Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Jakie osiągi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych klubowiczów.

Moją kupiłem ze"wydymanym" licznikiem i wiecznie nie mam czasu żeby gdzieś podjechać to naprawić.

W związku z tym mam kilka pytań:

1.W "papierach" pisze że 1.6 ma V-max 191 km/h.Ktoś swoją tyle albo nawet więcej jechał?

2.Ile km/h mogłem jechać mając 5500 obr na 5 biegu.

3.Jakie szanse miałbym "objechać" brata{BMW 316i 95r.} i inne 1.6 ?

Jak wam się chce to odpisujcie.Dzięki.

Opublikowano

Moje Vmax po płaskim - 200km/h (z górki i tak nikt nie wierzy :polew: )

5500obr - 180km/h

Ja objechałem moim ADP wszystkie 316 E36 jakie trafiłem (było takich kilka), ale mam troszkę lepiej, jak serię :naughty:

Opublikowano

Prawie 220. Wracając ze Zlotu w Wiśle.Są świadkowie także możesz śmiało startować :naughty:

Opublikowano

U mnie z "górki" św. Anny poleciała 220, 6700obr na 5., odcięcie... A poszłaby pewnie jeszcze troszkę :evil:

Opublikowano

U mnie z "górki" św. Anny poleciała 220, 6700obr na 5., odcięcie... A poszłaby pewnie jeszcze troszkę :evil:

To trzeba było na luz wrzucić i pojechała by szybciej :P

Opublikowano

Ale macie problemy :evil: Moja A4 szła z przepaści 453km/h i wcale się nie chwalę :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Nie problemy tylko ciekawość.

Ja nie jestem żadnym bezmyślnym"rajdowcem".Jakbym nim był to bym zbierał na S4 i później już o takie rzeczy nawet nie pytał bo sprawa byłaby bezdyskusyjna czy licznik by działał czy nie.I "deptał"ile fabryka dała aż do "owinięcia"drzewa przy 150km/h.I tyle by było najeżdżone.

Widzę z waszych wypowiedzi że A4 1.6 ładnie potrafi zasuwać.Jak w końcu zrobię ten licznik to może kiedyś na pustej A4 przetestuję moją A4.

Znowu się okazuje że Audi to wyjątkowe auto."tylko 1.6" to u tej marki"nie tylko" i nie jeden z konkurencji się widzę podziwił. :th:

Opublikowano

Ja nie jestem żadnym bezmyślnym"rajdowcem".Jakbym nim był to bym zbierał na S4

Norbi ...Ty bezmyslny rajdowcu :evil:

Opublikowano

Te Wasze 1.6 to konkretne jakieś jak 220 lecą :gwizdanie:

Opublikowano

Te Wasze 1.6 to konkretne jakieś jak 220 lecą :gwizdanie:

Mały ale wariat :wink4:

Ja swoją leciałem 200km/h po równym

Opublikowano

dziwne te 1.6

ja swoim ktory na hamowni pokazal 119,3KM 1.9tdi lecialem na 225/45R17 205km/h ( w 3 osoby fakt ) ale sadze i tak ze wiecej jak 210 km/h by nie polecial.

ciekawe jakie jest przy tej predkosci przeklamanie licznika

bo watpie zeby 1.6 tyle lecialo ....

takie moje skromne zdanie ....

ps. uprzedzam nastepne posty:

nie mowie ze klamiecie ... mowie ze jakos trudno mi to pojacac ... i uwierze jak mnie ktos kiedys przewiezie tyle a4 1.6 ;P

Opublikowano
  • Autor

Mnie też trudno w to uwierzyć.Ale to jest 1.6 z OOOO więc kto wie.

Opublikowano

Mnie też trudno w to uwierzyć.Ale to jest 1.6 z OOOO więc kto wie.

Dobra wracamy do realiów... 1.6 nie pojedzie 220 na płaskim, a z dużej górki i z konkretnym wiatrem to moje 2,5 pewnie by 250 polecialo :polew:

Opublikowano

Panowie wszystko zależy od stanu w jakim jest silnik. Ścigałem sie 3 razy na kresce z innym 1.6 i pozostał bez szans.Na 3-cim biegu wyraźnie widać było różnicę. Zresztą pogadajcie z schillerem.On ma zwykłe 1.8 a jeszcze nikt go nie objechał z takim samym motorem.

Opublikowano

Sory panowie ale to jest smieszne hehehee . Jak 1.6 jedzie 220km/h to ciekawy jestem ile poleci moje , pewnie z 280km/h , a moze i 300 sie uda :polew: :polew: I mowie tu tylko o tym V/max , a nie o samym silniku , zeby nie bylo ze mowie zle o nich :)

A co do objezdzania to ok , mozliwe ze jeden drugiego objedzie , bo wiadome , ze w roznym stopniu ktos dbal o silnik i moga byc rozne parametry :)

Zejdzcie na ziemie koledzy , bo albo macie bardzo popsute liczniki i wskazania sa tak zaklamane , albo bylo cholernie z gorki , a wy o tym nie wiedzieliscie hehehe.

Opublikowano

Mad_Max być może coś z licznikami jest nie tak,nie przeczę,ale siedział koło mnie kolega z klubu i sam nie mógł uwierzyć.

I nie unoś się tak,bo Ci żyłka pęknie :cool:

Opublikowano

Mad_Max być może coś z licznikami jest nie tak,nie przeczę,ale siedział koło mnie kolega z klubu i sam nie mógł uwierzyć.

I nie unoś się tak,bo Ci żyłka pęknie :cool:

Cayenne pokaz mi w ktorym momencie sie unioslem/denerwowalem ?? :)

Opublikowano

Podejrzewam, ze te licznikowe 220 to bylo realne 200 :)

Opublikowano

Cayenne pokaz mi w ktorym momencie sie unioslem/denerwowalem ??

Też Cię kocham :P
Opublikowano

dziwne te 1.6

ja swoim ktory na hamowni pokazal 119,3KM 1.9tdi lecialem na 225/45R17 205km/h ( w 3 osoby fakt ) ale sadze i tak ze wiecej jak 210 km/h by nie polecial.

ciekawe jakie jest przy tej predkosci przeklamanie licznika

bo watpie zeby 1.6 tyle lecialo ....

takie moje skromne zdanie ....

ps. uprzedzam nastepne posty:

nie mowie ze klamiecie ... mowie ze jakos trudno mi to pojacac ... i uwierze jak mnie ktos kiedys przewiezie tyle a4 1.6 ;P

Ja zgadzam się z kolegą Nowak_zg jakoś nie chce mi się wierzyć w to 220 km/h w 1,6 :naughty: Moja bez jakichkolwiek ulepszeń seria AFN (niestety jeszcze na hamowni nie byłem :decayed: ) poleciała licznikowe 210 km/h było płasko i bezwietrznie udało mi się to wykręcić na zimówkach :decayed: planuję sprawdzić ile poleci na letnich :cool: Ogólnie z tego co słyszałem to 1,9TDI poleci licznikowe 210 km/h ale wiadomo że to co licznik podaje należy poprawić :decayed: A 1,6... wg mnie jak wam latają 200 to powinniście skakać z radości :naughty: A i ciekawi mnie ile czasu przyspieszacie od 160 do tych 200 :naughty: To musi być kawał pasa startowego :tongue4: