Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Moja bordowa lalunia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem przedstawic moją świeżo zakupioną bordową laleczkę sprowadzoną w tym roku pod koniec września

A więc:

Audi A4 b5 sedan

1.8 125 Ps ADR

rok prod 20.10. 1995

przebieg 172 540 - podobno

Wyposażenie

- 2 razy airbag

- wspomaganie

- elektryczne światła

- elektryczne szyby przód

- elektryczne lusterka

- centralny zamek

- climatronik

- alufelgi

- regulowana kiera w dwóch płaszczyznach

Tak wygląda :

DSCF1946.jpg

DSCF1949.jpg

DSCF1951.jpg

DSCF1958.jpg

DSCF1948.jpg

Co w planach ? Jeszcze nie wiem wszystko zależy od mamonki Na pewno planuję zakup alusków z oponkami letnimi ale to w przyszłym roku.

Zobaczymy, póki co jak na razie zostało zamontowane radio Sony, wiadomo podstawowe sprawy po zakupie ( oleje,filtry itp itd )

Opublikowano

lampy na prżód po lifcie i te tylnie wyrzucić :gwizdanie:

Opublikowano

Lampy tył out i dać przynajmniej po I lifcie. Może nawet obędzie się bez kosztów jak ktoś będzie się chciał zamienić, albo kupić poliftowe a te sprzedać na allegro :) Na wiosnę przydały by się ładniejsze fele minimum 16nastki ori łopaty :P

Opublikowano

z felgami są już plany ale tak jak pisałem wyżej na wiosnę a czy 16 cz zostanę przy 15 ( inny wzór ) czas pokaże

co do innych planów to polerka lakieru też by się przydała

Opublikowano

To ostatni gwizdek na polerkę samochodu przed zimą. Polecam jakąś pastę lekko ścierną Sonax ( najlepiej jak byś to robił maszyną ale ręczne tez się da, ale trzeba się namęczyć) i na koniec wosk koloryzujący Sonax. Zajmie Ci to cały dzień, ale efekt murowany i idealne zabezpieczona karoserii przed aurorą zimową ( solą, ptasimi kupami itp itd). Patrz w pogodę wyczekuj jakiegoś mało mglistego i w miar ciepłego dnia i do dzieła, chyba że masz swój garażyk :P. ja swoją E46 wczoraj wyczyściłem, bo miałem piękną pogodę i nawoskowałem T-Cutem koloryzującym:P

Opublikowano

a ja bym sie nie zgodzil z toba Łukasz.Polerka to nic innego jak zdzieraniu warstwy lakieru(byc moze juz nie pierwsze).Owszem zabezpieczyl bym woskiem.A polerka na wiosne.

Opublikowano

Ale przed zimą przydało by się przynajmniej twardym woskiem w płynie nasmarować budę :P

Opublikowano

Ale przed zimą przydało by się przynajmniej twardym woskiem w płynie nasmarować budę :P

:good:
Opublikowano

woskiem koloryzującym już robiłem zaraz po zakupie potem zwykłym w płynie nie pamiętam nazwy ale używany przez lakierników efekcik spoko

co do polerki to raczej wstrzymam się do wiosny [br]Dopisany: 31 Październik 2011, 08:57_________________________________________________Udało się i tylne lampy poszły w odstawkę

Było tak

DSCF1946.jpg

No i zmiana lampek wiem że mogłyby być lepsze ale te dorwałem po taniości.

Efekt jest jaki jest na pewno lepiej to wygląda niż poprzednio.

Po wymianie jest tak

DSCF2110.jpg

Opublikowano

progress jest ale mogłeś odrazu założyc po 2 lifcie :tongue4: haha ktoś Ci 4-kę przekręcił

Opublikowano

Pany nie ma czegoś takiego jak twardy wosk w płynie - albo twardy albo w płynie. Na zimę to jakiś porządny trwały wosk np Meguiars #16

fakt pucha kosztuje 100 ale starczy na kilka lat. Mi jedno nawoskowanie starcza na 3 miesiące - po woskowaniu myję na bezdotykowych ale samą wodą bez proszku i spokojnie za 5 zł mam czyste auto :), bo do wosku się brud tak nie przykleja. Proszek niestety wosk zmyje.

Opublikowano

szału nie robią ale w porównaniu z tamtymi co były ............

mogły być inne ale tak jak pisałem wyrwałem po taniości eeee nie jest źle :tongue4:[br]Dopisany: 26 Listopad 2011, 17:23_________________________________________________No i niestety przyszedł czas na małe wymiany

DSCF2121.jpg

Opublikowano

Z tymi lampami tylnymi to pięknie poleciałes :gwizdanie: Tylko II lift :przebiegly: Przednie zmień na zespolone i jakiś felunek zarzuć :good:

Opublikowano

Z tymi lampami tylnymi to pięknie poleciałes :gwizdanie: Tylko II lift :przebiegly: Przednie zmień na zespolone i jakiś felunek zarzuć :good:

i będzie git :)
Opublikowano

szału nie robią ale w porównaniu z tamtymi co były ............

mogły być inne ale tak jak pisałem wyrwałem po taniości eeee nie jest źle :tongue4:[br]Dopisany: 26 Listopad 2011, 17:23_________________________________________________No i niestety przyszedł czas na małe wymiany

DSCF2121.jpg

co to za chinszczyzne kupiles :?: :gwizdanie:

a autko narazie normalne, lampy lepsze niz byly, ale II lift by sie przydal :wink4:

Opublikowano

ostatnio kupiłem tylną lampę po II lifcie za 65 zł także nie jest źle... w moją niestety ktoś cofnął