Luka3s Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Witam panowie, tak jak w temacie nie wiem co już mam robić, tak mi cholernie w środku szyby parujją, nawet jak jest włączone ogrzewanie czy klima, najbardziej szyba tylna, oraz tylne boczne, denerwuje mnie to niemiłosiernie bo po pierwsze auto wygląda jakby przed chwilą ktoś się w nim kotłował, a po drugie przeszkadza mi to trochę w jeździe, jest na to jakiś sposób, oprócz otwierania szyb ? ( teraz jest trochę za zimno na zimny łokieć )
Sander Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 a gdzies cos nie przecieka? sucho masz pod dywanami?
Luka3s Opublikowano 25 Października 2011 Autor Opublikowano 25 Października 2011 w aucie jest sucho raczej, jakiś czas temu pękło mi piwo z tyłu i się wylało sporo ale to miejsce jest już suche i wyczyszczone!
Skyliner89 Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 kiedy ostatnio wymieniałeś filtr kabinowy i powietrza?
pastaldo Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 filtr kabinowy kiedy ostatnio wymieniałeś filtr kabinowy i powietrza? dobrze mówią. Jedyne słuszne rozwiązanie: FILTR KABINOWY do wymiany i bedzie
Luka3s Opublikowano 25 Października 2011 Autor Opublikowano 25 Października 2011 auto mam od 15 miesięcy i w tym czasie nie zmieniałem tego ścierwa, gdzie to się znajduje i koszt mniej więcej Panowie bym prosił was:>
pepik Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Musisz ściągnąć podszybie, z lewej strony jak stoisz przed autem w takiej plastikowej obudowie pod podszybiem masz filtr kabinowy. Koszt ok. 50 zł.
pastaldo Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Kosztu nie pamietam ale jak będziesz kupował to bierz z węglem aktywnym. Znajduje się pod maska na podszybiu przy rurkach od kimy. Trzeba zdjąc osłone przy szybie i znajdziesz.
Luka3s Opublikowano 25 Października 2011 Autor Opublikowano 25 Października 2011 apropo ma to wpływ może na smród benzyny w kabinie ??
Buba Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 koszt ok 30zł a przestaną wytykać ci ciągłe bzykanie w aucie [br]Dopisany: 25 Październik 2011, 20:19_________________________________________________ benzyny w kabinie ?? używasz jako dodatku? afrodyzjaka? opowiadaj
pepik Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 apropo ma to wpływ może na smród benzyny w kabinie ?? Może mieć.
Luka3s Opublikowano 25 Października 2011 Autor Opublikowano 25 Października 2011 koszt ok 30zł a przestaną wytykać ci ciągłe bzykanie w aucie [br]Dopisany: 25 Październik 2011, 20:19_________________________________________________ benzyny w kabinie ?? używasz jako dodatku? afrodyzjaka? opowiadaj nie ma żadnego bzykania w aucie :gwizdanie: Dobra jutro sie biore za to badziewie :>
paweu1 Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Może obieg wewnętrzny się przyciął i jest zamknięty częściowo
Skyliner89 Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 auto mam od 15 miesięcy i w tym czasie nie zmieniałem tego ścierwa, gdzie to się znajduje i koszt mniej więcej Panowie bym prosił was:> To najprawdopodobniej musisz go zmienić i najlepiej na węglowy. Jest lepszy . Przy każdym filtrze jest instrukcja jak go wymienić jak dobrze pamiętam. Jak by nie było to mogę Ci wysłać w formie PDF'a .
danii1987- Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 A ja bym kolego umył szyby zwykłym płynem do szyb, takim domowym. Ja używałem do mycia szyb zawsze specjalnych ściereczek i była jedna wielka kupa, szyby cały czas parowały i tylko na klimie można było normalnie jechać. Na początku też myślałem, że to filtr kabinowy. Wymieniłem, ale bez efektu. Samochód był kilka razy "suszony", a szyby dalej parowały. W końcu dorwałem jakiegoś Clina czy coś takiego i mam spokój
Luka3s Opublikowano 26 Października 2011 Autor Opublikowano 26 Października 2011 właśnie też gdzieś czytałem, że trzeba odtłuścić szyby porządnie jakimś np. alkoholem, a potem umyć porządnie jeszcze płynem, tylko pizga na dworze a ja nie mam gasrażu, no i jakim alkoholem to umyć
tomash77 Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 Podobne efekty są również po czyszczeniu/nabłyszczaniu deski i reszty plastików PLAKiem. Opary PLAKa unoszą się w powietrzu i osadzają na szybach powodując przyspieszone parowanie szyb. Ja bym zaczął od wymiany filtra kabinowego, sprawdzenia czy odpływy przy akumulatorze wężyk od klimatyzacji nie są zapchane.
majuDJ Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 Sprawdź sobie odpływy wody z podszybia, może po deszczu Ci tam stoi woda i do samochodu dostaje się wilgotne powietrze
Luka3s Opublikowano 26 Października 2011 Autor Opublikowano 26 Października 2011 Mialem dzisiaj zmienic filtr, ale zajalem sie polerka auta, rowniez wyczyscilem dokladnie szyby od srodka ( tylna szyba w sedanie ) zobaczymy jak bedzie... kupilem jakis plyn z alkoholem. Zjem zaraz obiad i pojde sprawdzic te odplywy jak mowicie..[br]Dopisany: 26 Październik 2011, 17:08_________________________________________________Skyliner, jak mozesz to wyslij ta instrukcje
Rekomendowane odpowiedzi