ekonom Opublikowano 5 Marca 2008 Opublikowano 5 Marca 2008 Witam Od pewnego czasu słysze dziwny dzwięk przy hamowaniu. Tak jakby coś sie ocierało. Ewidentnie z tyłu. Dziś zdjełem koło sprawdziłem klocki i wszystko elegancko. Zrobiłem zdjęcia tarcz bo takie dziwnie nacięcia na niej są. Czy to może być powodem tych dzwięków ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e6dc9056efbca82.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e6f67ae289b73dc.html Pozdrawiam * na drugi raz jak wklejasz zdjęcia lub link to sprawdź czy są wyświetlane (poprawiłem i teraz dopiero widać) - lukaszr
marinero Opublikowano 5 Marca 2008 Opublikowano 5 Marca 2008 gdzie te zdjecia??? kliknij prawym na kwadraciki z czerwonym krzyzykiem i potem otworz w nowym oknie i sie pojawiaja cudo zdjecia z fotosika!! :th:
lukaszr Opublikowano 5 Marca 2008 Opublikowano 5 Marca 2008 Te tarcze są tak zużyte, że już dawno powinny być wymienione.
jacaq Opublikowano 8 Marca 2008 Opublikowano 8 Marca 2008 a z kad niby sie wzieły te nacięcia ? Tarcze nie wydają mi się aż tak zużyte
ROGER Opublikowano 8 Marca 2008 Opublikowano 8 Marca 2008 to nie są nacięcia tylko odciśnięte klocki chamulcowe standard w B5 po 150000 tyś przebiegu
domel-x Opublikowano 9 Marca 2008 Opublikowano 9 Marca 2008 to nie są nacięcia tylko odciśnięte klocki chamulcowe standard w B5 po 150000 tyś przebiegu to dziwne bo u mnie tarcze 2000km przebiegu a mam to samo ,myśle ze to od wilgoci i zaciaganie recznego,tam gdzie klocek dociska tarcz rdzewieje i takie lekkie wżery zostaja.pozdro..
jacaq Opublikowano 9 Marca 2008 Opublikowano 9 Marca 2008 nie używaj ręcznego przez jakiś czas i sprawdz czy zostają
Agrzesiek4 Opublikowano 9 Marca 2008 Opublikowano 9 Marca 2008 witam, tarcze fakt troche zuzyte. od znajomych wiem ze w tych a 4 tylne tarcze czesto koroduja. aby je troche przeczyscic podczas zjezdzania z jakiejs gorki hamuj troche recznym zaciagaj go, powinny sie troche oczyscic i przestac wydawac takie dzwieki. Ja osobiscie tez tak mialem i juz nie mam. I nie musialem wcale zmieniac tarcz. Pozdrawiam.
Klima Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 tarcze mają mieć min 8mm. A to że pordzwiałe to może być wina zardzwiałych slizgów zacisku. Zacisk ma przesuwać się w poprzek tarczy
Rekomendowane odpowiedzi