Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziś K03s, niedługo mutant BV5S+/K03S :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Witam po dłuższej przerwie. Przedwczoraj doszła wreszcie do mnie K03 w hardcorowej hybrydzie :evil: Wydech największa K04 a ssący BV50, czyli bebechy od Porsche 997 BiTurbo bez vtg :naughty:. Ma pasować ponoć na styk, tylko wylot na stronie kompresji troszkę czeba przerobić. Chłopaki mi napisali, że 1,5bara to wydmucha, ale muszę wymienić kolektor wydechowy na Hi-Flow i wydech najmniej 3", bo inaczej się zadusi i sprzęgło na zaje........spieka z podwójna sprężyną. Spool-up jest na niej ponoć taki, że kręgosłup prostuje w fotelu od 1500 obr/min.

A tak poza tematem, czy poza Białymstokiem ktoś z was wdział w Polsce tajniaków z videorejestratorem Lancerem Evolution X ???????? To nie jest żart ;( ;( ;( ;( Policjanty dostali w tym tygodniu właśnie to Monstrum, qcze tym to się Mikołajki udały :decayed: :decayed: :decayed: :decayed:

Zamontowałem na tym modzie LPG i powiem wam, że śwista ładnie. Wydatek instalacji mam na około 280-290KM przy obciążeniu stałym. Parownik wykarmia do 380KM. Bieg jałowy mam niestety na benzie do 1000obr/min, bo wtryski gazowe leją jak wściekłe na 1,6bar. (niebieska HANA2000)

Opublikowano

kiedy będziesz to hamował?

Opublikowano

Do takiej mocy przydałby się jakieś większe coolery lub FMIC.

Opublikowano
  • Autor

FMIC pójdzie napewno. A przeróbka będzie w okolicach marca dopiero, bo mam do zbudowania cały silnik zakuty po zęby w E30 M42 Turbo plus zamontowanie i usprzętowienie. Miesiąc wyjęty z życia. 300-320KM docelowo ma być :naughty:

Opublikowano

To kiedy montaż, korekta i hamowanie ??

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Tak jak napisałem, najpewniej dopiero marzec. Wcześniej nie będę miał jak i kiedy swoją zrobić, tyle roboty mam już napchane.

---------- Post dopisany 16-07-2012 at 23:08 ---------- Poprzedni post napisany 25-12-2011 at 15:56 ----------

No i wreszcie nadeszła wiekopomna chwiła :) Zmuszony wreszcie zaistniałą sytuacją warjacji parametrów w moim bolidzie do grubszej ingerencji w auto. Tak więc seryjna głowica poszła OUT, na jej miejsce ADR na szerokim kanale i po portingu, uszczelka pod głowie +1mm, wałki ADR, kolektor wydechowy też po lekkim skrobaniu, turbina seria K03s nowa, kolektor ssący chwilowo nowszego-wąskiego typu oryginalny ( no niestety wtryski nie pasują), jutro wymiana wydechu od S4 B6 tylko ostatnie bez środkowego, wszystkie zbędne orurkowania, odmy i podciśnienia wywalone. No teraz mam pytanko do konkretnych dłubaczy :) a mianowicie po odpaleniu silnika i nagrzaniu AFR stoi około 14,4 a EGT pod 450 stopni aż jest, ale jeździć się nim nie da bo EGT tak momentalnie rośnie że szok a AFR do 13,3 spada tylko i wychodzi że jest za ubogo. wcześniej na zwykłych wałkach tego nie było na tym samym programie.

I teraz dwa pytania, czy jak się wymienia wałki na ADRy to napinacz zostaje z BEX z regulatorem faz czy zakładać ten od ADRów, i czy ADRowe wałki robią aż takie przepłukanie w takim razie?????

---------- Post dopisany 25-09-2012 at 21:57 ---------- Poprzedni post napisany 16-07-2012 at 23:08 ----------

Nadeszła wiekopomna chwiła :) STAGE2 się zaczął :)

zdj_cie.jpg

<br /><br />

zdj_cie_1.jpg

<br /><br />

albo taki będzie

100_1413.jpg

<br /><br /> jutro popstrykam wiecej fotek :)

---------- Post dopisany 27-09-2012 at 09:17 ---------- Poprzedni post napisany 25-09-2012 at 21:57 ----------

Zdj_cie0077.jpg a to wczorajsze

Opublikowano

Oczywiście, że ADR-owe wałki zakłada się, żeby było większe współotwarcie a więc i większe przepłukiwanie cylindrów. Musisz podlać paliwem.

Opublikowano

ten kolektor to pod K03s? czy co tam w końcu będzie siedziec

Opublikowano
  • Autor
ten kolektor to pod K03s? czy co tam w końcu będzie siedziec

Baranek najprawdopodobniej pod CT26, a ten krótki pod TD04HL-19T i on pójdzie do mnie, dzisiaj skończył Damian mi go spawać, jutro wiozę do wygrzania i do splanowania.

---------- Post dopisany 28-09-2012 at 14:27 ---------- Poprzedni post napisany 27-09-2012 at 22:48 ----------

Zdj_cie0082.jpg

GORRĄCO!!!!!!!!!!

---------- Post dopisany 29-09-2012 at 19:50 ---------- Poprzedni post napisany 28-09-2012 at 14:27 ----------

Dzisiejsze przymiarki i montaż stożka :)

Zdj_cie0088.jpg

Zdj_cie0089.jpg

Zdj_cie0090.jpg

Zdj_cie0091.jpg

---------- Post dopisany at 19:56 ---------- Poprzedni post napisany at 19:50 ----------

Kolektorek do mojej Buni po wyżarzaniu

100_1435.jpg

A tu skończony baranek bez flanszy jeszcze

100_1427.jpg

Opublikowano

nie boisz sie że stożek zaciągnie wodę w ulewne dni

Opublikowano
  • Autor
nie boisz sie że stożek zaciągnie wodę w ulewne dni

Jest tak wbudowany że mniej zaciągnie niż seryjny, a druga sprawa to gąbkowy pippercrossa a nie bawełniak z bazaru.

Opublikowano

jeden jeździ na stożku w podobnym miejscu i nie ciągnie wody wiec i tutaj nie powinno

---------- Post dopisany at 21:35 ---------- Poprzedni post napisany at 21:34 ----------

w jaka moc celujesz? bo nie widze nigdzie

Opublikowano
  • Autor

w jaka moc celujesz? bo nie widze nigdzie

trójkę z przodu będę kombinował na bank, oby 380Nm nie przekroczyć. Na tej dmuchawce do 1,5bara da się wykręcić, czyli 350-360KM z niej się da na maxa wypompować, a nawet 380KM ale wtedy wirnik chodzi na skraju wytrzymałości (ok. 175000obr/min) i sprawność już spada i temperatura rosnąć zaczyna.

Opublikowano

czemu 380Nm?

Opublikowano

Liczę na przejażdżkę po ukończeniu prac :)

Opublikowano
  • Autor
czemu 380Nm?

Bo nie chce mi się korbowodów ani panewek wymieniać za szybko :)

---------- Post dopisany at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany at 20:39 ----------

Liczę na przejażdżkę po ukończeniu prac :)

Tomasz jak seryjne sprzęgło przeżyje strojonko to jesteś pierwszy w kolejce :)

---------- Post dopisany 03-10-2012 at 22:39 ---------- Poprzedni post napisany 30-09-2012 at 20:42 ----------

kolektor wyszlifowany, splanowany, owinięty i zamontowany.

Zdj_cie0093.jpg

Zdj_cie0094.jpg

Turbina testowa zamontowana, zawór VG przerobiony, 3mm od reflektora :)

Zdj_cie0095.jpg

Zdj_cie0096.jpg

po skręceniu przodu i założeniu zderzaka zostało oby 0,3mm :)

Opublikowano

ciasno, gdzie zapodasz filtr powietrza ?

Opublikowano
  • Autor
ciasno, gdzie zapodasz filtr powietrza ?

cofnij się o stronke do tyłu to zobaczysz na fotkach "malutki" stożek pod reflektorem:)

dziś mi przyszedł intercooler i łączki, potrzebowac bede jeszcze tylko alu rurek i bede montował dalej.

Opublikowano

o jaaaaa pierd.. :D no ładnie się zapowiada :)

Opublikowano
  • Autor

Jutro rzeźby dzień kolejny, mają przyjść węże do chłodnicy oleju, zamontowac trzeba chłodniczke wspomy i olejową, zamontować icka, zamontować stożek z przepływką, zamówic orurowanie do FMICa, skończyć podłączenia i wodne doturbiny, urzeźbić DP i zmontować go z resztą wydechu, także do końca tygodnia mam co robić wieczorami :) a wszystko to tylko po to że jak mi się zamani to w każdej chwili będę mógł znowu zrobić z niego serie, bo ja cały czas mam zajawke na Cabrio 1,8TQ :)

---------- Post dopisany 09-10-2012 at 22:07 ---------- Poprzedni post napisany 07-10-2012 at 17:06 ----------

No to dzisiejsze i wczorajsze wypociny :)

Stożek w nowym miejscu i przepływka:

Zdj_cie0097.jpg

Zdj_cie0098.jpg

Zdj_cie0099.jpg

Chłodnica oleju zamontowana

Zdj_cie0101.jpg

ICek przed modem

Zdj_cie0103.jpg

ICek w trakcie moda

Zdj_cie0104.jpg

ICek po modzie

Zdj_cie0106.jpg

ICek zamontowany

Zdj_cie0108.jpg

Zdj_cie0109.jpg

ICek + stożek

Zdj_cie0111.jpg

Pojutrze wycinanie belki i zderzaka, potem orurowania i zamontowanie chłodniczki wspomy.