Musashi Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 tyle pokazuje 4.6 a ile wtedy spala?
sm402 Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 tyle pokazuje 4.6 wskazuje takie spalanie i zawyża hmmm , może należny zadać pytanie według jakiego wzoru wyliczasz?? dla mnie to niemożliwe, do osiągnięcia, a ty masz dylemata
rakud29 Opublikowano 3 Października 2011 Autor Opublikowano 3 Października 2011 nie zawyza a zaniza pomylilem sie przepraszam widze ze nikt mi nie pomoze kazdy tylko jakies wnioski wyciaga ja wiem tyle po to to jest zeby pokazywalo dokladnie
sm402 Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 czyli 5,1 l/100km ?? nadal zazdroszczę, jak wyliczasz średnią, że wychodzą ci takie różnice??
Musashi Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 nie zawyza a zaniza pomylilem sie przepraszam widze ze nikt mi nie pomoze kazdy tylko jakies wnioski wyciaga ja wiem tyle po to to jest zeby pokazywalo dokladnie przeciez usilujemy tobie wykazac ze FIS prawdopodobnie pokazuje prawidlowo. napisalem zebys pomierzyl spalanie przy stalej predkosci i porownal je z wskazaniem FIS. wtedy mozna oszacowac czy faktycznie ECU otrzymuje bledne informacje na podstawie ktorych oblicza niewlasciwie spalanie srednie. generalnie zacznij od porownania wskazan licznika przebiegu, z przydroznymi slupkami odleglosci.
rakud29 Opublikowano 14 Października 2011 Autor Opublikowano 14 Października 2011 koledzy a jak jest u was bo ja mam przy 100h srednie spalanie tyle pokazuje 4.6 wiec zaniza czy nie na kilometrach mnie nie oszukuje wiec co moze byc innego
kuchar222 Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 a ja wam trochę zamieszam i zadam pytanie czy na pewno wiesz jakie jest rzeczywiste średnie spalanie twojego auta bo przecież to co wyliczyłeś na podstawie tankowania i tak jest obarczone błędem bo przejechany dystans bierzesz również z urządzeń pokładowych auta więc jeżeli komp przekłamuje to może również być niewłaściwy dystans morał z tego taki, że nie ma co się nad tym za bardzo zastanawiać i doliczać 0,5 litra tylko jeździć i cieszyć, że nic poważnego się nie psuje
Musashi Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 a ja wam trochę zamieszam i zadam pytanie czy na pewno wiesz jakie jest rzeczywiste średnie spalanie twojego auta bo przecież to co wyliczyłeś na podstawie tankowania i tak jest obarczone błędem bo przejechany dystans bierzesz również z urządzeń pokładowych auta więc jeżeli komp przekłamuje to może również być niewłaściwy dystans morał z tego taki, że nie ma co się nad tym za bardzo zastanawiać i doliczać 0,5 litra tylko jeździć i cieszyć, że nic poważnego się nie psuje wlasnie dlatego zadalem pytanie o wskazania przebytej drogi. moje auto przeklamuje o kilka procent, a w B6 przeklamanie dochodzilo do 8 %.
danielom Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 a kto powie gdzie w vagu sie zmienia ta wartosc procentowa?
ROBERT Opublikowano 28 Października 2011 Opublikowano 28 Października 2011 a kto powie gdzie w vagu sie zmienia ta wartosc procentowa? http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?p=1107562&sid=7bd2e8ce6009e65cf5a5676850f5ab2f
migas5 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Opublikowano 7 Grudnia 2011 A co ja mam powiedzieć. Witam, proszę was o pomoc kupiłem audi A4 1,9 115KM i mam kłopot z FIS pokazuje mi średnie spalanie 17-18litrów a chwilowe to i 80-90 litrów jak naciskam na pedał. Nie mam pojęcia co może być za przyczyna. Proszę podpowiedzcie coś.
Rekomendowane odpowiedzi