Opublikowano 14 Marca 201016 l wiem jak auto hamuje i wiem że jest to niepotrzebne. Zresztą znajdz mi wykaz kodowania do sterownika ABSu Bosch 8.0. nie ma zadnego opisu do esp 8.0 ale u mnie B6 bedzie chyba 5.7 czy sie myle ?
Opublikowano 14 Marca 201016 l ojjjjjjjjjjj..... dużo bym dał za te hamulce... :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: rodem prosto z RS6, masakra mówic to zbyt mało......
Opublikowano 14 Marca 201016 l wiem jak auto hamuje i wiem że jest to niepotrzebne. Zresztą znajdz mi wykaz kodowania do sterownika ABSu Bosch 8.0. nie ma zadnego opisu do esp 8.0 ale u mnie B6 bedzie chyba 5.7 czy sie myle ? Tak. Wiem że nie ma opisu do 8.0 dlatego tego nie ruszam. Z doświadczenia wiem że nie trzeba nic przekodowywać i jest ok. Jak chcesz to mozesz pokombinować.
Opublikowano 14 Marca 201016 l Kodowanie dostaje się na żądanie od Ross-Tech. Aczkolwiek jest opis kodowań do BOSCHa 8.0, prawie 40 gotowych, niestety wszystkie domyślne, np do 2.0 TDI heble max 1LB/1LE lub 1LT/1LF. Wbijanie kodowania do 2.0 od auta 3.0 z heblami 1LA/1LC skutkuje błędem ABS. Majac ori kabel można wysłac do nich zapytanie o kodowanie i podają (podajesz numer sterownika, heble, silnik, jaki napęd).
Opublikowano 14 Marca 201016 l no właśnie... Ori kabel... Ale w takim razie dlaczego wyskakuje błąd przy zmianie kodowania? Czyżby sterownik zczytywał też coś ze sterownika silnika? Czyli co jakbym mial kpl. hamulców z 3.0 tdi i zakodował je w 2.0 tdi to wyjdie bląd?
Opublikowano 14 Marca 201016 l Korzystając z dostepnych domyslnych kodowań tak, przerabiałem osobiście, nie podejda do silnika 2.0 z hebli 320 od 3.0 (pomijając fakt że w kodowaniu zawarte sa dane jaki napęd fwd czy awd, aut czy man) żadne nie podeszło. Wysłalem maila do Sebastiana z ross-techa to odpisał że jak bedę miał ori kabel i konto u nich to podadzą mi kodowanie. generalnie mi to lata koło..., ale na tydzień mam mieć ori kabel to z ciekawości sprawdze czy podadzą mi kodowanie do 2.0 z heblami 320
Opublikowano 14 Marca 201016 l ja nie zmieniałem kodowania i jest wszystko ok. Ciekaw jestem czy w ogole da sie zmienic u mnie kodowanie bo przód mam z s4 (345mm) a tył puki co serie (do miesiąca powinno byc 288mm od 3.0)[br]Dopisany: 15 Marzec 2010, 00:28_________________________________________________ to wszystko to pikuś tutaj jest mega kox wyrezane no no no. Photoshop robi cuda [br]Dopisany: 15 Marzec 2010, 00:30_________________________________________________do d*py by to hamowało. Bo tył jest tej samej wielkości co przód co powodowałoby za szybkie wzbudzanie ABSu
Opublikowano 14 Marca 201016 l Możesz potestować, przy heblach 288 w ośce powinienes mieć 0004401, w Q - 0004529, przy heblach 312 w ośce i w Q - 0004405, przy 320 powinno być 0004425, mi w Q nie wchodzi, nie wiem jak w ośce (wszyskie do silników ON) Kodowanie od hebli S4 345 jest 0004901 (do silnika Pb). Wszystkie podane dotyczą skrzyni manualnej.
Opublikowano 14 Marca 201016 l spoko. Pokombinuje coś. A czy przy zmianie kodowanie w hamulcach nie jest potrzebny security access bo już nie pamiętam?
Opublikowano 16 Marca 201016 l pewnie o nic. Tak z czystej ciekawosci chciałem sprawdzić. Jak wbijam z 3.0 tdi to wyskakuje blad konunikacji absu ze sterownikiem silnika i airbagiem
Opublikowano 16 Marca 201016 l siemian takie pytanko do ciebie mam jak wymieniales zciski na S4 to przewody zostawiles orginalne czy moze wsadziles jakies w oplocie stalowym ? [br]Dopisany: 16 Marzec 2010, 14:12_________________________________________________ty kodowales cos w koncu u siebie czy nie , bo mi tu schize zapodajecie z tym kodowaniem
Opublikowano 16 Marca 201016 l ad1. zostawiłem ori ad2. nic nie kodowałem. Teraz się bawiłem bo chciałem sprawdzic czy sie da.
Opublikowano 17 Marca 201016 l Nic nie zmieniajcie kodowania bo nie ma takiej potrzeby. Wasza pompa ma inne cośnienie niż taka z 3,0 tdi i d;latego nie zakodujecie. A jesli nawet by się udało to różnicy nie będzie czuć tylko później bedzie się załączał ABS przy pełnym bucie na hamulec. Do tego to jest. :> :> :>
Opublikowano 17 Marca 201016 l Nic nie zmieniajcie kodowania bo nie ma takiej potrzeby. Wasza pompa ma inne cośnienie niż taka z 3,0 tdi i d;latego nie zakodujecie. A jesli nawet by się udało to różnicy nie będzie czuć tylko później bedzie się załączał ABS przy pełnym bucie na hamulec. Do tego to jest. :> :> :> Patrox dzieki to chcialem uslyszec , i moze to i dobrze bo lubie miec kontrole do samego konca
Opublikowano 17 Marca 201016 l Nic nie zmieniajcie kodowania bo nie ma takiej potrzeby. Wasza pompa ma inne cośnienie niż taka z 3,0 tdi i d;latego nie zakodujecie. A jesli nawet by się udało to różnicy nie będzie czuć tylko później bedzie się załączał ABS przy pełnym bucie na hamulec. Do tego to jest. :> :> :> Niczym nie różnią sie pompy. W B7 różnią sie tylko do ośki i quattro i bardziej chyba chodzi o ESP niż o ABS. Pompa taka jak moja pracuje w 3.0 TDI aut, i tam sa zakodowane heble 320 i jest ok, u mnie żadne kodowanie na 320 nie działa. Nikogo nie namawiam na zmiany, ja chciałem tylko sprawdzić czy działa czy nie.
Opublikowano 20 Marca 201016 l @all ktorzy maja hamulce 321mm lub wieksze jezeli szukacie tanszej alternatywy do upiekszenia waszych zaciskow to prosze pisac! Posiadam sprezyny mocujace w stylu S4 (numer do porownania 8E0 615 269) tylko ze czyste. Sa cale czarne i przygotowane do obrobki. Mozna je malowac i zmodifikowac wedlug gustu. Obojetnie czy chcecie napis S-line, Quattro, RS, Audi, wasz nick albo nazwe klubu, decyzja nalezy do was. No i sa o wiele tansze niz te z S4 ktore moim zdaniem powinni byc montowane tylko w S4 ale to juz wasza decyzja :gwizdanie: Jezeli wasze hamulce a dokladnie klamra wygladaja jak na zdjeciu to pasuja w 100%. Czesci sa originalne kupione w ASO! Pozdrawiam
Opublikowano 21 Marca 201016 l w moim przypadku spozniles sie o pare dni bo wlasnie odebralem z ASO moje blaszki S4