Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1.9 Di 75KM AFF] tymczasowy zanik mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moja niunia moze i nie ma rewelacyjnego przyspieszenia ale jak jej cos najdzie to strasznie sie zamula i juz prawie w ogóle nie mozna jej rozbujać, przeglądałem juz podobne, turbinka napewno sprawna, filtr powietrza nie był brudny ale jeednak go przeczysciłem i narazie pomogło, moze to przepływomierz? prosze o komentarze.

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 26-01-2007, 09:23 ]

Temat dodany do FAQ

Opublikowano

no to pomoglo czy nie pomoglo bo juz nie wiem a przeplywka to tez ma takie objawy wiec tez moze byc juz jej koniec

Opublikowano

narazie pomogło, mowie ze to sie dzieje czasami raz sie dusi a za moment jest dobrze, chyba bede musiał dac dla zdzierców 50zł i podpiąć autko pod VAG

Opublikowano

przeplywke mozesz sam sprawdzic organoleptycznie, odepnij wtyczke i przejedz sie, bedziesz mial porownianie jak chodzi z podpieta i odpieta, jak auto bedzie zamulalo tak samo jak czasami to masz odpowiedz do ewentualnej przyczyny

Opublikowano

mozliwe ze przepływomierz zdycha ....

podepnij Vag'a nie ma co wrózyc z fusów .... :twisted:

Opublikowano

Co do VAGa to poszukaj w okolicy ludzi z interfejsem to ci pomoga sprawdzić.

Opublikowano

a ktoś ma takie urządzonko w Lublinie aby można było sprawdzic autko?

Opublikowano

napewno kolega o nicku ctv ... :twisted:

Opublikowano

Tak jak Spanky napisał , Vaga ma Alan .Zgadaj się z nim to Ci autko sprawdzi dokładnie :wink:

Opublikowano

Witam serdecznie, podpiołem wkońcu autko pod VAG'a no i mam chyba przyczyne zniknięcia mocy. Pojawił się taki błąd 110113-jest to różnica cisnienia w kolektorze ssącym???. Ziom powiedział ze to chyba przepływomierz i ze ma taką przepływke bosha za 350zł, ale powiedział tez ze mozna wstawic inną od silnika 110cio konnego i moja bedzie mieała więcej mocy. Czy to prawda? I powiedział że, za 800 zł moze przerobic moje 75koni na 110 i nic nie będzie szkodzic nawet jak mam 120tys km przejechane

Opublikowano

110113 - nie mogę znaleźć takie błędu....

P1103 MAF Sensor In Range But Higher Than Expected

taki masz na myśli ?

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

nie posiadam zbyt dużej wiedzy w tym zakresie ale wydaje mi się to absurdalne, żeby przyrosła ci od tego moc. Nawet gdyby inna przepływka waliła więcej powietrza to potrzebujesz większych wtrysków i coś z wydechem zrobić. Przepływka sama nic nie da, nie będziesz miał więcej niż 75 koni przez to.

Opublikowano
110113 - nie mogę znaleźć takie błędu....

P1103 MAF Sensor In Range But Higher Than Expected

taki masz na myśli ?

własnie nie wiem, ten ziom mnie wkur.... bo szybko kompa odłączył i nie zdążyłem zobaczyć, ale tak powiedział ze to taki błąd 110 na 113

Opublikowano

Przepływomierz w AFF jest taki sam jak w AFN: 028 906 461

No nie mogę dojść, co za błąd mógłby to być. Jak zapłaciłeś, to możesz się domagać numeru (wraz z opisem, ale dokładny numer wystarczy).

Ja bym nie kupował LMM od jakiegoś 'zioma' ;)

LMM = przepływomierz

Opublikowano

nie koniecznie

ja mam AFN i u mnie LMM ma nr 074906461

tylko że to się chyba zmieniło na przełomie 1997/1998

Opublikowano

Zmien lepiej mechanika. :diabelek:

Opublikowano

nie koniecznie

ja mam AFN i u mnie LMM ma nr 074906461

tylko że to się chyba zmieniło na przełomie 1997/1998

Być może to regenerowany, widzę cene połowę mniejszą od cen dla tych co podałem.

Jeszcze poszukam ;)

Opublikowano

przepływke juz zamówiłem, taką samą jak mam u siebie, czyli bosh 0 281 002 216 za 320zł, i powiedzcie czy jak mam 120tys km przebiegu i zwięsze moc na 110 koni to czy to bedzie szkodzic dla silnika? bo gosc powiedział ze takie cos robi za 800zł, (cena nawet spoko) i ze to nie szkodzi i nic sie nie bedzie psuc

Opublikowano

szpak, przy tym silniku uzyskac samym softem przyrost an poziomie 110 koni to nie bardzo.

Niby wszystko jest to samo co w IZ ale wtryski sa slabsze, a moze i pompa tez.

Ale niech sie wypowiedza Cico maja wieksza wiedze na ten temat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...