pietro Opublikowano 27 Października 2006 Opublikowano 27 Października 2006 witam posiadam a4 1.8t i po przekreceniu kluczyka swieci sie kontrolka taka duza hamulca recznego bylem na komputerze i elektryk powiedzial mi ze niema polaczenia z modulatorem abs bywa tez tak ze czasami ale to bardzo zadko zgasnie na chwilke i po chwili albo po przejechaniu kilku kilometrow zapala sie ponownie pytanie moje brzmi czy to mozliwe zeby byla to jakas drobnostka i czy ktos mial taki przypadek elektryk powiedzial ze moga byc rozne przyczyny czekam na jakas odpowiedz albo moze podpowiecie mi gdzie i czego szukac pozdrawiam
pre_pl Opublikowano 27 Października 2006 Opublikowano 27 Października 2006 może być brak komunikacji do czujnika ABS Czasem wystarczy poruszać czujnikiem, podepnij do Vag-Coma żebyś widział które koło
pietro Opublikowano 27 Października 2006 Autor Opublikowano 27 Października 2006 przednie pasazera!!ale tego wlasnie nie pokazzuje,juz raz bylo ruszane i na jakis czas kontrolka zgasla.teraz znow sie swieci.wymienic czujnik czy co??
Gość Rav Opublikowano 28 Października 2006 Opublikowano 28 Października 2006 u mnie jak zapaliła sie kontrolka abs,poruszałem czyjnikami i spryskałem w-d 40 i pomogło
Kattiebrie Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 ja mam ten sam problem, elektryk mi powiedzial ze czujnik do wymiany. tylko ze u mnie nie trybi czujnik z lewej strony z przodu, tak wykazalo po podlaczeniu do kompa....ale moze jeszcze sprobuje tym sposobem z WD-40
adadur Opublikowano 31 Października 2006 Opublikowano 31 Października 2006 problemy z czujnikami są sygnalizowane m.in. przez kontrolkę ABSu tu zapala sie kontrolka od hamulców. Skoro jest to sygnalizowane to trzeba na VAGu sprawdzić spewnością wyskoczy błąd i na jego podstawie dochodzić co jest przyczyną. Dodam jeszcze czy był sprawdzany poziom płynu hamulcowego?
paput Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 u mnie podczas odpalania zapala się kontrolka ABS i nie mogę wtedy odpalić. CO to może być? Słaby aku? Aku kupowany w tamtym roku Centra Futura a może to ten czujnik?
pme Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 odłacz wtyczkę od sterownika abs i przeczyść kontakt spraj izobacz czy vag ma komunikację znim
paput Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 odłacz wtyczkę od sterownika abs i przeczyść kontakt spraj izobacz czy vag ma komunikację znim to jest przy pompce ABS tak? Jak to vagiem sprawdzić
okidoki81 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 sprawdz czy wszystkie czujniki sa czyste.Ja mialem ten sam problem wyczyscilem i jest ok
paput Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 sprawdz czy wszystkie czujniki sa czyste.Ja mialem ten sam problem wyczyscilem i jest ok tobie się świecił czy zapalał tylko przy odpalaniu?
Obsession Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 odłacz wtyczkę od sterownika abs i przeczyść kontakt spraj izobacz czy vag ma komunikację znim w którym miejscu znajdują się wtyczki tylnych czujników?
paput Opublikowano 11 Grudnia 2010 Opublikowano 11 Grudnia 2010 odłacz wtyczkę od sterownika abs i przeczyść kontakt spraj izobacz czy vag ma komunikację znim w którym miejscu znajdują się wtyczki tylnych czujników? wtyczka sterownika abs jest przy pompie abs a czujniki abs przy każdym kole
Obsession Opublikowano 11 Grudnia 2010 Opublikowano 11 Grudnia 2010 wtyczka sterownika abs jest przy pompie abs a czujniki abs przy każdym kole Ale chyba czujniki mają krótkie przewody i nie dochodzą do samej pompy? gdzieś po drodze jeszcze się łączą?
zielinski_t Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 a dokładnie gdzie przy kole ten czujnik się znajduje? bo ja mam ten sam problem.
Rekomendowane odpowiedzi