MarianekZg Opublikowano 18 Listopada 2011 Opublikowano 18 Listopada 2011 100 zł jak za darmo skoro calosc ori mocowanie kosztuje 1000 zł moze znajdzie gdzies cos w necie jako alternatywe ori mocowania, zeby kozak wygladalo jeśli faktycznie ktoś znajdzie jakiś "kozacki" uchwyt to wklejcie linka tutaj bo przyznam szczerze ja od 1.5 roku hulam bez gaśnicy
bediks Opublikowano 18 Listopada 2011 Opublikowano 18 Listopada 2011 ja tez bardziej chce zamontowac dla estetyki nie dla bezpieczenstwa bo taka gasnica to mozna co najwyzej papierosa ugasic
martinus Opublikowano 19 Listopada 2011 Opublikowano 19 Listopada 2011 owszem, u nas może tak nie kontrolują, ale jedź do innych państw to za brak gaśnicy zapłacisz tyle co nowa w aso , oczywiście żartuje, ale na pewno nie mały mandat. Gaśnicy wymagają: Turcja, Ukraina, Wlk. Brytania, Niemcy, Macedonia, Łotwa, Litwa, Hiszpania, Grecja, Chorwacja, Bułgaria, Bośnia i Hercegowina, Estonia. Zalecane: Serbia i Czarnogóra, Rumunia, Irlandia, Portugalia, Holandia, Finlandia, Dania,
bogus096 Opublikowano 19 Listopada 2011 Opublikowano 19 Listopada 2011 Moja jest w bagażniku montowana po prawej stronie.
jarek_ns Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 A ja mam zamontowaną pod fotelem kierowcy. Nie mam szuflady pod fotelem tak że spokojnie się zmieściła a i bez problemu mogę sobie regulować fotel. Wieczorem podeślę fote jak to wygląda.
marec-ki Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Ja zrobiłem mocowanie na rzepy w lewym tylnym boczku bagażnika zrobię foto to pokażę
jarek_ns Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Ja mam to tak rozwiązane http://imageshack.us/f/833/imag0252h.jpg/ Do gaśnicy miałem typowy uchwyt. Taki jak jest często dodawany do gaśnic. Do niego dorobiłem odpowiednio wygiętą blachę tak żeby ją przykręcić do spodu fotela a uchwyt gaśnicy do tej blachy gaśnica jest skierowana do przodu więc można ją bez problemu wyjąć i zawsze mamy dobry dostęp do gaśnicy, niezależnie jak mamy ustawiony fotel bo gaśnica porusza się razem z fotelem. Bez tej blachy gaśnica była by skierowana do podłogi i by się jej nie nie dało wyjąć.
jarek_ns Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 a przede wszystkim wygodna i nie szpeci auta.
darkle Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 Opcja super, tylko że ja mam tam szufladę. A w tylnym lewym boczku napęd od navi. Znów w prawym czasem wrzucam jakieś drobne zakupy. No ale i gaśnica by się tam zmieściła, tyle że chyba trzeba by zdjąć ten boczek aby ją do niego przykręcić czy raczej do jakiegoś elementu pod nim?
virus31 Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 Gaśnicę to raczje proponuje miec pod ręką. Jak by się nasze Kochane audiencje zaczeły nie daj Boże palić to żebyś nie latał do bagażnika i szukał, bo jak się okaże że masz go jeszcze zawalonego bagażami to umarł w butach. A tak pod ręką. Ten uchwyt za 100 nie znowu taki drogi. Tyle wydajecie na mody swoich niuniek to 100 żałować )
JotAeN Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 Ja tam też bez gaśnicy jeżdżę ale ostatnio kolega dostał 50 PLN za brak gaśnicy i sam się zastanawiam gdzie by ją upchnąć żeby nie denerwowało jak lata w bagażniku. Drażni mnie jak mi latają rzeczy i chyba zainwestuję ale w siatkę zawsze to przytrzyma drobnice i ewentualnie gaśnicę :gwizdanie:
jary1982 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 znalazłem patent, w kole zapasowym w bagazniku - nie lata, nie widać jej, bagażów nie woże
iDybeK Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 polecam artykuł http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/468668,gdzie_trzymac_gasnice_samochodowa.html
kapa123451 Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) U mnie Gaśnica ma swoje miejsce w bagazniku w kole zapasowym W tej styropianowej "obudowie"( nie wiem jak to nazwac) posiadam tam gasnice+linka holownicza+olej silnikowy Edytowane 23 Marca 2015 przez kapa123451
Rekomendowane odpowiedzi