzić dokladnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darecy Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Musiałem to przypadkiem gdzieś zmienić bo wszystko co robiłem w instrukcji zmieniłem na to co było przedtem. Jutro posprawdzam wszystko i spróbuję waszych sposobów.---------- Post dopisany at 22:57 ---------- Poprzedni post napisany at 22:56 ---------- Co jest?Bawiłeś się zielonym menu w MMI? sprawdź też tam Co tam sprawdzić dokladnie? tu może przy masz wyłączony (pierwszy ptaszek odhaczony przy MMI 3G) jak masz 2G poszukaj w zielonym menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi