Opublikowano 3 Maja 201115 l szukam jednego takiego ustroństwa, jak widac na focie jedno jest uszkodzone ma moze ktos jedna sztukę wolną ???
Opublikowano 3 Maja 201115 l szukam jednego takiego ustroństwa, jak widac na focie jedno jest uszkodzone ma moze ktos jedna sztukę wolną ??? a co to jest?
Opublikowano 3 Maja 201115 l :polew: :polew: :polew: :polew: specjalnie nie napisałem co to jest, bo tylko osoba która rozbierała tylny zacisk bedzie wiedziała i sie do mnie odezwie :wink4: :wink4: jest to pierscien Seegeer-a do otworów, pierscien ten blokuje wkład od recznego w tylnym zacisku
Opublikowano 4 Maja 201115 l nie, spokojnie kupilem tylne zaciski 288mm i przy demontazu jeden pierscien pekl
Opublikowano 4 Maja 201115 l :polew: :polew: :polew: :polew: specjalnie nie napisałem co to jest, bo tylko osoba która rozbierała tylny zacisk bedzie wiedziała i sie do mnie odezwie :wink4: :wink4: jest to pierscien Seegeer-a do otworów, pierscien ten blokuje wkład od recznego w tylnym zacisku i dlatego ja nie czepiam się rozbierania takich rzeczy a ze starych (245mm) nie pasuje?
Opublikowano 4 Maja 201115 l nie, spokojnie kupilem tylne zaciski 288mm i przy demontazu jeden pierscien pekl :cool1:
Opublikowano 4 Maja 201115 l [br]Dopisany: 04 Maj 2011, 16:43_________________________________________________Tomik dostałem info od dystrybutora O.Z. Różnica 30pln na całosci,a z allegro juz mam załatwione-Jutro wyslą odpowiedni zestaw do A4 .Jeszcze raz dzięki
Opublikowano 4 Maja 201115 l [br]Dopisany: 04 Maj 2011, 16:43_________________________________________________Tomik dostałem info od dystrybutora O.Z. Różnica 30pln na całosci,a z allegro juz mam załatwione-Jutro wyslą odpowiedni zestaw do A4 .Jeszcze raz dzięki oby te z allegro nie były jakieś podróby... :gwizdanie:
Opublikowano 4 Maja 201115 l Czy przy wymianie tylnych hamulców trzeba dawać nowe śruby którymi są przykręcone jarzma? wymieniłem u siebie hamulce na 288, i po przejechaniu około 800 km odkręciła mi się jedna śruba. Jak wymieniałem hamulce to przykręciłem bardzo mocne te śruby
Opublikowano 4 Maja 201115 l Czy przy wymianie tylnych hamulców trzeba dawać nowe śruby którymi są przykręcone jarzma? wymieniłem u siebie hamulce na 288, i po przejechaniu około 800 km odkręciła mi się jedna śruba. Jak wymieniałem hamulce to przykręciłem bardzo mocne te śruby one powinny być skręcane na klej :gwizdanie:
Opublikowano 4 Maja 201115 l a przednie też na klej?? Przednie chyba nie... nie pamiętam. Ale np śruby od półosi skręcałem na klej tak jak były.
Opublikowano 4 Maja 201115 l ten klej można kupić w zwykłym sklepie motoryzacyjnym? dużo tego kleju się daje?
Opublikowano 4 Maja 201115 l ten klej można kupić w zwykłym sklepie motoryzacyjnym? dużo tego kleju się daje? Ja kupowałem w zwykłym sklepie motoryzacyjnym... jego daje się dosłownie kropelkę. to jest taka małą tubka a klej jest niebieskawy
Opublikowano 4 Maja 201115 l bo własnie mi sie przednie tez odkręciły a żeby było śmieszniej jade 100 km/h w gdyni nagle hamuje jeb cos walneło zjezdzam na parking felga przeryta śruby brak i jestem w czarnej d*pie dobrze ze w aso mi sprzedali jedna musiałem ich wybłagać. ale od tamtej pory dokręciłem i sie trzymają :mysli:
Opublikowano 4 Maja 201115 l bo własnie mi sie przednie tez odkręciły a żeby było śmieszniej jade 100 km/h w gdyni nagle hamuje jeb cos walneło zjezdzam na parking felga przeryta śruby brak i jestem w czarnej pupie dobrze ze w aso mi sprzedali jedna musiałem ich wybłagać. ale od tamtej pory dokręciłem i sie trzymają :mysli: kup ten klej bo trochę niebezpiecznie
Opublikowano 4 Maja 201115 l ten klej jest tam potrzebny jak wrzód na du...pie :wallbash: :wallbash: fryce poszli na skróty, dali gów...nianą śrube na gwincie 10X1.25 i im sie to wszystko zaczeło rozkrecac co jest dobre do zacisku 245 ale nie 288 czy nawet 300mm gwint w jarzmie i na śrubie powinien byc czysty, suchy i bardzo mocno dokrecony (90Nm) a jak juz ktos sie mocno uprze to te sruby mogą byc skrecane na cos takiego: http://allegro.pl/loctite-243-do-gwintow-50-ml-i1585858280.html smar powoduje to ze gwint mozna łatwo "przekręcic" a ten płyn to uniemożliwia oraz ułatwia pozniejszy demontaż
Opublikowano 4 Maja 201115 l ten klej jest tam potrzebny jak wrzód na du...pie :wallbash: :wallbash: fryce poszli na skróty, dali gów...nianą śrube na gwincie 10X1.25 i im sie to wszystko zaczeło rozkrecac co jest dobre do zacisku 245 ale nie 288 czy nawet 300mm gwint w jarzmie i na śrubie powinien byc czysty, suchy i bardzo mocno dokrecony (90Nm) a jak juz ktos sie mocno uprze to te sruby mogą byc skrecane na cos takiego: http://allegro.pl/loctite-243-do-gwintow-50-ml-i1585858280.html smar powoduje to ze gwint mozna łatwo "przekręcic" a ten płyn to uniemożliwia oraz ułatwia pozniejszy demontaż Nic z tym już nie zrobimy... śruba jaka jest taka już musi być. Ja tam będę skręcał na klej mi tak raczej już tego nie będę rozbierał a przynajmniej będę spokojnie sobie jeździł :gwizdanie: