Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziś K03s, niedługo mutant BV5S+/K03S :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Nie lepiej zmienić auto na EVO8 ??? Lekkie, znacznie lepiej się prowadzi i swoje też jedzie :naughty: Po głowie chodzi mi też WRX Sti ale podobno te boxery mniej zwytrzymują no i lubią olej.

EVO odpada, koszta mnie przerażają!!! A STi 2,0 jest za***istym silnikiem, rozwierca sie go na kultowego 2,2 i układ napędowy który tam jest daje dużo frajdy; NO I TA PRACA :D Ale Subaru błędów nie wybacza to musisz wiedzieć, jedzie tam gdzie je pokierujesz, a nie jak w EVO tam gdzie byś chciał.

Opublikowano
Był projekt w PL A4 B5 2.2T z RS-Service. Auto było jednak używane do 1/4 mili. Moim zdaniem 2.2T dobrze się nadaje do sportu, ale do jazdy na co dzień nie za bardzo. Lepiej wsadzić do B6 2.7BiT i wtedy się bawić, wyjdzie taniej niż kit stroker, a potencjał większy. No, ale to wszystko zależy do czego się auta chce używać. W 1.8T trza się nieco napocić żeby 300KM zrobić, a silnik robi się bardziej awaryjny. W 2.7 mamy 300KM po samym chiptuningu. Potem przy sprzedaż nie wiadomo czy ciężej będzie sprzedać B6 2.7 czy B6 z ori silnikiem 1.8T ale grubo pomodzonym. Kwestia nie wiadoma.
1.8t ok 280-290 KM przejechane p[o setupie 20k km zero awarii, s4 po sofcie w wiekszosci objade z rolki na fwd, slick + lato i bedzie dobrze wiec czy ja wiem...

---------- Post dopisany at 19:03 ---------- Poprzedni post napisany at 19:01 ----------

a 2.2 bardzo sie nadaje na codzień. Prosze nie spamować :)

Opublikowano
  • Autor
1.8t ok 280-290 KM przejechane po setupie 20k km zero awarii, s4 po sofcie w wiekszosci objade z rolki na fwd, slick + lato i bedzie dobrze wiec czy ja wiem..

nie licząc cewek co jest standardem, cieknącego zwrotu oleju, zaworu BV i wystrzelonego przez Zaprzala wydechu to rzeczywiście fura samolot, a ile to ma mocy to nikt nie wie :) wiadomo za to że za***rdala :decayed:

---------- Post dopisany 23-01-2013 at 17:41 ---------- Poprzedni post napisany 22-01-2013 at 12:56 ----------

audi2.jpg

Swieżusieńki dziś robiony AWT A6C5Q, bardzo zdrowa seria

Opublikowano

A jaki to ma zwiazek z Twoim tematem ? :)

PS: W innym wątku jest Pan, co twierdzi, ze można wykrecić 200 kunia z serii :)

Opublikowano

jak sie uprzesz do wykrecisz, mój stary AEB jest tego najlepszym przykładem

jakie doładowanie w tym AWT, ile na przepływce ?

Opublikowano
  • Autor
tez latałem na 200+ W serii

ty to się nie wypowiadaj :) bo ty to rzeczywiście latałeś na nie jeździłeś :) a te A6 ma być do jazdy na codzień bez szaleństwa i chodzić bezproblemowo na LPG, a druga sprawa to te twoje 200+ było przy 5000rpm a potem na ryj leciało :) a teraz to odwija do odcinki bez spadku :) że nie wspomne kogo to najbardziej bolało :):):)

---------- Post dopisany at 18:57 ---------- Poprzedni post napisany at 18:51 ----------

jak sie uprzesz do wykrecisz, mój stary AEB jest tego najlepszym przykładem

jakie doładowanie w tym AWT, ile na przepływce ?

Mały peak 0,96bara, potem do 3800rpm 0,92bara i potem do 6000rpm spada powoli do 0,72 bara. Auto czyta seria nic oprócz wirusa nie robione. A przepływki nie sprawdzałem nawet :decayed:, w weekend może sprawdze

---------- Post dopisany at 19:01 ---------- Poprzedni post napisany at 18:57 ----------

A jaki to ma zwiazek z Twoim tematem ? :)

PS: W innym wątku jest Pan, co twierdzi, ze można wykrecić 200 kunia z serii :)

A no to że wczoraj wieczorem do mnie dzwonił jej właściciel i pytał czy napewno nie chcę sprzedać swojej K03s :D

Opublikowano

nie pamietam przy jakich obrotach jakie było doladowanie, turbi gwizdało przy 1600 obr/min

u mnie dmuchało 1.2-1.3 bara (róznica wynikała z temp. zewnetrznej) i 177-188 g/s

moc 208kM a niuta nie pamietam :facepalm:

moze Kolega który kupił ode mnie to auto ma większą wiedze na ten temat

Opublikowano

ty to się nie wypowiadaj :) bo ty to rzeczywiście latałeś na nie jeździłeś :) a te A6 ma być do jazdy na codzień bez szaleństwa i chodzić bezproblemowo na LPG, a druga sprawa to te twoje 200+ było przy 5000rpm a potem na ryj leciało :) a teraz to odwija do odcinki bez spadku :) że nie wspomne kogo to najbardziej bolało :):):)

u mnie sam soft był 202KM przy ok 5tys a przy szesciu ok 195KM. No teraz inna bajka ;) i wcielanie planu gt30 :)

Opublikowano
  • Autor

u mnie sam soft był 202KM przy ok 5tys a przy szesciu ok 195KM. No teraz inna bajka ;) i wcielanie planu gt30 :)

ło matko :) to odrazu GT42 po co się rozdrabniać :D a myślałem że tylko ja mam tak zryty caban:)

Opublikowano

No wyglada a to ze to juz tak jest ze AWT ma dobrą serie. U mnie bylo podobnie. Co do 200 plus to u mnie podczas strojenia tez bylo ponad ale po 3 hamowaniu icek nie wyrabial.i to przy stosunkowo niskich temperaturach na zewnatrz.

Opublikowano
No wyglada a to ze to juz tak jest ze AWT ma dobrą serie. U mnie bylo podobnie. Co do 200 plus to u mnie podczas strojenia tez bylo ponad ale po 3 hamowaniu icek nie wyrabial.i to przy stosunkowo niskich temperaturach na zewnatrz.

no ja przy sofcie miałem juz fmic, choc nie pamietam czy na 100%. A Jarku, nie ma co.. zostawiam fure pod sniegiem na zime, nie jezdze, nie wypierd.lam kasy na paliwko, odkładam pare zł i bedzie moc na sezon :) i zostaje ośka, bedzie rolka killer ;)

Opublikowano
  • Autor

no ja przy sofcie miałem juz fmic, choc nie pamietam czy na 100%. A Jarku, nie ma co.. zostawiam fure pod sniegiem na zime, nie jezdze, nie wypierd.lam kasy na paliwko, odkładam pare zł i bedzie moc na sezon :) i zostaje ośka, bedzie rolka killer ;)

spróbuje przyłatwić ci jakieś slikolce żeby było czym pochasać, może Końdzio coś bedzie miał w garażyku

Opublikowano
Po łbie chodzi mi swap na VR5 20VT :D tylko muszę podłubać w papierach jak tam z podłączeniem skrzyni do niego?????

Wiesz 2.2T za***isty motor i zdrowe podobnie po chipie wypluwa okolice 300KM, ale raczej do zwykłego wożenia tyłka są inne silniki. 2.2T jest do upalania.

Co do VR5 to był on montowany poprzecznie i trzeba dawać przekładki między skrzynię aby go wzdłużnie wsadzić.

Jak masz wsadzać VR5 to od razu lepiej VR6. Znikoma różnica w swapie, a jednak VR6 bardziej popularny i więcej gratów do niego dostaniesz. VR5 mniej było na rynku. Każdy dłubie w tym co ma wiadomo. Są jednak bardziej opłacalne rzeczy i mniej opłacalne. Bardziej słuszne rozwiązania i mniej słuszne. Nie ma idealnych. Najmniejszy koszt się ponosi kupując seryjne auto już z mocą bliską założonego celu i robiąc mu tylko chip tuning. Wszystko więcej to tylko dla samej przyjemności przerabiania, bo zysku z tego finansowego nigdy nie będzie, a jedynie straty. No chyba, że przerabiasz komuś nie sobie.

Opublikowano

W passatach b5 też były poprzecznie? Vr5

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano
  • Autor

Wystukane z Pegasusa

Widze że ktoś skumał skąd wziąć te VR5 :) najlepiej z FL tam ma 170KM, może jakiś strokerek jeszcze i byłby miodzio :)

Opublikowano

No proste;) w teorii plugnplay, a 5cyl w polwidlastym silniku fajnie mruczy nie gorzej jak vr6

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

Wystukane z Pegasusa

passat miał silnik umieszczone wzdłużnie

2.3 wystepował w dwóch odmianach: AZX - 125kW i AGZ - 110kW

Opublikowano

wiadomka ;] goly silnik to ok 1500zl, osprzet kolejny tysiac, ciekawe czy lapy podchodza plug n play i czy skrzynia 5bieg np z quattro 2.8 audi podpasowala by bez przerobek, fajnie bylo by miec nawet seryjne vr5 w a4 b5, cos innego niz wszyscy

i tu wlasnie ten silnik ma przewage nad vr6, bo to przeciez vr6 nie bylo nigdy montowane wzdluznie

Opublikowano

a potem sie okaze, że o taki sam koszt jak kupienie S4 B5 :)

Nie robmy spamu koledze w jego temacie :P