dexem Opublikowano 11 Listopada 2011 Opublikowano 11 Listopada 2011 Może miał ktoś taki problem jak ja i pomoże, mianowicie gdy silnik jest zimny od strony kierowcy coś się trzaska pod maską, po rozgrzaniu silnika problem zanika. [mod]proszę stosować odpowiedni prefix - Musashi[/mod]
Musashi Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 ale gdzie pod maska? to moze byc uszkodzone sprzeglo kompresora klimatyzacji, albo np. padajacy lancuch napedu walkow wyrownowazajacych (oile u ciebie jeszcze wystepuje).
dexem Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Opublikowano 12 Listopada 2011 trudno zlokalizować dokładnie na pewno od strony kierowcy, wydaje mi się że pompe oleju mam na wałkach auto z listopada 2006 , a klima była wyłączona więc chyba to też nie to ?
addassko Opublikowano 13 Listopada 2011 Opublikowano 13 Listopada 2011 Napęd pompy się sypie. najprawdopodobniej tak moze byc.
dexem Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Opublikowano 13 Listopada 2011 Trochę to dziwne w takim razie , to co wydaje takie odgłosy wyrobiony zabierak ? wydaje mi się że jak by się wyrobił do tego stopnia żeby coś się trzaskało to już bym nigdzie nie pojechał oil presure i i po ptakach
rafcisz Opublikowano 13 Listopada 2011 Opublikowano 13 Listopada 2011 ja też słyszałem trzaski jak odpaliłem samochód rano i pojechałem,zrobiłem 200 km i OIL PIRSURE i po ptokach było
remus_kraków Opublikowano 14 Listopada 2011 Opublikowano 14 Listopada 2011 A te trzaski na włączonym climatroniku czy z funkcją ECO lub wyłączonym. Jak z wyłączonym to sprzęgło klimy.
dexem Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Opublikowano 14 Listopada 2011 A te trzaski na włączonym climatroniku czy z funkcją ECO lub wyłączonym. Jak z wyłączonym to sprzęgło klimy. Klima była wyłączona całkowicie wyłączone również eco, wiec sądzisz że może to być sprzęgło klimy ? w jaki sposób jeszcze mogę to sprawdzić ?
griga-st Opublikowano 14 Listopada 2011 Opublikowano 14 Listopada 2011 Napęd pompy się sypie.najprawdopodobniej tak moze byc. Nie inaczej...
czarny Opublikowano 14 Listopada 2011 Opublikowano 14 Listopada 2011 tez tak mam i jak ruszam powoli, podejrzewam że to będą własnie te wałki
dexem Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Opublikowano 14 Listopada 2011 pożyjemy zobaczymy , co to takiego może oddam do mechanika do sprawdzenia ten zabierak ale bez samochodu to jak bez reki
czarny Opublikowano 14 Listopada 2011 Opublikowano 14 Listopada 2011 a ile masz nalatane? ja mam 220 i tak od 10 15 to słychać wcześniej nic
dexem Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Opublikowano 14 Listopada 2011 a ile masz nalatane? ja mam 220 i tak od 10 15 to słychać wcześniej nic ja mam 160 , te trzaski nie zawsze słychać nie wiem co o tym myśleć póki co nie mam jakiegoś dalszego wyjazdu wiec zapomnę o tym problemie na zapas nie będe się martwił
czarny Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 nagraj ten dźwię dyktafonem powiem ci czy to samo jak mój
remus_kraków Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 A te trzaski na włączonym climatroniku czy z funkcją ECO lub wyłączonym. Jak z wyłączonym to sprzęgło klimy. Klima była wyłączona całkowicie wyłączone również eco, wiec sądzisz że może to być sprzęgło klimy ? w jaki sposób jeszcze mogę to sprawdzić ? Odpal silnik jak usłyszysz trzaski to włącz klimę na auto z wyłączononą funkcją "eco".
dexem Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Opublikowano 15 Listopada 2011 nagraj ten dźwię dyktafonem powiem ci czy to samo jak mój nagram jak uchwycę moment jak pisałem wcześniej nie zawsze się to trzaska, u ciebie zawsze ?
czarny Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 jak odpalam to słychać ale to wiesz raz słychać raz nie tak nie reguralne
Rekomendowane odpowiedzi