Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Prośba o analizę korekcji - trzęsie budą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba jeden pompowtrysk do wymiany. strasznie telepie budą i dużo pali. zerknie ktoś? jak to rozwiązać?

http://vaglog.rtnet.pl/bartek_doczekalski_58896.html

zrób stat.001 004 018 023 z korekcji 013 nic nie wynika

Opublikowano

No nie wiem czy nic nie wynika bo wyraźnie na 2 cylindrze coś niedobrego sie dzieje a i pierwszy niespecjalny ale do pełnej diagnostyki najlepiej wszystkie logi.

Opublikowano

Pokaz jeszcze 021. Cos jest nie tak z 2 PD

Opublikowano
Opublikowano

Wyglada na to ze 2 pompowtrysk leje...

Opublikowano

wymienic na uzywke, nowy, oddac do regeneracji...mozesz jeszcze zalac cos do czyszczenia

Opublikowano

możesz ewentualnie zamienić miejscami, żeby upewnić się ze to PD.

Opublikowano

nie spodziewaj się cudów po tym czyszczeniu :gwizdanie: Wyjecie pompek to nic trudnego. Trochę gorzej z włożeniem i poprawnym ustawieniem

Opublikowano

możesz ewentualnie zamienić miejscami, żeby upewnić się ze to PD.

zrób tak jak sugeruje letallec to będzie najtańsze i najprostrza metoda na sprawdzenie PD.

Opublikowano

013 to nie tylko PD na te wartości ma wpływ wiele czynników.

Opublikowano

ale przecież wstawiłem też pozostałe grupy...[br]Dopisany: 06 Październik 2011, 21:33_________________________________________________Panowie. postawi ktoś diagnozę co z tym pompowtryskiem?

Opublikowano

Kolego mialem podobnie tylko u mnie na jednej pompce byla duza korekta ale na '-' reszta byla na '+', wiec ja wyciagnelem i wrzucilem na noc do ropy, wszystko wrocilo do normy (teraz zaluje ze nie zrobilem tak z wszystkimi). Chyba ze masz dostep do jakiejs myjki ultradzwiekowej, efekt powinien byc lepszy.

Pozdr

Opublikowano

dołacze sie do tematu w mojej AVF sprawa wyglada tak, Na zimnym silniku 1cyl 0.96 2cyl 0.14 3cyl 0.64 4cyl 0.35 na ciepłym 1cyl -0.42 2cyl 0,12 3cyl 0.0 4cyl 0.28 objawem jest rowniez telepanie buda :wallbash: :wallbash: napewno mam EGR do wymiany bo na logach grupy 003 widac ze otwiera tylko 20%-69% co moze jeszcze powodowac to telepanie :mysli:

Opublikowano

kupiłem dzisiaj używany pompowtrysk. gostek zapewniał że jest dobry, dał gwarancję na 30 dni i d*pa. nie działa. cały czas korekcja na 2 cylindrze 2.99. czy jest jakaś opcja że to coś innego niż pompowtrysk???

Opublikowano

gdzies na forum wyczytałem ze grupa 013 to tylko korekcja=dawka mogl by mnie ktos oswiecic i wyjasnic