Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Brak śnieżynki przy temp na wyswietlaczu w zakresie < -5 stopni C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak wiadomo sniezynka pokazuje sie jak temp spada ponizej 5,5 stopnia na fisie co obrazuje nizej

DSC01397.jpg

na poczatku myslalem ze po odpaleniu auta bylo -6 to cos mi sie zwiesilo na liczniku ale faktycznie sniezynka jest tylko miedzy -5 a +5

spada nizej i sniezyka znika :kox: to co dla kompa to juz nie zimno :polew:

DSC01396.jpg

tez tak macie czy to tylko mój licznik tak wariuje

Opublikowano

nawet w liczniku gdzie nie ma fis aori termometr jest taka sama sytuacja.

to sprawa ustawienia zapene oprogramowania.

Moze niemcy uznali ze warto pokazac ze w tych temp moze wystepowac marzniecie opadu tj do 5 do -5 moze padac deszcz (tak mi kiedys profesor na meteorologii wkrecal :tongue4:) i marznac - zwraca uwage na mozliwosc poslizgu. Ponizej -5 to juz tylko snieg ktory widzimy na drodze.

Ale to moja dywagacja na temat powodu takiej sytuacji :>

Opublikowano

tak od 5 do -5 masz przymrozek żeby uważać. :naughty: a póżniej to już normalka że trzeba uważać :kox:

Opublikowano
  • Autor

wcale nie glupie to co piszecie o tym ze faktycznie marznac deszcz moze w tym zakresie

Opublikowano

jak wiadomo sniezynka pokazuje sie jak temp spada ponizej 5,5 stopnia na fisie co obrazuje nizej

DSC01397.jpg

na poczatku myslalem ze po odpaleniu auta bylo -6 to cos mi sie zwiesilo na liczniku ale faktycznie sniezynka jest tylko miedzy -5 a +5

spada nizej i sniezyka znika :kox: to co dla kompa to juz nie zimno :polew:

DSC01396.jpg

tez tak macie czy to tylko mój licznik tak wariuje

Sprawdzałem w swojej, kuzyna, kolegi, narzeczonej, kochanki wszędzie tak samo :evil: tj nie ma sniezynki!
Opublikowano

No macie rację aż z ciekawości sprawdziłem :kox: i nie ma, a jak było około -5 to była hehe pewnie to wszystko jest zamierzone :good:

Opublikowano

Sniezynka oznacza mozliwe oblodzenie a wystepuje najczesciej w zakresie temp 5*C do -5*C

Opublikowano

Sorki że podpinam się pod temat ale dzisiaj zamontowałem sobie ori wyświetlacz i teraz zauważyłem że po włączeniu kluczyka przez około 1 sekundę zapala się -45 stopni.Później jest już normalnie.Czy tylko ja tak mam czy wszyscy to maja? A ta gwiazdka faktycznie znika gdy temp spadnie poniżej -5

Opublikowano

do GOLI mialem tak jak opisujesz jak sprawdzalem wyswietlacz temp, lecz pozniej jak zamontowalem w aucie to temperatura sie chwile normowala wiec moze masz tak samo sprawdz nastepnego dnia

Opublikowano

Dzięki za odp.jutro sprawdzę i napisze co wyszło

Opublikowano

W moim modelu jak jest śnieżynka to klimy nie włączysz i też wyświetla się w podanym przedziale

Opublikowano

w Volvo S80 miałem dokładnie to samo i mój znajomy w BMW 320d też ma to samo więc chyba śnieżynka po prostu oznacza możliwość niewidocznych oblodzeń.

Opublikowano

Tak to właśnie działa, więc nie ma co się martwić :) Dodam, że w niektórych autach (np. Skodzie) pojawienie się na wyświetlaczu śnieżynki jest dodatkowo sygnalizowane dźwiękiem.

Opublikowano

A co wyście się uczepili tej śnieżynki :polew: tak jak już zostało napisane poniżej -5,5 znika i tyle :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

ale faktycznie, w tym zakresie zadnej reakcji po właczeniu przycisku econ

Opublikowano

Klima się nie włącza poniżej (chyba) 5 stopni. a temat wyczerpany i do zamknięcia.

Opublikowano

ale faktycznie, w tym zakresie zadnej reakcji po właczeniu przycisku econ

Bo i po co komu klima przy minus 5 :gwizdanie:[br]Dopisany: 29 Styczeń 2012, 12:13_________________________________________________Szarik,miałeś rację,dzisiaj po włączeniu kluczyka wskakuje od razu temperatura zewnętrzna