Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6/B7] Temperatura oleju na fis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie takie pytanko : wiem ze w rs4 na fis wyswietla temp oleju. W b5 byl wskaznik od temp oliwy na desce a w b6 nie ma. Mialem kupowac dodatkowy zegar ale moze ktos wie jak ogarnac takie cos ? Czy potrzeba licznik z rs4 ? Czy wystarczy zwykly kolor z B6. Jakies kodowanie itp ? Orientuje sie ktos?

Opublikowano

Podobno musi byc licznik od RS4 B7. Takie info kiedys podrzucil ctv :hi:

Opublikowano

Panowie takie pytanko : wiem ze w rs4 na fis wyswietla temp oleju. W b5 byl wskaznik od temp oliwy na desce a w b6 nie ma. Mialem kupowac dodatkowy zegar ale moze ktos wie jak ogarnac takie cos ? Czy potrzeba licznik z rs4 ? Czy wystarczy zwykly kolor z B6. Jakies kodowanie itp ? Orientuje sie ktos?

tylko licznik RS4.

Opublikowano

Czyli trzeba na taki zapolowac :gwizdanie: zamiast dokladac do gajgera to lepiej do licznika :) S4 nie ma tego ? :mysli:

Opublikowano

Czyli trzeba na taki zapolowac :gwizdanie: zamiast dokladac do gajgera to lepiej do licznika :) S4 nie ma tego ? :mysli:

S4 nie ma tego bajeru. Dowiedz sie tez, zanim kupisz licznik RS4, czy czujnik z ASJ wyśle właściwy sygnał do licznika. Byc moze w B7 temp oleju szla juz po CAN.

Opublikowano

w kodowaniu licznika masz w adaptacjach możliwość włączenia tych bajerów ale nawet jest zaznaczone (RS4 only) więc S4 tak jak napisali wyżej nie da rady niestety....

Opublikowano

Gdzies na Ebayu widzilaem takie Moduly do licznika :wink4: cos takiego :naughty:

Opublikowano

Kupuj licznik od RS4. Oprócz temperatury oleju będziesz miał laptimer :kox:

Opublikowano

A da sie RB8 dac do B6 :mysli:

Da się

Opublikowano

Ma ktos na forum zalozony ? Bo mnie ciekawi ten MOD

Opublikowano

Flyer nie mogl zalozyc RB8 do B6 bo chcial miec immo, stad moja wiedza ze sie da. To samo bedzie pewnie u Nosba. Adamooo chyba ma w swoim klekocie licznik od RS4 :mysli:

Opublikowano

Flyer nie mogl zalozyc RB8 do B6 bo chcial miec immo, stad moja wiedza ze sie da. To samo bedzie pewnie u Nosba. Adamooo chyba ma w swoim klekocie licznik od RS4 :mysli:

jak immo wywalisz to się pewnie da ale z immo nie da rady na pewno....więc rozwiązanie jest połowiczne

Opublikowano

Czyli nikt nie ma zalozonego :(

p.s

Z tego co pamietam to Adamooo ma z S4 B6 zegary a do tego tarcze z RS4 :) grzanek cos tam mu rezal :decayed:

Opublikowano

Jest już podobny temat jeśli chodzi o kolorowy fis tylko nie wiem gdzie :mysli:

Opublikowano

Jest już podobny temat jeśli chodzi o kolorowy fis tylko nie wiem gdzie :mysli:

Kolorowy FIS to juz jest dawno rozkminiony :hi: Robi to juz kilka osob

Opublikowano

Mi glownie zalezy na tej temp oleju. No nic to sie przyczaje na taki liczniczek w rozsadnych pieniadzach :)

Opublikowano

Tylko jak wyłączysz immo, to będą kierunki migały i zapomnij o klimie. :P

Opublikowano

Szogun i nie da sie tego po ludzku zapakowac do auta?

Zalezy mi na tej temperaturze oleju a sam licznik przy okazji by byl :)

Opublikowano (edytowane)

Ruszylo cos w temacie? Jakas edycja epromu licznika czy cos podobnego? Od 2011 juz troche czasu minelo :)

Edytowane przez Dawid P.