Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowy przepis, 30 km/h w terenie zabudowanym ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w Unii sami debile są i wymyślają ciągle jakieś bzdetne przepisy :sick3:

kolejny pomysł to obowiązek posiadania w aucie alkomatu

jeszcze trochę a sami sobie mandaty będziemy musieli wypisywać i donosić odpowiednim służbom :polew:

cała Unia to jedno wielkie bagno :thumbdown:

Opublikowano

Gdzieś mi się obiło o uszy, że to nie chodzi o teren zabudowany ale o miejsca gdzie dotąd było 20 km\h, więc chcą limit podnieść. Zresztą nawet ktoś wspomniał o tym w komentarzach pod artykułem.

Opublikowano

ja tego nawet komentowac nie chce nie predkosc zabija tylko glupota kierowcow :)

Opublikowano

30 ??????

po co ????

po Warszawie i tak sie nie da jechac szybciej :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Ja pier**le :wallbash: Nikt nie zna szczegolow, cos gdzies ktos pierdnął, a tu juz UE powieszona na najbliższym drzewie. Co za naród :hi:

Opublikowano

jak patrzę na moją średnią prędkość, po 3 tygodniach jazdy która uwaga wynosi 37kmh to co za różnica :mysli:

Opublikowano

Prędkość nie zabija, tylko stan polskich dróg, brak wyobraźni, przewidywania różnych sytuacji i przekraczanie granic swoich umiejętności na drodze. Według mnie to są jedne z przyczyn wypadków na polskich drogach. Autostrada powinna być 3 pasmowa, a nie 2... Za każdym razem jak jadę to ciągle korki... Nie ważne o której godzinie...

Opublikowano

Autostrada powinna być 3 pasmowa, a nie 2... Za każdym razem jak jadę to ciągle korki... Nie ważne o której godzinie...

Hmmmm... Na A2 jeszcze nie trafiłem na korek... Cieszę się, że jadąc z zachodu do centrum PL mam chociaż kawałek dwupasmowej autostrady. Dobre i to - nie ma co narzekać, bo jedzie się dość płynnie (nie licząc momentów kiedy wyprzedzają się panowie w "dużych") Oby budowali dalej, a będzie dobrze.

Co do tematu - tak jak napisał letallec; nic pewnego, a raczej mało prawdopodobne... Tak samo z alkomatami - obowiązkowe wyposażenie obok apteczki i gaśnicy... Wolne (ONETowe) żarty...

P.S. "Prędkość nie zabija, tylko nagłe zatrzymanie" - J. Clarkson.

Opublikowano

Najgorsze jest to, że na A4 i pewnie na innych autostradach też jak ciężarówka wyprzedza ciężarówkę... :disgust::angry:, albo są tacy co usilnie jadą lewym pasem i tamują ruch...

Opublikowano

Miałem kiedyś przyjemność pracować z biegłym sądowym. Była sprawa gdzie kierowca uszkodził poważnie zawieszenie na dziurce w drodze jadąc przepisowo 70 tam gdzie prawo dozwala 90. Pozwał zarząd dróg (naiwniak). Wynajął biegłego (strata kasy) który stwierdził że to wina drogi. Zarząd wezwał biegłego i podważył opinię, okazało się że przed dziurą był znak ograniczenia prędkości do 20km/h tymczasowy 6km wcześniej, pozostały(porzucony?) po robotach "naprawczych". I leśne dukty i drogi dojazdu do posesji nie kasowały tego ograniczenia. Już sobie wyobrażam jak stosuję się i jadę poza terenem zabudowanym 6km z prędkością 20km/h, zatrąbili by na śmierć. I teraz wiadomo: taniej znaki stawiać jak drogi budować. :wallbash:

Opublikowano

Miałem kiedyś przyjemność pracować z biegłym sądowym. Była sprawa gdzie kierowca uszkodził poważnie zawieszenie na dziurce w drodze jadąc przepisowo 70 tam gdzie prawo dozwala 90. Pozwał zarząd dróg (naiwniak). Wynajął biegłego (strata kasy) który stwierdził że to wina drogi. Zarząd wezwał biegłego i podważył opinię, okazało się że przed dziurą był znak ograniczenia prędkości do 20km/h tymczasowy 6km wcześniej, pozostały(porzucony?) po robotach "naprawczych". I leśne dukty i drogi dojazdu do posesji nie kasowały tego ograniczenia. Już sobie wyobrażam jak stosuję się i jadę poza terenem zabudowanym 6km z prędkością 20km/h, zatrąbili by na śmierć. I teraz wiadomo: taniej znaki stawiać jak drogi budować. :wallbash:

:good: zgadzam się

Opublikowano

pracuje jako drogowiec i smieszy mnie fakt ze znaki drogowe moze kupic kazdy i postawic jak i gdzie chce a policja odrazu stosuje sie do nich, jeszcze smiesniejsza sprawa jest ze policja wystawia mandat kierownikowi robot ktory nie oznakuje budowy (odcinka remontowanej drogi) policja pilnuje prawa a sama nie rzadzi oznakowaniem to jest dopiero paranoja. W swoim krotkim życiu postawilem okolo 1000 znakow i dostałem 2 mandaty za brak oznakowania budowy :wallbash:

Opublikowano
Na A2 jeszcze nie trafiłem na korek..

mało latasz :wink4:

Opublikowano

u mnie już się jeździ ok 30 km/h bo w okolicy nie ma miasta z ośrodkiem egzaminowania więc całe rzesze "elek" blokują miasto godzinach 7-20 :wallbash: ,więc niejako jestem "zaprawiony" :decayed:

Opublikowano

U mnie to da się 40-50km/h jeździć bezproblemowo. :cool1:

A wracając do tematu, to pewnie robią szum o nic.

Opublikowano

u mnie już się jeździ ok 30 km/h bo w okolicy nie ma miasta z ośrodkiem egzaminowania więc całe rzesze "elek" blokują miasto godzinach 7-20 :wallbash: ,więc niejako jestem "zaprawiony" :decayed:

E no nie godej, Rybnik blisko :P:banan: :banan:

Opublikowano

pracuje jako drogowiec i smieszy mnie fakt ze znaki drogowe moze kupic kazdy i postawic jak i gdzie chce a policja odrazu stosuje sie do nich, jeszcze smiesniejsza sprawa jest ze policja wystawia mandat kierownikowi robot ktory nie oznakuje budowy (odcinka remontowanej drogi) policja pilnuje prawa a sama nie rzadzi oznakowaniem to jest dopiero paranoja. W swoim krotkim życiu postawilem okolo 1000 znakow i dostałem 2 mandaty za brak oznakowania budowy :wallbash:

jeśli pracujesz na drodze to chyba jako ten przy łopacie bo znaków nie stawia sie gdzie chce i ile chce mówi ci coś takiego jak projekt organizacji ruchu i to za jego brak lub nie dostosowanie sie do niego policja stawia mandat i nie widzę w tym nic dziwnego tu chodzi o bezpieczeństwo

Opublikowano

To ja nawet rowerem będę musiał zwolnic :kox:

Opublikowano

tak sie składa ze jestem poczatkujacym majstrem i tak jak piszesz jest organizacja ruchu ale stosuje sie do niej w wiekszosci wypadkow tylko na duzych budowach a np na remontach po kanalizacji lub wiejskich nakładkach stawiasz jak chcesz i gdzie chcesz, a policja całuje cie po rekach ze łatasz dziury :gwizdanie: