Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Kierunkowskazy problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

otoz problem z kierunkami nie jest chyba powazny.. ale jednak irytujacy.. problem mam od samego poczatku, czyli od roku, kiedy to zaczalem jezdzic a4..

opis problemu:

jadac samochodem wrzucam kierunkowskaz... tyka, tyka i wszystko gra... skrecam kierownica przeskakuje blokadka, ktora odlacza kierunek, prostuje kola i zblizam sie do momentu w ktorym kierunkowskaz jest odlaczany iiii....

1) jesli odlaczy sie w momencie gdy kierunkowskaz akurat bedzie zgaszony to wszystko jest ok, kierunki sie odlaczaja

2) jesli akurat swieci sie kierunkowskaz to tez wszystko jest ok po prostu zgasnie

3) ale jesli trafie na ulamek sekundy, dokladnie w chwili gdy kierunkowskaz wlasnie sie zapala to w tym momencie na raz blyskaja oba kierunki z lewej i prawej strony!! :shock: :shock: :shock:

ps. zauwazylem ze brakuje mi kierunkow na blotnikach.. podejrzewam ze moze nie ma tam zarowek.. ale dlaczego? moze ten fakt ma cos wspolnego z zapalaniem sie obu na raz... :roll:

Opublikowano

byc moze jednego i drugiego, zawsze w takich sytuacjach najpierw trzeba sprawdzic bezpieczniki

Opublikowano

moze byc cos z przerywaczem albo z manetka od migaczy, manetke mozna rozebrec i zobaczyc, a przerywacz podmienic na chwile i zobaczyc czy tak samo sie dzieje na nowym, a kierunki na bokach tez sprawdz

Opublikowano

Najprawdopodobniej coś z manetką bo w przerywaczu chodzą styki - najwyżej kierunkek sie zawiesi i będzie ciągle sie świecił.

Opublikowano

Witam miałem ten sam problem wymieniłem manetkę ale to z innego powodu, bo długie światła nie świeciły. A teraz mam taki problem, że jak wrzucę migacz czy w P/L to mignie 1-5 razy i gaśnie, pewnie winowajcą jest przerywacz lub jakiś podobny moduł. Proszę o szybką odpowiedz, a i jak możecie to napiszcie gdzie się to znajduje lub link jak to wyciągnąć . Dzięki