mgtan Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Warto zatrzymać proceder cofania liczników w Polsce http://www.auto-swiat.pl/petycja
mgtan Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2011 i tak trzymać... trzeba próbować zatrzymać ten skurw.. ski proceder... bo do końca świata będziemy mieć na rynku samochody po 350.000km co na liczniku mają po 140 czy 160.000km
grabson765 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 wedlug mnie i tak to nic nie da bo ludzie zaczną cofac liczniki przed przegladem a nie zapominajmy ze 90% samochodow pochodzi z zachodu gdzie po przekroczeniu granicy nastepuje cofanie a na to juz nic sie nie poradzi.... i to jest najwiekszy problem i zeby nie bylo jestem przeciwny kreceniu licznikow
Filutek Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 wedlug mnie i tak to nic nie da bo ludzie zaczną cofac liczniki przed przegladem a nie zapominajmy ze 90% samochodow pochodzi z zachodu gdzie po przekroczeniu granicy nastepuje cofanie a na to juz nic sie nie poradzi.... i to jest najwiekszy problem i zeby nie bylo jestem przeciwny kreceniu licznikow A ja bym powiedział ze są kręcone za granica, i nic wam to nie da. Według badan ADAC co 3 samochód używany w Niemczech ma cofnięte kilometry. Niemcy kręcą bo ich ubezpieczalnie do tego zmuszają.
grabson765 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 wedlug mnie i tak to nic nie da bo ludzie zaczną cofac liczniki przed przegladem a nie zapominajmy ze 90% samochodow pochodzi z zachodu gdzie po przekroczeniu granicy nastepuje cofanie a na to juz nic sie nie poradzi.... i to jest najwiekszy problem i zeby nie bylo jestem przeciwny kreceniu licznikow A ja bym powiedział ze są kręcone za granica, i nic wam to nie da. Według badan ADAC co 3 samochód używany w Niemczech ma cofnięte kilometry. wlasnie o to chodzi problemem sa samochody ktore trafiaja do polski bo to w tym momencie nastepuje plaga krecenia licznikow a nie pozniejsze przekrety licznikowe samochodow jezdzonych juz po polsce
landryn86 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 W Polsce też cofają... Ode mnie też poszło
mgtan Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2011 wedlug mnie i tak to nic nie da bo ludzie zaczną cofac liczniki przed przegladem a nie zapominajmy ze 90% samochodow pochodzi z zachodu gdzie po przekroczeniu granicy nastepuje cofanie a na to juz nic sie nie poradzi.... i to jest najwiekszy problem i zeby nie bylo jestem przeciwny kreceniu licznikow A ja bym powiedział ze są kręcone za granica, i nic wam to nie da. Według badan ADAC co 3 samochód używany w Niemczech ma cofnięte kilometry. wlasnie o to chodzi problemem sa samochody ktore trafiaja do polski bo to w tym momencie nastepuje plaga krecenia licznikow a nie pozniejsze przekrety licznikowe samochodow jezdzonych juz po polsce Wiesz ale w Polsce tez jest sporo samochodów z dużymi przebiegami co mają szafy cofane - np po handlowcach, po firmach itp...
Dev Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 moje 3 miesięczne punto ma 32000km :wallbash: :wallbash:
grabson765 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 wedlug mnie i tak to nic nie da bo ludzie zaczną cofac liczniki przed przegladem a nie zapominajmy ze 90% samochodow pochodzi z zachodu gdzie po przekroczeniu granicy nastepuje cofanie a na to juz nic sie nie poradzi.... i to jest najwiekszy problem i zeby nie bylo jestem przeciwny kreceniu licznikow A ja bym powiedział ze są kręcone za granica, i nic wam to nie da. Według badan ADAC co 3 samochód używany w Niemczech ma cofnięte kilometry. wlasnie o to chodzi problemem sa samochody ktore trafiaja do polski bo to w tym momencie nastepuje plaga krecenia licznikow a nie pozniejsze przekrety licznikowe samochodow jezdzonych juz po polsce Wiesz ale w Polsce tez jest sporo samochodów z dużymi przebiegami co mają szafy cofane - np po handlowcach, po firmach itp... wiem dlatego tacy ludzie beda kazdorazowo cofac licznik przed przegladem polak jest cwany....
filip1001 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Tak zapytam, może nie bezpośrednio w temacie, ale dlaczego ASO tak mocno chce ukrywać historię serwisowe i przebiegi ? np w Belgii jest to praktycznie ogólnie dostępne a w PL wielka tajemnica. :wallbash: Ciężko będzie te cofanie u nas ukrócić bo tak jak mówicie, Polacy są cwani i będą robić wszystko, żeby to obejść, ale jednocześnie jest to możliwe do zorganizowania, tylko w trochę inny sposób. :gwizdanie:
Thom4s Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 ASO nie udostępnia historii serwisowej z prostej przyczyny, mianowicie Kowalski kupil wymarzone auto, przychodzi do serwisu w celu sprawdzenia przebiegu. Okazuje się, że jest x2 większy niż na liczniku. Zakłada sprawę sprzedawcy, a ASO jest stroną w sprawie. ASO nie chce chodzić do sądu i koło się zamyka.
landryn86 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 moje 3 miesięczne punto ma 32000km :wallbash: :wallbash: Wow Daj mu odpocząć
Rekomendowane odpowiedzi