Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Pompowtryski siemensa BRD-dobra nowina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Do posiadaczy silników 2.0 tdi BRD mam dobrą nowinę-otóż w sobote poleciała mi pd na 3-cim cylindrze, na forum vw wyczytalem ze w passatach b6 z pd siemensa wymieniają od maja za free-pod warunkiem ze w aucie nic nie bylo dlubane typu program, jest ksiazka serwisowa itp. Zawiozlem dzis moj samochod do serwisu audi czestochowa i po diagnozie okazalo sie ze cewka sie zjarała-pan serwisant wzial posprawdzal moja ksiazke serwisowa wykonal telefon nie wiem do kogo po czym wrocil i powiedzial ze naprawe w 100% pokrywa audi jako "dobra wola producenta".Także jesli komus poleci pd siemensa warto zadzwonic do serwisu i popytac zanim wezmie sie samemu za naprawe.

Opublikowano

kurde żebym wiedział wcześniej :slina: bo mi padły na trasie 2 i chcial czy nie chciał musiałem wymienić, a potem padł mi jeszcze jeden ehhhhh ale już musztarda po obiedzie :cool1: pozdrówki

Opublikowano

a wymieniają w aucie z przelotem 250 tyś ?

Opublikowano

W moim służbowym Pasku-silnik BMR-też padł w ubiegłym tygodniu pompowtrysk Siemensa.Auto stanęło na autostradzie i musiałem wzywać lawetę.

Zawiozłem auto do serwisu Wojtanowicza we Wrocławiu i też wymienili mi pompowtrysk gratis.Ale wstawili już Boscha,bo pytałem się.

Uprzejmy pan stwierdził,że jak padnie następny,to chyba wymienią wszystkie.Teraz jeżdżę i modlę się,aby to sie stało.

O akcji tej przeczytałem na forum paska.Napisano tam,że darmowa wymiana jest możliwa po spełnieniu trzech warunków :

-auto nie może być starsze niż 6 lat

-w sterowniku silnika powinien zapisać się określony błąd

-auto winno być przywiezione do serwisu na lawecie.

O przebiegu nie ma tam mowy.

Opublikowano

no to git moje jeszcze spełnia te warunki :decayed: dziękuje za odpowiedź

Opublikowano

Heja,

Rozwijając temat, - informacje z autoryzowanego serwisu AUDI audiwarszawa.pl

Tak jest akcja serwisowa wymiany pompo-wtrysków dla silnika 2.0 TDI BRD jednak

NIE DLA AUDI

A dla samochodów marki Volkswagen.

Więc niestety, nasze fury się do tego nie zaliczają. Ale jeśli ktoś z was ma VW to atakować serwis ;)

Z drugiej strony nie rozumiem tego, skoro w Audi i VW jest identyczny silnik, to czemu Audi nie ma takiej samej akcji serwisowej jak VW? ;)

Pozdrawiam

Jarek

Opublikowano

no juz sie podlamalem CZYTAJAC TO :D bo 2 miechy temu wymienilem wszystkie wtryski na nowe :D i byl bym troche w plecy :D btw < jak cos to mam 4 wtryski uzywane ( nie wiem w jakim stanie ale auto chodzilo na nich jak wymienialem na nowe :) ) silnik 2.0 brd 2006 r

Opublikowano

hmm kur... też mi marka - "przewaga dzięki technice"? ja takiej technice oszczędności i cięć na wszystkim dziękuje.

VW wymienia, ale Audi to już się nie chce przyznać do błędu. Żal d*pę ściska :confused4:

Opublikowano

Heja,

Rozwijając temat, - informacje z autoryzowanego serwisu AUDI audiwarszawa.pl

Tak jest akcja serwisowa wymiany pompo-wtrysków dla silnika 2.0 TDI BRD jednak

NIE DLA AUDI

A dla samochodów marki Volkswagen.

sorry bo mam wrazenie, ze tutaj sie naduzywa zwrotu "akcja serwisowa". Akcja serwisowa jest wtedy kiedy wzywa sie uzytkownikow danego modelu do wizyty w serwisie - bez wzgledu na to czy ktos zglasza problem czy nie. Z mojej rozmowy ze znajomym z serwisu VW AUTORUD wynika, ze owszem, VW wymienia wtryski pod warunkiem wystepowania problemu - czyli gdy ktos sie do serwisu zglosi z dana usterka. Nie ma zadnego wzywania wszystkich wlascicieli silnikow z pompowtryskami Siemensa - czyli nie jest to akcja serwisowa.

• 1 rok później...
Opublikowano

Napiszę tutaj, żeby nie zaczynać nowego tematu.

W zeszłym tygodniu EcuProject wrzuciło info na FB o akcji fabrycznej dla pompek siemensa. Zadzwoniłem do ASO, podałem VIN i na dziś umówiłem się na diagnostykę i ewentualną wymianę.

Po 3h od odstawienia miły pan z serwisu zadzwonił z informacją, że wszystkie 4 pompki wraz z listwą wtryskową zostały wymienione :)

Polecam więc dzwonić i umawiać się na akcję 23K1 :D

Opublikowano

tankuje na bp w audiczka 260 tysiaczkow i zero problemow z pd

Opublikowano

piotrekvka, czy ty wiesz o czym koledzy tutaj dyskutują? :whistling:

Opublikowano

nie on ma 1.9 to nie wie:decayed:

Opublikowano

serwis wysyła zaproszenie na akcje do goscia który był czy jest kolejnym wlasciciel serwisujacy auto w ASO. a jak auto jest z niemiec to mi powiedziano tak - pana audi jest wypuszczone na niemcy wiec jesli akcja jaka kolwiek jest na to auto to my jej nie widzimy. chyba ze auto znajdzie sie u nas w servisie i bedzie potwierdzenie ze auto znajduje sie w polsce to wtedy dane z niemiec przepłyna na PL. i wtedy bedziemy widzieli czy jest jaka kolwiek akcja na pana auto czy nie -moze byc ale tez nie musi...krutko i na temat takze c**j wie o co tym serwisa chodzi... dziekuje dowiedzenia...

takze jak mi (odpukac) PD padnie to zostaja 2ie opcje - albo hold do Aso lub do mojego garazu i naprawa własna lub wyciagniecie zastawu narzedzi, zdemontowac pokrywe i odczepiac pokolei wtyk od PD az w koncu trafie na uszkodzony i motur zapali. i na rozłaczonym uszkodzonym PD wracac na 3ech garach do domu.

Opublikowano

Czesc,

Akcja serwisowa 23K1. Zadzwoncie do generalnego importera - powie Wam, ze akcja sa objete samochody z usterka, tj. wadliwymi pompkami Siemensa o konkretnych numerach seryjnych (niezaleznie od tego czy sa krajowe czy pochodza z importu). Wydaje mi sie, ze ta akcja nie ma charakteru przywolawczego, tj. robia i informuja przy najblizszej okazji. Nie potwierdzilem tego z importerem, bo nie mialo to dla mnie wiekszego znaczenia. Warto powalczyc. Chyba dobrze pojechac do jakiegos zaprzyjaznionego ASO.

Pozdrawiam

Pawel