Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to mam do sprzedania zestaw 312mm z A4 B7 BRD z auta z września 2007 roku za 700 zł zestaw w idealnym stanie :

http://www.allegro.pl/item861922034_audi_312mm_tarcze_klocki_jazma_zaciski_2007_rok.html

i sam chętnie kupię kompletny zestaw na przód i tył do S4 jak co... bo rozumiem że przy przejściu z 312 trzeba wymienić wszystko tak ?

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

tak

Opublikowano

no to mam do sprzedania zestaw 312mm z A4 B7 BRD z auta z września 2007 roku za 700 zł zestaw w idealnym stanie :

http://www.allegro.pl/item861922034_audi_312mm_tarcze_klocki_jazma_zaciski_2007_rok.html

i sam chętnie kupię kompletny zestaw na przód i tył do S4 jak co... bo rozumiem że przy przejściu z 312 trzeba wymienić wszystko tak ?

szukasz przednich hamulców od S4 ???

ale na jaki zacisk, Ate czy Lucas-a ?????

okresl sie konkretnie

bo na zacisk Ate to mam, lucasa tez mógłbym miec, ale dopiero po Nowym Roku

tył zresztą tez.....

Opublikowano

w b6 i b7 przody były z Ate 345mm... Przecież nie będia zakładał zacisków z b5.

Ja ewentualnie byłbym chętny na tył jakby był w dobrej cenie.

Pozdrawiam

Opublikowano

w b6 i b7 przody były z Ate 345mm...

tam były 312, 320 i 345mm w zalezności pod rynku

Opublikowano

na europe szło 345. W stanach było chyba 320 ale nie jestem pewien...

A 312 to gdzie szło?? W s4?? :shocked: :shocked: :shocked:

Opublikowano

Szukam kompletu - więc zacisków też. Podaj przybliżone ceny, nie interesują mnie nowe bo te mogę kupić sobie z ASO z rabatem ale to i tak kosmos cenowy...

Opublikowano

na europe szło 345. W stanach było chyba 320 ale nie jestem pewien...

A 312 to gdzie szło?? W s4?? :shocked: :shocked: :shocked:

własnie Stany w/g katalogu Otto Zimmermanna

Opublikowano

Do tyłu zakłada sie:

- nową tarcze 300 mm z S4 B6

- adapter który odsunie zacisk (zazwyczaj o grubosci 9-11mm) (lub nowe jarzmo)

- nowe klocki

- i czasami dłuższa linke (lub przestawia sie uchwyt na zacisku)

Do przodu ostatnio zakładamy zaciski 4-ro tloczkowe z Porsche i tarcze ori Audi 312-321mm + prosty adapter do zacisku.

Zdjęcie pogladowe

dinos996anlage2h.jpg

dsc05541y.jpg

Lub zacisk 6-cio tloczkowy z Cayenne i tarcze 330-350mm (też S4 345mm)

c32rotor.jpg

ps: nie świadcze już takich usług - moge tylko pomóc

Opublikowano

gdzies wyczytalem ze to B6 1.9tdi pasuje caly komplet od A4 3.0tdi ??, rogass w swoim watku tak zrobil, Czy do B6 wejda 345 czy tylko 320 ? doradzcie jestem przed wymiana, na lato chyba upgade juz bede musial zrobic. W tej chwili mam standard i jest slaby jak potrzeba sie szybko zatrzymac

Opublikowano

pasuje to i to. było to już opisywane

Opublikowano

wejdzie Ci i taki i taki rozstaw, niestety zaciski na 345mm jest ciezko dostac, do 3.0tdi jest duzo na allegro a wtedy wchodzi Ci max 320mm

Powodzenia

Opublikowano

SID a gdzie ewentualnie dorwać takie adaptery (i jaka jest ich przybliżona cena) ? Bo zacisków od Porsche na Allegro jest sporo...

Opublikowano

SID a gdzie ewentualnie dorwać takie adaptery (i jaka jest ich przybliżona cena) ? Bo zacisków od Porsche na Allegro jest sporo...

Bardzo dobre pytanie, też mnie to interesuje??

Opublikowano

Bardzo dobre pytanie, też mnie to interesuje??

jarzma mozna dorobic

potrzebny jest tylko dokładny rysunek z wymiarami

rozmawiałem z Kolegą SID-em wczoraj przez telefon,

mówil ze niedługo bedzie na forum odrebny post na ten temat

Opublikowano

a powiedzcie mi jaki jest koszt tarcz i klocków do tych hamulców z Porsche?

Ja się zastanawiałem nad takimi jak zmieniałem na spowalniacze z s4 :naughty::decayed:

Ale mimo wszystko doszedłem do wniosku że najlepzym kompromisem pomiedzy jakością hamowania a kosztami z tym związanymi będzie jednak zestawik z s4.

Kpl. na przód czyli zaciski z nowymi klockami i tarczami Ate mnie wyszedł ok. 1700zł.

Klocki z Ate które wymieniam co ok. 8-12 tys. km kosztują mnie 320zł więc w porównaniu do skuteczności- prawie nic. :>

Opublikowano

a powiedzcie mi jaki jest koszt tarcz i klocków do tych hamulców z Porsche?

Tracze wkładasz te same co masz obecnie czyli z S4 b6. A klocki też dużo więcej nie kosztują 300-400zł kupisz komplet.

Opublikowano

Siemian wymieniasz?? :tongue4:

No zestaw hamulcowy z porsche JarkaS4 daje rade, sam bym cos takiego zalozyl...tylko te koszta troszke mnie wstrzymuja

Opublikowano

A to ja chyba patrzyłem na inne, bodajze z Cayenna bo tam tarcze były 360mm[br]Dopisany: 29 Grudzień 2009, 11:59_________________________________________________ja póki co jestem bardzo zadowolony z moich hamulców :)

Opublikowano

A to ja chyba patrzyłem na inne, bodajze z Cayenna bo tam tarcze były 360mm[br]Dopisany: 29 Grudzień 2009, 11:59_________________________________________________ja póki co jestem bardzo zadowolony z moich hamulców :)

Z Cayenne są bardzo duże 6 tłoczkowe do naszych aut w zupełności wystarczą mniejsze np. z Porsche BOXSTER np coś takiego:

http://www.allegro.pl/item837041045_porsche_boxster_zacisk_przedni_prawy_100_sprawny.html

Jestem ciekaw czy seryjna pompa hamulcowa da rade z takimi 4 tłoczkowymi zaciskami??? Czy raczej trzeba ja bedzie wymienić na mocniejszą??[br]Dopisany: 29 Grudzień 2009, 12:06_________________________________________________Z tego co wicze to w nowym Prosche BOXSTER tarcza przednia ma wymiary 318x28mm więc spokojnie zacisk z tego auta da się założyć na tarcze Audi 320x30mm.