Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no wiesz od strony producenta to zedcydowanie lepiej jest jak do wielu modeli da sie zaadaptowac wiele wspolnych czesci z innymi modelami.Koszt takie produkcji takiego zacisku jest duzo wiekszy niz zrobienie odlewu nowego jarzma.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

od naszej strony też lepiej. Znormalizowane częsci to więcej modeli w których występowały ---> większy wybór na allegro ---> niższa cena :> :> :>

Opublikowano

przeczytalem caly temat i wnioskuje ze aby miec z tylu heble w b6 288 trzeba szukac tylko i wylacznie zaciskow od A4 B6 - 2,0TFSI I 3,0 TDI? czy moze ktos sie dokopal ze moze pasuja z jeszcze jakiegos innego modelu np. a6? przod juz zakupilem na 320 i zmiana pewnie na wiosne ,do tego czasu przydaloby sie jeszcze skompletowac tyl.pzdr

Opublikowano

chyba od a4 b7.... w b6 nie było 2.0 tfsi i 3.0 tdi... Reszta się zgadza...

Opublikowano

chyba od a4 b7.... w b6 nie było 2.0 tfsi i 3.0 tdi... Reszta się zgadza...

jasne :wallbash:,myslalem o b7 a napisalem b6,jak czlowiek szuka caly czas czegos od b6 to nie ma sie co dziwic :gwizdanie:

Opublikowano

przeczytalem caly temat i wnioskuje ze aby miec z tylu heble w b6 288 trzeba szukac tylko i wylacznie zaciskow od A4 B6 - 2,0TFSI I 3,0 TDI? czy moze ktos sie dokopal ze moze pasuja z jeszcze jakiegos innego modelu np. a6? przod juz zakupilem na 320 i zmiana pewnie na wiosne ,do tego czasu przydaloby sie jeszcze skompletowac tyl.pzdr

Paweł mówiłem że 2,0 Tfsi i 3,0Tdi ale nie mówiłem że od b6.... :cool1: ale mogłem nie podać tak jak Koledzy mówią - a mają rację .... b7 i wyżej :evil:

Opublikowano

Kokos tył 288x12 mają 2.0 TFSI, 3,2 FSI, 3.0 TDI w nadwoziu B7.

Od A6 4F nie pasują bo tam jest elektryczny ręczny (tak samo jak w Passacie B6). Może podejdą od Golfa V, ale nie sprawdzałem.

Opublikowano

Od A6 4F nie pasują bo tam jest elektryczny ręczny (tak samo jak w Passacie B6). Może podejdą od Golfa V, ale nie sprawdzałem.

:good: od A6 4f tylko przód
Opublikowano

:good: od A6 4f tylko przód

dzieki,to troche maly zakres poszukiwan uzywki,ale jak to mowia-cierpliwosc palcem dół wykopie :wink4:

Opublikowano

Szukaj na allegro u handlarzy co maja całą tylną belkę. Ja tak trafiłem na jednego co chciał rozkompletować i kupiłem cały zestaw hamulców 288 na tył.

Opublikowano

Szukaj na allegro u handlarzy co maja całą tylną belkę. Ja tak trafiłem na jednego co chciał rozkompletować i kupiłem cały zestaw hamulców 288 na tył.

szukam juz od 3 tygodni i gó........o

a jak sie trafi to cena kosmos

Opublikowano

Ja dałem za zaciski, jarzma, blachy i prawie nowe tarcze 500zł, mysle że taniej tego nie kupisz.

Opublikowano

Ja dałem za zaciski, jarzma, blachy i prawie nowe tarcze 500zł, mysle że taniej tego nie kupisz.

za przednie zaciski z nowymi tarczami Otto Zimmermanna i bez klocków dałem tyle

potrzebuje tarcze kotwiczne jarzma i zaciski

Opublikowano

za przednie zaciski z nowymi tarczami Otto Zimmermanna i bez klocków dałem tyle

potrzebuje tarcze kotwiczne

Co to są tarcze kotwiczne??

klocki i osłony blaszane tarczy juz masz??

Opublikowano

tarcze kotwiczne to sa wlasnie oslony blaszane, tarcze i klocki to najmniejsz w tym przypadku problem, mam je od reki

Opublikowano

To powiem ci od razu że bardzo cieżko te osłony kupic w dobrym stanie, praktycznie wszystkie używki są powyginane. Ja też takie mailem, belka tylna stała na tych osłonach i z dołu były mocno pozaginane. Ale godzina zabawy młotkiem i troszke farby i wyglądają jak nowe. W ASO takie blachy kosztują 80zł za sztuke.

Opublikowano

Nie jestem pewien czy blachy będą pasowały do b5.

Co do tarczy też mam pewne wątpliwości.

W B5 quattro tarcza jest sporo głębiej osadzona, nie wiem czy uda się to zniwelować jarzmem.

Opublikowano

Do B5 napewno nie bedą pasowały tak samo jak tarcze 288.

Opublikowano

Z TEGO co sie orientuje to te tylne oslony sa inne do Q a inne do oski?jeszcze jedno pytanie czy z tylu 2,7 i 3,0 sa takie same zaciski?,bo gdzies tak mi sie obilo o oczy

Opublikowano

Kokos w nadwoziu B6 i B7 masz tylne zawieszenie na niezależnych wahaczach - nie masz więc różnicy Q czy ośka w jarzmach i osłonach. 2,7 TDI w nadwoziu B7 występuje tylko jako ośka. Hamulce tylne w 2,7 mają ten sam zacisk co 3.0 TDI, nie wiem jak jest z tarczą, ale zapewne też jest 288x12 mm.

Tu jest dawca 288x12mm:

http://moto.allegro.pl/item786732267_zawieszenie_przod_tyl_audi_a4_8e0_3_0_tdi_quattr.html