Opublikowano 19 Maja 201115 l to jeszcze tego nie zrobiłeś ????? :wallbash: :wallbash: na co czekasz ????? Jakoś nie miałem kiedy, a po drugie to czekałem na te śruby do przewodów aby dwa razy się nie babrać z tym, to zrobię za jednym razem.
Opublikowano 19 Maja 201115 l odebrałem dziś zaciski z zakładu, ścieli uszy o 1,2mm (idealnie byłoby o 1,5mm) niestety usługa 50 zł za zacisk nie jest tania po przymiarkach wszystko idealnie pasuje więc panowie jest tani zestaw do A4 :> zaciski Brembo 4-ro tłoczkowe z Touareg tarcza 330x32mm jeden set idzie już do A4 B6 a drugi 6-cio tłoczkowy do znanego w PL S4 420 ps :> bo warunek był felgi 17"
Opublikowano 19 Maja 201115 l _________________________________________________końcem czerwca Zimmermann będzie miał w ofercie tarcze nawiercane 345x30mm do S4 B6 na przód cena 630-640 zł paraa ja wczoraj miałem zadowolonego klijenta przód i tył + set klocków do Audi RS4 B5 tylnych tarcz nie chciało mi się wyciagac z opakowania Jak montowane są te tarcze z foty-ta lewa na stronę kierowcy?Dziury mają iść "z prądem"?czy "pod włos"?
Opublikowano 19 Maja 201115 l Z tego co widac to "z prądem" Dzięki Jak patrzyłem na allegro po fotkach z 288mm o.z. to miały na zdjęciu jednakowo wiercone dziury-Czyli jedna musiałaby byc inaczej niż druga,No chyba,że to tylko foto ? http://allegro.pl/zimmermann-sport-tarcze-klocki-przod-audi-a4-b5-b6-i1602470492.html
Opublikowano 19 Maja 201115 l na tarczach jest wygrawerowana strzałaka co to jest ? Zimmermann ?[br]Dopisany: 19 Maj 2011, 21:49_________________________________________________ Z tego co widac to "z prądem" Dzięki Jak patrzyłem na allegro po fotkach z 288mm o.z. to miały na zdjęciu jednakowo wiercone dziury-Czyli jedna musiałaby byc inaczej niż druga,No chyba,że to tylko foto ? http://allegro.pl/zimmermann-sport-tarcze-klocki-przod-audi-a4-b5-b6-i1602470492.html w przypadku tej tarczy kierunek nawiercania nie ma znaczenia jest to istotne tylko przy tarczach "kierunkowych" np te ze zdjecia które wkleił SID
Opublikowano 20 Maja 201115 l Ok Przód nawiercony , Po zamontowaniu będzie jednakowo wizualnie po prawej i lewej .Tomik ile wierteł Zużywałes na 1 tarcze
Opublikowano 20 Maja 201115 l zalezy jakiej jakosci masz wiertla mogles dac znac to bym Ci wyslal dobre wiertlo spokojnie wystarczy na dwie tarcze[br]Dopisany: 20 Maj 2011, 08:12_________________________________________________foto zapodaj
Opublikowano 20 Maja 201115 l zalezy jakiej jakosci masz wiertla mogles dac znac to bym Ci wyslal dobre wiertlo spokojnie wystarczy na dwie tarcze[br]Dopisany: 20 Maj 2011, 08:12_________________________________________________foto zapodaj Tomek nie chcesz moich tylnych mi nawiercić?
Opublikowano 20 Maja 201115 l Na razie leżą u kumpla jakies 30 km ode mnie.Jak dokończy robotę porobię fotki [po toczeniu] Teraz bierze się za tyły -łatwiejsza robota po 4 dziury :> A z wiertłami to poszło kilka,ale przeważnie w pracy firmowe,za które nie płaci :>Aż się boję jak podliczy mnie za całą robotę.Wymiana wszystkich tarcz i klocków,malowanie zacisków,wiercenie,przy okazji wymiana wahacza,gałki,przegubu-wszystko przy jednej robocie Tomik ile Ty kasujesz za wiercenie 4 tarcz ? Bedę miał porównanie ile mi zaspiewa
Opublikowano 20 Maja 201115 l Dzis mi strzeli przewod z przodu niezlego mialem zonka Dobrze ze sie wszystko dobrze zakonczylo , mam te przewody 3 rok ( firma GOODRIDGE )
Opublikowano 20 Maja 201115 l Wyglada mi na slabe oprawienie- za malo sprasowane i poprostu wuskoczyl
Opublikowano 20 Maja 201115 l no ale to taki przewod moze sie tak poprostu zlamac...? Tak BTW Panowie mam do sprzedania komplecik zaciskow na tyl od s4 pod tarcze 300x22 wiecej info w dziale sprzedam
Opublikowano 20 Maja 201115 l woow... a od czego to tak? Przy ostatniej wymianie zacisków widocznie na chwile zawisł zacisk na przewodzie, oplot gdzieś przetarło i sa efekty tego Wszystko pewnie nieswiadomie , zaciski byly oczywiscie przywieszone i zabezpieczone .
Opublikowano 20 Maja 201115 l w/g mnie to wina obnizenia zawiechy warto to sprawdzic Tez moze byc , ale wczesniej mialem tak samo obnizone .
Opublikowano 20 Maja 201115 l on sie złamał tarcz nie wierce za duze koszta robocizny Dodatkowo bardzo czasochłonne ,teraz to juz na serio boje sie ceny za wiertanie ...Już mi narzekał,że miałby w tym czasie wiele innych rzeczy ,aut porobionych
Opublikowano 20 Maja 201115 l punktowanie i wiercenie 48 otworów to czas ok 3 godzin razy dwie tarcze wiec policz sobie roboczogodzine