greg1 Opublikowano 19 Września 2011 Opublikowano 19 Września 2011 Witam Mam zamiar zamontowac czujniki parkowania z tylu w zderzaku,ale nie w dokladce na dole.Moze ktos juz to robil,to bardzo bym prosil o zdjecia i wymiary rozmieszczenia tych czujnikow.I pytanie zasadnicze czy trzeba zdjac zderzak,zeby sie przewiercic przez wzmocnienie. Pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi 1
Digit Opublikowano 19 Września 2011 Opublikowano 19 Września 2011 Hej, poszukaj temat był poruszany np tutaj : http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=180573.0 czemu nie chcesz montować w dokładce ?
greg1 Opublikowano 19 Września 2011 Autor Opublikowano 19 Września 2011 Z tego co czytalem,to w dokladce zamontowane to moga swirowac i nawet kraweznik sygnalizowac,a czujniki mam kupione tanie o nazwie cer parking sensor system,tak ze niewiadomo jak by pokazywaly tak nisko
karol24 Opublikowano 22 Września 2011 Opublikowano 22 Września 2011 Ja zamontowałem w tej dokładce i jest bez ściągania zderzaka oczywiście. Dokładka jest profilowana.Jeśli nawiercisz w odpowiednim miejscu czujnik będzie odrobinę w górę skierowany (sam czujnik można było jeszcze odpowiednio ustawić). Jak najbardziej polecam bo to fajna sprawa a jak sie po roku popsuje to nie szkoda 55zł i można następny zamontować
greg1 Opublikowano 9 Października 2011 Autor Opublikowano 9 Października 2011 w koncu zamontowalem w zderzaku nie w dokladce,moze to nie wyglada rewelacyjnie ale za to dobrze dziala a o to chodzi
Mateo1373 Opublikowano 15 Października 2011 Opublikowano 15 Października 2011 U mnie tak to wygląda. Wstawiałem przy okazji malowania tylnego zderzaka. Nawiercone pod niewielkim kątem. Czujniki z allegro za 70 zł, ale powiem szczerze, że robią robotę.
McBoss Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 @Mateo1373 - albo jestem slepy albo go nie widac
Mateo1373 Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 Dokładnie taki był zamysł przy montowaniu czujników, żeby nie rzucały się w oczy. Są zamontowane w dolnej , czarnej dokładce, zerknij jeszcze raz
Zadymiacz Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 wyraznie to widac ale mozna tez kupic dokladke pod pdc duzo fajniej to wyglada ;]
McBoss Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 no nie tak wyraznie, na moim monitorze dopiero gdy mam swiatlo w pokoju wlaczone to zauwazylem wystarczajaco dobrze jest.
Zadymiacz Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 ja przynajmniej nie mialem problemu z zauwazeniem na swoim monitorze nie wiem jak na waszych dosyc dosyc wyraznie widac na tym zdjeciu
michał69 Opublikowano 19 Października 2011 Opublikowano 19 Października 2011 Mateo możesz dać linka który zestaw kupiłeś na allegro bo też myślę o montażu czujników parkowania
Kamyk Opublikowano 19 Października 2011 Opublikowano 19 Października 2011 Dokładnie taki był zamysł przy montowaniu czujników, żeby nie rzucały się w oczy. Są zamontowane w dolnej , czarnej dokładce, zerknij jeszcze raz dobry pomysł i niezłe wykonanie
Mateo1373 Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 Mateo możesz dać linka który zestaw kupiłeś na allegro bo też myślę o montażu czujników parkowania http://allegro.pl/czujnik-parkowania-cofania-4-sensory-parktronic-i1861157494.html od nich brałem. Kable pociągnałem pod zderzakiem, a ten mini wyświetlacz zamieściłem na tylnym podszybiu, jak cofam widoczny jest w lusterku wstecznym.
michał69 Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 ja chce zamontować tylko sygnał bez wyświetlacza
Mateo1373 Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 Też szukałem takiego zestawu, z samym dzięwkiem - wtedy ciężko było znaleść coś rozsądnego. Zawsze możesz schodzać sobie gdzieś ten wyświetlacz, tylko trzeba pamiętać, że w nim masz zamonotowany głośnik z którego wychodzi pikanie w czasie cofania.
Zadymiacz Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 jak chcecie to mam zderzak komplety od polifta z pdc moze ktos by sie zainteresował to pytac sedan oczywiscie stan igielka
Rekomendowane odpowiedzi