poziek Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 nie były żle naciągniete tylko była zbyt wysoka temperatura na wylocie ktoś tego nie przewidział i sfajczyły sie budy taka taśma wytrzymuje 1200 stopni...jeżeli twierdzisz, że EGT takie było...no to cóż....to temperatura w komorze jest minimum o 100 stopni wyższa czyli 1300 stopni...a przy 1300 stopni to tłoki się topią i prędzej właśnie one by jebły
gregory Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 nie były żle naciągniete tylko była zbyt wysoka temperatura na wylocie ktoś tego nie przewidział i sfajczyły sie budy Brednie! Spróbuj zapalić tą taśmę zapalniczką to nawet się nie będzie chciała się palić w kontakcie z żywym ogniem, a co dopiero od gorącej rury.
Dev Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 nie były żle naciągniete tylko była zbyt wysoka temperatura na wylocie ktoś tego nie przewidział i sfajczyły sie budy taka taśma wytrzymuje 1200 stopni...jeżeli twierdzisz, że EGT takie było...no to cóż....to temperatura w komorze jest minimum o 100 stopni wyższa czyli 1300 stopni...a przy 1300 stopni to tłoki się topią i prędzej właśnie one by jebły to ze wytrzymuje 1200 stopni to tylko teoria która nijak ma do rzeczywistosci gregory.... zapalniczką to możesz co najwyzej sobie brwi opalić
wesz82 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Panowie odgrzeje kotleta Dzwoniłem dziś do gościa którego gregory podał i wygląda to tak: Oprócz kolanka należałoby zamówić prawie metr rury o tej samej średnicy i gostek powiedział że może sprzedać najmniej 2 metry Czy znajdzie się ktoś kto zadeklaruje się na 1 metr rurki??? Oczywiście wiadomo że jak zamówimy 2 kolanka i 2 metry rury to za przesyłkę będzie tak samo! Koszt: 2 metry rurki około 70zł netto kolanko około 20 paru zł netto przesyłka jak w aukcji! Gostek mówił że już ktoś dowiadywał się u niego i zdaję się że to klubowicz-przyznać się Gregory a co stanie się jak będę miał samą rurkę nie owiniętą bandażem??? Szykuje mi się wymiana plecionki to załatwię dwie pieczenie
poziek Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Gregory a co stanie się jak będę miał samą rurkę nie owiniętą bandażem??? będzie cieplej pod maską
labek Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Panowie odgrzeje kotleta Dzwoniłem dziś do gościa którego gregory podał i wygląda to tak: Oprócz kolanka należałoby zamówić prawie metr rury o tej samej średnicy i gostek powiedział że może sprzedać najmniej 2 metry Czy znajdzie się ktoś kto zadeklaruje się na 1 metr rurki??? Oczywiście wiadomo że jak zamówimy 2 kolanka i 2 metry rury to za przesyłkę będzie tak samo! Koszt: 2 metry rurki około 70zł netto kolanko około 20 paru zł netto przesyłka jak w aukcji! Gostek mówił że już ktoś dowiadywał się u niego i zdaję się że to klubowicz-przyznać się Gregory a co stanie się jak będę miał samą rurkę nie owiniętą bandażem??? Szykuje mi się wymiana plecionki to załatwię dwie pieczenie Zdaje sie przez przypadek ja z nim gadałem, ale nie ze wzgledu na DP bo tego juz mam zrobionego :gwizdanie:
Dev Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 gdzies w Polsce ktoś "okleja" ceramiką kolektory wydechowe ale kto? co? nie wiem dokładnie kiedys był poruszony ten temat na www.streetracing.pl może ktos ma info w temacie ???????
poziek Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 gdzies w Polsce ktoś "okleja" ceramiką kolektory wydechowe ale kto? co? nie wiem dokładnie kiedys był poruszony ten temat na www.streetracing.pl może ktos ma info w temacie ??????? tak, wielka kupa z tego wyszła bo powłoka się odkleiła
Dev Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 szkoda....... będąc w USA widziałem to na kolektorach w motocyklach zwykle w H.D. wyglądało to calkiem ciekawie, po 3 minutach od zgaszeniu silnika mozna było spokojnie dotknąc kolektora
adams78 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Oprócz kolanka należałoby zamówić prawie metr rury o tej samej średnicy i gostek powiedział że może sprzedać najmniej 2 metry Czy znajdzie się ktoś kto zadeklaruje się na 1 metr rurki??? Oczywiście wiadomo że jak zamówimy 2 kolanka i 2 metry rury to za przesyłkę będzie tak samo! Koszt: 2 metry rurki około 70zł netto kolanko około 20 paru zł netto przesyłka jak w aukcji! Zostało mi materiału z mojej rury - jak masz dobrego spawacza, to starczy na drugą. Pisz na PW, dokupisz redukcję z 2,5" > 2" i do dzieła.
wesz82 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Dzięki Poziu. Ok adams o jakiej redukcji mówisz???????
adams78 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 U mnie flansza przy turbinie miała 2,5", a na drugim końcu, razem z katem schodzi na 2". Wspawując rurę 2,5" musiałem redukować, bo wywalając kata wywalasz redukcję.
wesz82 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Dobrze mówisz bo jak wspawywali mi rurę w blansze to wspominali o węższym końcu! A nie da rady pojechać to rurką o jednej średnicy???
adams78 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Nie wiem. Musiał byś up***dolić kata równo przy flanszy, dospawać kawałek prostej rury i dopiero łączyć kolanem. Nie najlepszy pomysł, bo spaliny będą walić po krawędziach flanszy, a dając redukcję łagodnie kierujesz je we flanszę.
gregory Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Hej! Ja tam na miejscu byłem jak kupowałem kolanka i rure na kolektor to znalazł się kawałek rurki 45cm(jakiś odpad) więc miałem farta. Mniejsze kawałki się zdarzają więc warto zapytać. Powłoka ceramiczna to porażka. Kolega Elberoth miał taką i nie dość, że kolektor świecił w ciemności tak samo jak nie powleczony to powłoka odpadła po bardzo krótkim czasie. Jedynie bandaż jest skuteczny. Ja zrobiłem taki myk, że najpierw rure owinąłem folią aluminiową, taką jak do pieczenia kurczaka, kuchenna Folia alu odbija ciepło. Następnie na to bandaż i w sumie mogę dotknąć rury podczas pracy silnika i nie jest nawet gorąca. Izolacja super! Nic się nie stanie jak nie owiniesz rury, ale rura będzie odprowadzała ciepło pod maskę częściowo, jak chcesz to zrobić super to z bandażem.
ajax Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Nie wiem. Musiał byś up***dolić kata równo przy flanszy Ale mnie rozbawiles Folia alu odbija ciepło. Następnie na to bandaż i w sumie mogę dotknąć rury podczas pracy silnika i nie jest nawet gorąca. Izolacja super! Wyglada bardzo interesujaco i musi sprawdzac sie latem. Moja rura nagrzewa sie tak bardzo ze ciezko nawet do niej zblizyc reke... a tam przeciez jest duza czesc dolotu i ogrzewa zasysane powietrze Jak tylko puszcza mrozy to mumifikuje rure kolektorowa Jak przymocowales konce i ile warstw nawinales?
wesz82 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Gregory a kolektor też owijałeś??? Jak przymocowales konce i ile warstw nawinales? I czy jedna rolka bandażu styknie na rurkę???
labek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Gregory a kolektor też owijałeś??? Jak przymocowales konce i ile warstw nawinales? I czy jedna rolka bandażu styknie na rurkę??? Błagam... myślisz ze 10 metrów ci nie starczy
ajax Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Gregory a kolektor też owijałeś??? Jak przymocowales konce i ile warstw nawinales? I czy jedna rolka bandażu styknie na rurkę??? Błagam... myślisz ze 10 metrów ci nie starczy A tyle mierzy jedna rolka?
wesz82 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Gregory a kolektor też owijałeś??? Jak przymocowales konce i ile warstw nawinales? I czy jedna rolka bandażu styknie na rurkę??? Błagam... myślisz ze 10 metrów ci nie starczy Myślę że starczy
Rekomendowane odpowiedzi