Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zanim coś kupisz na forum - lista nierzetelnych sprzedawców

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

mnie oszukał typ o nicku karelnati21

kupiłem od niego felgi stalowe z oponami zimowymi http://a4-klub.pl/felgi-opony-156/sprzedane-opony-zimowe-vredestein-snowtrac-3-195-65-r15-91t-282298/ miałay być w stanie IDEALNYM każda po 6mm , gdzy przyszłą paczka okazało się inaczej , po pomiarach najwięcej na jednej oponie wyszło 5,5 mm , na dwóch 4,2mm a na jednej 3,8 mm ,stan felg też nie jest najlepszy na zdjęciach w powiekszeniu karelnati21 wybrał najlepszą felgę i najlepszą oponę , chciałem aby zwrócił mi 70 zł ale nie dogadaliśmy się i nie odpowiada ....

Prosi sie o zdjecia 4 felg, 4 opon, tak na przyszlosc. A co do wysokosci opon, jesli wszystkie by mialy po 5,5mm to pol biedy, ale jak nie ma nawe 4mm to juz troche lipa. Szczegolnie ciekawi mnie fakt, ze kazda jest inaczej zuzyta. 70zl rekompensaty? I co Ty z ta kasa zrobisz? Odnowisz felgi i wymienisz opony, aby mialy po 6mm? Smialo mozesz rzadac zwrotu, skoro opony nie sa takie jak powinny.

pisałem mu że mogę mu zwrócić te felgi z oponami ale też nie dotarło to do niego , jak otrzymam 70 zł to nie odnowie sobie felg ale wyjdzie na to przynajmniej że kupiłem dziadowskie felgi ale taniej

Opublikowano

to ja tak jeszcze wrzucę dla tych którym nie chciało się odpalić linka :wink:

Oponki w stanie idealnym po jednym sezonie.

sądząc po zużyciu był to sezon rajdowy :decayed:

Opublikowano

to juz jest oszustwo.:kwasny:niezgodnosc opisu produktu ze stanem faktycznym.

Opublikowano
to juz jest oszustwo.:kwasny:niezgodnosc opisu produktu ze stanem faktycznym.

Wszyscy narzekają na alledrogo a tu wolna amerykanka, i najlepsze że z najbliższego grona:facepalm:

Opublikowano

http://a4-klub.pl/members/audia4a4-50704/

gośc jest mi winien 130zł od ponad 2 miesięcy

wysłałem mu tarcze a inne wziałem na reklamacje, stąd różnica

korespondencja do wglądu

Opublikowano

Zostałem oszukany przez forumowicza Al@an - http://a4-klub.pl/members/al%40n-72001/

Zakupiłem wycieraczki od passata polifta - pisałem o tym w wątku gdzie sprzedaje części z niego. Cena dogadana na 50zł+ 20 przesyłka (a na przesyłce koszt 11,40 ale już mniejsza o to). Wycieraczki dotarły 10.09 i niestety były złe, od A4 polifta :doh:

Oczywiście napisałem co robimy by sprawę załatwić. Stwierdził cyt:"Prawdopodobnie bede mial takiego paska za tydzien z rozbitym przodem wycieraczki chyba beda. Jak cos to ci dosle a jak nie to zwroce kase. Tych mi nie odsylaj nie rob sobie kosztow"

Wszystko spoko tylko tydzień minął już dawno a ze sprzedającym kontakt się urwał. Nawet nie raczył odpisać że jeszcze miesiąc/rok czy cokolwiek. Zostałem z wycieraczkami, które nie są mi i tak potrzebne :facepalm:

Opublikowano
Zostałem oszukany przez forumowicza Al@an - http://a4-klub.pl/members/al%40n-72001/

Zakupiłem wycieraczki od passata polifta - pisałem o tym w wątku gdzie sprzedaje części z niego. Cena dogadana na 50zł+ 20 przesyłka (a na przesyłce koszt 11,40 ale już mniejsza o to). Wycieraczki dotarły 10.09 i niestety były złe, od A4 polifta :doh:

Oczywiście napisałem co robimy by sprawę załatwić. Stwierdził cyt:"Prawdopodobnie bede mial takiego paska za tydzien z rozbitym przodem wycieraczki chyba beda. Jak cos to ci dosle a jak nie to zwroce kase. Tych mi nie odsylaj nie rob sobie kosztow"

Wszystko spoko tylko tydzień minął już dawno a ze sprzedającym kontakt się urwał. Nawet nie raczył odpisać że jeszcze miesiąc/rok czy cokolwiek. Zostałem z wycieraczkami, które nie są mi i tak potrzebne :facepalm:

Poleciało pw do sprzedającego z prośbą o zapoznanie się z Twoim postem i udzieleniem odpowiedzi :hi:

Opublikowano
zostałem oszukany przez forumowicza al@an - http://a4-klub.pl/members/al%40n-72001/

zakupiłem wycieraczki od passata polifta - pisałem o tym w wątku gdzie sprzedaje części z niego. Cena dogadana na 50zł+ 20 przesyłka (a na przesyłce koszt 11,40 ale już mniejsza o to). Wycieraczki dotarły 10.09 i niestety były złe, od a4 polifta :doh:

Oczywiście napisałem co robimy by sprawę załatwić. Stwierdził cyt:"prawdopodobnie bede mial takiego paska za tydzien z rozbitym przodem wycieraczki chyba beda. Jak cos to ci dosle a jak nie to zwroce kase. Tych mi nie odsylaj nie rob sobie kosztow"

wszystko spoko tylko tydzień minął już dawno a ze sprzedającym kontakt się urwał. Nawet nie raczył odpisać że jeszcze miesiąc/rok czy cokolwiek. Zostałem z wycieraczkami, które nie są mi i tak potrzebne :facepalm:

poleciało pw do sprzedającego z prośbą o zapoznanie się z twoim postem i udzieleniem odpowiedzi :hi:

thnx

Opublikowano

Poleciało pw do sprzedającego z prośbą o zapoznanie się z Twoim postem i udzieleniem odpowiedzi :hi:

Czekam na zwrot ramion i odeśle koledze gotówkę i po problemie, myślałem że trafi się taki passek i kolega by dostał to co chciał, jak tylko otrzymam wycieraczki robię przelew.

Opublikowano

Wygląda na to, że zawaliłeś ty. Więc może nie czekaj z kasą na ramiona, tylką ją wyślij. Kolega towar na pewno ci odeśle, więc nie blokuj mu gotówki, niech sobie kupi te ramiona gdzieś indziej, bo i tak jest już stratny na czasie.

Opublikowano

ramiona z polifta paska ,a polifta a4 to zupełnie inne ramiona.....

Opublikowano

No mi się zdarzyło w zeszłym tygodniu zakupić tu na forum silniczek tylnej wycieraczki do B7-ki.Powiem szczerze,że takiego szrotu to wstydziłbym się za darmo komuś oddać.Myślałem o szybkiej podmiance w aucie,a skończyło się na zregenerowaniu mojego.Szrota odsyłam,ale korci mnie zrobienie czegoś ponadto.Normalnie szok.Na forum tak się nawzajem w ciula robić??????????

Opublikowano

Może napisz kto to był :wink:

Opublikowano
No mi się zdarzyło w zeszłym tygodniu zakupić tu na forum silniczek tylnej wycieraczki do B7-ki.Powiem szczerze,że takiego szrotu to wstydziłbym się za darmo komuś oddać.Myślałem o szybkiej podmiance w aucie,a skończyło się na zregenerowaniu mojego.Szrota odsyłam,ale korci mnie zrobienie czegoś ponadto.Normalnie szok.Na forum tak się nawzajem w ciula robić??????????

stray napisz co jak z czym i do czego.... oddal kase czy nie?

Opublikowano

Czekam na zwrot ramion i odeśle koledze gotówkę i po problemie, myślałem że trafi się taki passek i kolega by dostał to co chciał, jak tylko otrzymam wycieraczki robię przelew.

panie najpierw piszesz : zwrócę ci kasę a tych ramion mi odsyłaj ,żeby nie robić sobie kosztów a potem po interwencji Bosa piszesz że czekasz na zwrot ramion i potem oddasz gotówkę :thumbdown:

z takim podejściem do sprawy to daleko nie zajedziesz

Opublikowano

panie najpierw piszesz : zwrócę ci kasę a tych ramion mi odsyłaj ,żeby nie robić sobie kosztów a potem po interwencji Bosa piszesz że czekasz na zwrot ramion i potem oddasz gotówkę :thumbdown:

z takim podejściem do sprawy to daleko nie zajedziesz

kolega Al@n ewidentnie nie wywiazał sie z umowy,dopisac go do listy na górze i bedzie spokój.:kwasny:

Opublikowano
Prosze o interwencje w tej sprawie : http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/amorki-4szt-1be-a4-b5-polift-285526/

Dogadałem sie z kolegą przez PW że wezmę amorki tył 1be za stówkę. kwota przelana 18.10 a teraz nawet telefonu nie odbiera.

ale jakiej interwencji oczekujesz?

Opublikowano

takiej że ktoś z zarządu forum chwyci gościa i zapyta się o co kaman. Twierdzi ze wysłał paczke kurierem, numeru nadania nie chce podac, telefonu nie odbiera, nie odpisuje zadnych konkretów. moze uda sie to wyjasnic na forum zamiast zgłaszać na policje.... ;)