lemak Opublikowano 3 Stycznia 2012 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Witam Mam nastepujący problem: zapala mi sie kontrolka esp podczas jazdy i gdy się świeci i przyśpieszam zaczyna mi działać ABS, na prostej i przy skręcaniu to samo. Wyłączyłem ESP i myslałem że jest ok, ale przy skręcaniu mimo wyłączonego ESP ponownie zaczeło się stukanie ABS-u. Sprawdziłem błędy i w 16 znalazł sie błą "01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Supply Voltage Terminal 30". Został on skasowny i się nie pojawił mimo że objawy pozostały nadal. Wobec powyższego próbowałem przeprowadzic kalibrację czujnika skrętu i zauważyłem że wartość kąta skrętu przy prosto ustawionej kierownicy wynosi ok 70 st. Czy może ktoś miał podobną usterkę i jest w stanie pomóc ? [br]Dopisany: 02 Styczeń 2012, 23:53_________________________________________________proszę o odpowiedź
Dev Opublikowano 3 Stycznia 2012 Opublikowano 3 Stycznia 2012 nie miałes nic grzebane przy zawieszeniu lub układzie kierowniczym wymiana końcówek, drążków ?????
lemak Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2012 nic a nic, robiłm wymiane kiery na multi wiec może taśma poleciała, tak po lekturze podobnch wątków patrzę[br]Dopisany: 03 Styczeń 2012, 19:29_________________________________________________usterka usunięta po wymianie uszkodzonej taśmy !
lemak Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Opublikowano 23 Marca 2012 jedak z czasu załącza mi się ten ABS ktoś może pomóc ?
piotrsob1 Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 Dzieje się tak jak opisałeś nawet przy delikanym przyspieszaniu ? Jeżeli tylko przy dynamicznym to włącza się ASR.
lemak Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Opublikowano 25 Marca 2012 sprostowanie to ESP kontrolka zapala się, dzieje się to podczas zwalniania nie zawsze zazwyczaj jak naparking wjeżdzam , ponowne uruchomienie silnika dopiero mi ja kasuje z czego to sie bierze. ???
slawo0909 Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 mam idetycznie z zapalaniem się esp i nie wiem też co jest tak więc podłączam się do tematu
lemak Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Opublikowano 27 Marca 2012 jest nas dwóch wiec problem zapewnie miały inne osoby, prosimy bardzo o wskazówki
lemak Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Opublikowano 30 Marca 2012 czy nikt poza nami nie spotkał się z taką sytuacją ?
lemak Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2012 po wciśnięciu sprzegła lecz nie zawsze to sie dzieje
A4_Dominik_WAW Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Podmień od kogoś czujnik skrętu kierownicy, taśma może być ok a czujnik zły. Zobacz czy teraz masz 0 stopni na prostych kołach w 16 i daj znać.
lemak Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2012 taśmę wyminiałem i wydawało się być ok, jednak jak pisałem co jakiś czas ten esp mi sie zapala
lemak Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2012 taśmę razem z modulem wymieniałem, myślisz że by moglą być też walnięta, po wymianie na nową podczas testowej jazdy zapalił mi sie po raz pierwszy ten esp a przy ustawieniach kąt miałem w granicy błedu 2.5.
A4_Dominik_WAW Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 To nie wiem może jakiś czujnik albo zbieżność w kołach sam nie wiem to tylko takie moje przemyślenia. To może jakaś wtyczka przy module kierownicy nie jest wpięta.
lemak Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2012 wolnym czasem rozbiorę i złożę ponownie z kodowanie włącznie może akurat .....
Rekomendowane odpowiedzi