Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Środek piorący

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ma ktoś doświadczenie w praniu wnętrz naszych oooo. chodzi mi o to czy warto płacić za pranie wnętrz firmom. czy warto jest to zrobić samemu? może jakies sprawdzone środki piorace ? czy da rade uzyskać ladny efekt bo moje wnetrze zarówno fotele jaki i jasna podsufitka są w oplakanym stanie. może ktoś z was ma sprawdzone techniki prania : na sucho moze mokro? :> bede wdzięczny za jakieś info

Pozdrawiam

Opublikowano

Zaprowadz do auto kosmetyki szkoda czasu na bawienie sie a sam dokladnie nie doczyscisz, tam wypiora auto dokładnie i w kazdym najmniejszym zakamarku

Opublikowano

sprawdzony domowy środek to pianka do golenia + szczoteczka i jedziesz z tym koxem... :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

VANISH w aerozolu IDEALNY sam czyściłem i wszystko super schodzi

Opublikowano

Odpuść sobie pranie we własnym zakresie.

Może wyjść nie tak jak byś chciał.

Oddaj do firmy specjalizującej się w tej dziedzinie.

A tak w zasadzie to żałujesz parę zatów na niunię :shocked:

Opublikowano

Zależy od plamy.

Gdy jest to mała plama, możesz starać się powalczyć w/w Vanishem, daje radę, ale musisz pamiętać by jakoś nie przesadzać z wodą, a już wogóle fajnie było by gdybyś miał taki odkurzacz co odsysa wodę - myjesz, później odsysasz, znów myjesz, odsysasz i zostawiasz do wyschnięcia.

Jeśli chodzi o nowy oddech Twojej całej tapicerki, uważam iż firmy które się tym zajmują mają lepszy dostęp do środków chemicznych, które są "branżowe", czyli działają o wiele lepiej niż te dostępnie od ręki w sklepach, marketach. Są to specjalistyczne środki do tapicerek, podsufitek, dywaników, oni mają specjalne szczotki (np do podsufitki, że nie zostawi np czarnego zabarwienia i jest z takiej nylonowej nici)...

A moją wypowiedź argumentuję tym, iż widziałem efekt własnej walki z tapicerką, w porównaniu z poprawką u znajomego, co ma różne takie chemiakalia i dobry sprzęt... Vanish w tym ujęciu to tak jakby się popsikać perfumem po grze w kosza... bez mycia.

Opublikowano

Witam ja używam środka z LOTOSA i dobrze czyści , nie zostawia zacieków taka moja opinia czyści dobrze :th:

Opublikowano

Witam ja używam środka z LOTOSA i dobrze czyści , nie zostawia zacieków taka moja opinia czyści dobrze :th:

to znaczy z drzewa lotosu, jakieś soki czy kwiaty, czy może oleje firmy lotos bo nic z tego nie wiem, może coś bliżej na ten temat :decayed:

Opublikowano

Płyn, pojemnik koloru żółtego na Stacji Lotos kupiłem :) Fukasz robi się piana chwilkę odczekasz i sztoteczką i gotowe

Opublikowano

no nie żebym się czepiał ale dalej pasowało by ci przypiec :> skoro już zabierasz głos to podaj nazwe tego płynu, na które stacji go kupiłeś, jakieś konkrety, a nie że kupiłem płyn gdzieś tam, nazywa się coś tam i robie z nim cuda :wallbash:

Opublikowano

piękna pełna wyczerpująca wypowiedź :naughty:

Opublikowano

spróbuj to się opłaca :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

WIęc tak jeżeli chcesz się do tego naprawde sam zabrać to z ręką na sercu moge Ci polecić 2 środki :

MERIDA FATEX cena 11,22

http://www.merida.com.pl/catalogue.phtml?cat_category_id=0&action=cat_product_show&cat_category_id=0&cat_product_id=3029

i UNIDROP : ten 1-szy jest słabszy.cena 34,96

http://www.merida.com.pl/catalogue.phtml?cat_category_id=0&action=cat_product_show&cat_category_id=0&cat_product_id=9441

Ja u siebie w aucie prałem i powiem Ci że efekt jest oszałamiający. miałem dośc poważne plamy na siedzeniach teraz nie ma śladu :notworthy:

możesz sobie jeszcze przelecieć plastiki na słupkach.

są to koncentraty więc na pare autek ci wystarczy :naughty:

jedna ważna rzecz musisz je potem dokładnie spłukać (jak masz odkurzacz) a jak nie to szata i czyta woda i jedziesz stary.

Jeżeli w twoim mieście jest ta firma podjedz do nich i poproś i próbki tych preparatów dostaniesz je zapewne od ręki .

pozdro jak coś jeszcze nie wiesz to wal śmiało

Opublikowano

Polecam porzyczyć odkurzacz piorący + środek do czyszczenia tapicerki Karcher - 30 zł :decayed:

Jak nie ma takiej opcji to :

Pianka STP - 25 zł .. dobry produkt .

A nie wiem czy nie najlepiej jest mieć wszystko daleko i zaprowadzić do myjnię do czyszczenia ... u mnie taki konkurs kosztuje 80 zł ..i cały środek wyprany :th:

Opublikowano

Ja czyściłem białą pastą SAMA rozrobionej w wodzie + jakiś płyn do czyszczenia