Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziś K03s, niedługo mutant BV5S+/K03S :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

przepływ 274, 58 moc 301hp
chyba 247,58??????
Opublikowano

oj, czepiac sie bedzieś o jakies drobne :D:D:D:D

Opublikowano
  • Autor

oj, czepiac sie bedzieś o jakies drobne :D:D:D:D

30pare kunia w te czy w tamte to piarnięcie ledwie :decayed: :decayed: :decayed: :decayed: :decayed: :decayed: nie wazne ile , ważne jak zapier*ala szałaput :kox: :kox:

Edytowane przez McGiver

Opublikowano

taki był przepływ 274 i to ze mnoży sie przez 1.2 to nie znaczy że tyle kunia jest, wiadomo zapłony itd maja znaczenie:) podesłał bym logi ale nie wiem jak za bardzo ja wkleic

Edytowane przez JUZIU

Opublikowano

JUZIU taka furę miałeś pomodzoną i nie umiesz logów wkleić??? No bez jaj...

Opublikowano
  • Autor

taki był przepływ 274 i to ze mnoży sie przez 1.2 to nie znaczy że tyle kunia jest, wiadomo zapłony itd maja znaczenie:) podesłał bym logi ale nie wiem jak za bardzo ja wkleic

flowmap 16T nie przewiduje nawet przepływu dla 274g/s także nie wiem o co kaman :huh: granica dla 16T to niecale 210litrów /sekunde czyli jakies 300KM z małym plusikiem

Opublikowano

zacznijmy moze od tego ze to mnozenie przeplywu i wyliczanie na tej podstawie mocy ma sie nijak do rzeczywistosci po zmianie sprezarki ;) to rozwiazanie ma zastosowanie tylko przy seryjnych gratach

Opublikowano

omzing po swietach i nowym roku to ciężko mi napisać smsa bez błędów a co dopiero logi wkleic:D i dokładnie jest tak jak Kolega wyżej pisze ni jak ma się mnożenie przepływu przez 1,2 przy grubszych modach:)

Opublikowano
  • Autor

zacznijmy moze od tego ze to mnozenie przeplywu i wyliczanie na tej podstawie mocy ma sie nijak do rzeczywistosci po zmianie sprezarki ;) to rozwiazanie ma zastosowanie tylko przy seryjnych gratach

wyjasnij mi pojecie seryjne graty :decayed: twoje td05 jest serją w evo i tam według takiego wyliczania jakoś sie wszystko zgadzaprzeliczając te pi razy oko x1,25. Nas boost nie intersuje licząc moce tylko przepływy, ale głównym wykladnikiemrównania jest tak naprawde CR w stosunku do paliw jakie użyjemy, a za tym idzie afr dla kazdego paliwa i jego mozliwości do spalania stukowego, czyli granice cofania zapłonów. Licząc wszystko czysto teoretycznie dla silnika i seryjnym CR dla turbo(9,0-9,3) i paliwie RON98 zazwyczaj ten przelicznik jest sprawdzalny. Tylko jesli zjawisko macha uniemożliwia wygenerowanie przepływu w takiej 16T na poziomie 274g/s to ja polemizuje z takimi cudami, bo cudów w fizyce nie ma :P Moc to jest równanie fizyczne z wieloma zmiennymi i tyle :hi:

Edytowane przez McGiver

Opublikowano

To jak to potem liczyć po zmianie turba na inne? Np K03s (w sumie to tez seria, to odpada), no to K04-015, Gt28, TD04/05?

omzing po swietach i nowym roku to ciężko mi napisać smsa bez błędów a co dopiero logi wkleic:D

Juziu - OMZIG - spoko, znam ten ból. :wink: Ale np w sobote na spokojnie mógłbys coś wrzucić. :naughty:

Opublikowano

Panowie wrzuce logi przy najbliżeszziej okazji jak bede w stanie. OMZIG przpraszam za błąd. McGiver wrzuce logi to sovie tam zobaczysz jak to wszystko wyglądało. Stoił mi mi GTO a czyam logi to co wychodziło:)

Opublikowano
  • Autor

Panowie wrzuce logi przy najbliżeszziej okazji jak bede w stanie. OMZIG przpraszam za błąd. McGiver wrzuce logi to sovie tam zobaczysz jak to wszystko wyglądało. Stoił mi mi GTO a czyam logi to co wychodziło:)

Najlepsze jest to że te 301KM to jest jak najbardziej prawdziwy wynik dla tej suszarki i tego silnika :) u omena na tej suszarce wyszło 300KM/400Nm, jak bedziesz w stanie to zapodaj loga pohalibitujemy nad tym :wink:

To jak to potem liczyć po zmianie turba na inne? Np K03s (w sumie to tez seria, to odpada), no to K04-015, Gt28, TD04/05?

Nie ma tak dobrze że siadł i hopsiup i juz policzone :decayed: pierwsza sprawa to wyliczenie sprawności efektywnej silnika czyli najprosciej mówiąć CR i jakie paliwko zalewamy. Dalej to sa przepływy silnika ( głowicy), zasilenie tego silnika w powietrze ( dolot od filtra do zaworów ssacych) a potem i możliwosci wydechu ( backpresure i układ wydechowy). Tak naprawde to sporo trza miec wiedzy przy doborze suszarki i głównym pytaniem jest czego oczekujemy finalnie??? Dobierając suszarke nie ineresuje mnie bezposrednio boost, tylko flow jaki robi. Bo albo mamy dużo niuta z dołu i moc na poziomie 5000-5200 rpm (k03, k03s), albo robimy srodkowy kompromis(najtrudniejsza zabawa) albo robimy charakterystyke draga. Wszystko wyznacza nam cel auta, albo jezdzimy na codzień albo na nocne spoty :decayed: no i zasobność portfela oczywiście. :kox:

Opublikowano

Aha. :grin:

Geremi gdzie Ty to wszystko mieścisz w tej swojej głowie? :wink:

Opublikowano

On ma nieograniczoną pojemnosc mózgu

problem jest tylko z formatowaniem :polew: :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

hehe, z pojemnością to nie problem, gorzej ze zrozumieniem czasem tego wszystkiego :decayed: z czasem jak sie doczytałem jak wreszcie znalazłem to i tamto, jak wiele czynników ma wpływ na pracę turbospreżarki, zrozumienie flowmap, ile wspólnego ma boost z przepływem i jeszcze kupe zjawisk które na pierwszy rzut oka za wiele wspólnego nie mają z tym wszystkim to dopiero zrozumiałem, że 95% rynku idzie drogą którą stworzyło 5% kumatych tak aby módz tym rynkiem rządzić niejako. To jest jak z religią, ciemna masa musi łykac wszystko w koło i tylko potwierdzać cudowne kreski z wykresów ponoc to najlepszych tjunerów w polszy :grin: :grin: :grin: a ja tylko siedze i padam ze smiechu jak ktos sie wdaje ze mna w konwersacje że on w aeb na seryjnej suszarce zrobił lekkie 240KM, tylko że na koniec konwersacji wychodzi że te auto jest strojone na E85 a on nie widzi w tym nic dziwnego :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: to podchodząc do tego w ten sposób to ja moge postroic takiego AEBa na 350KM na mieszance perhydrolu z nitrometanem i tez cudu nie bedzie :P :P :P :P Żenujące wykresy co po niektórych naszych stoicieli z czołówki elit strojących mnie rozpier*alają, a naiwność ich klyentuf jeszcze bardziej :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: Niech mi ktoś powie czy np. u Gregora czy Zaprzala widział ktokolwiek z was kreski z nieba wzięte??????? Ja już dawno zacząłem twardo chodzić po ziemi w tej kwestii i to Paweł mi naprawde szeroko oczy otworzył w tej kwestii. Dlaczego pewna EvoX wystrojona u Jurczaka mająca mniej koni i niuta objezdzała z kazdego biegu drugą EvoX wystrojoną u najwiekszych specuf w polszy od lanseruf :D:D:D:D Bo co po niektórzy nauczyli się obsługi fotoszopa sie okazuje albo wciskaja odpowiednie opcje na hamowniach :hi::hi::hi: witajcie w realiach tej branży, bo to nie jest juz dawno współzawodnictwo tylko pier*olona świeta wojna na kreski :angry::angry::angry::angry::angry: Na dniach bedzie może postrojony sleeper Omena i zobaczymy czy moja teoria ma sprawdzenie w praktyce :decayed: :decayed: :decayed: , a jak ma to na wiosne szykowac sie bedzie naprawde kosiorski upgrade u niego ale na tym samym rdzeniu td04 co ma, bo flow a boost to są dwie rózne sprawy tak naprawde i to jest niestety ale nie cud a fizyka. I kwestia najwazniejsza, ja wszystkie mody jakie robie nie robie dla szmalu, tylko jest to robota czysto rozrywkowa liczona po roboczogodzinach w to wsadzonych.

Devciu uwierz mi, ze ja mam ochote na jakies klubowe spotkanko latem i konkretny reset i format, :drunk: tylko ja sklepowego gufna nie piję a najbardziej nietrawie towarzystwa które z picia towarzyskiego robi zawody sportowe :sick3: i naprawde niewiele jest osób które sa w stanie to zrozumieć.

Edytowane przez McGiver

Opublikowano

Ja tez nie pije gufna :wink:

Opublikowano

hehe, z pojemnością to nie problem, gorzej ze zrozumieniem czasem tego wszystkiego :decayed: z czasem jak sie doczytałem jak wreszcie znalazłem to i tamto, jak wiele czynników ma wpływ na pracę turbospreżarki, zrozumienie flowmap, ile wspólnego ma boost z przepływem i jeszcze kupe zjawisk które na pierwszy rzut oka za wiele wspólnego nie mają z tym wszystkim to dopiero zrozumiałem, że 95% rynku idzie drogą którą stworzyło 5% kumatych tak aby módz tym rynkiem rządzić niejako. To jest jak z religią, ciemna masa musi łykac wszystko w koło i tylko potwierdzać cudowne kreski z wykresów ponoc to najlepszych tjunerów w polszy :grin: :grin: :grin: a ja tylko siedze i padam ze smiechu jak ktos sie wdaje ze mna w konwersacje że on w aeb na seryjnej suszarce zrobił lekkie 240KM, tylko że na koniec konwersacji wychodzi że te auto jest strojone na E85 a on nie widzi w tym nic dziwnego :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: to podchodząc do tego w ten sposób to ja moge postroic takiego AEBa na 350KM na mieszance perhydrolu z nitrometanem i tez cudu nie bedzie :P :P :P :P Żenujące wykresy co po niektórych naszych stoicieli z czołówki elit strojących mnie rozpier*alają, a naiwność ich klyentuf jeszcze bardziej :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: Niech mi ktoś powie czy np. u Gregora czy Zaprzala widział ktokolwiek z was kreski z nieba wzięte??????? Ja już dawno zacząłem twardo chodzić po ziemi w tej kwestii i to Paweł mi naprawde szeroko oczy otworzył w tej kwestii. Dlaczego pewna EvoX wystrojona u Jurczaka mająca mniej koni i niuta objezdzała z kazdego biegu drugą EvoX wystrojoną u najwiekszych specuf w polszy od lanseruf :D:D:D:D Bo co po niektórzy nauczyli się obsługi fotoszopa sie okazuje albo wciskaja odpowiednie opcje na hamowniach :hi::hi::hi: witajcie w realiach tej branży, bo to nie jest juz dawno współzawodnictwo tylko pier*olona świeta wojna na kreski :angry::angry::angry::angry::angry: Na dniach bedzie może postrojony sleeper Omena i zobaczymy czy moja teoria ma sprawdzenie w praktyce :decayed: :decayed: :decayed: , a jak ma to na wiosne szykowac sie bedzie naprawde kosiorski upgrade u niego ale na tym samym rdzeniu td04 co ma, bo flow a boost to są dwie rózne sprawy tak naprawde i to jest niestety ale nie cud a fizyka. I kwestia najwazniejsza, ja wszystkie mody jakie robie nie robie dla szmalu, tylko jest to robota czysto rozrywkowa liczona po roboczogodzinach w to wsadzonych.

Devciu uwierz mi, ze ja mam ochote na jakies klubowe spotkanko latem i konkretny reset i format, :drunk: tylko ja sklepowego gufna nie piję a najbardziej nietrawie towarzystwa które z picia towarzyskiego robi zawody sportowe :sick3: i naprawde niewiele jest osób które sa w stanie to zrozumieć.
Ale żeś elaborat ebnął. PRAWDA, PRAWDA, PRAWDA. Za bardzo się w kreski wierzy. A nimi się nie jeździ jak wiemy.
Opublikowano
  • Autor

Omena po wstepnych strojeniach :banan: jadowita jest :decayed: narazie 1,15bara bo na wiecej WG nie pozwolił :kwasny: we wtorek bedzie nowy spring do WG i sprzęt do pomiaru Bp i bedziemy jeśli pozwoli pogoda iść z boostem w górę :naughty: No to teraz pytanko dla aktywnych :D ile kunia i wiele niuta wyszło na tym boości ???????????

Opublikowano

350/500 :wink:

Opublikowano

obstawiam 320/440