Opublikowano 3 Czerwca 201115 l tyl uklada sie nieco dluzej jezdzi sie normanie, dobrze odpowietrzyles tyl ?
Opublikowano 3 Czerwca 201115 l tyl uklada sie nieco dluzej jezdzi sie normanie, dobrze odpowietrzyles tyl ? odpowietrzałem tak jak mi ustawiłeś i jak mówiłeś potrząsałem zaciskiem. Ale i tak za jakiś czas przepłuczę caly układ z tego smaru co jest w zaciskach tylko nich się to dobrze rozpuści.
Opublikowano 7 Czerwca 201115 l Witam Wszystkich, Kileeer widzę ,że tył zamontowany.Sory ,że się nie odzywałem,ale musiałem się przeprowadzac urwanie łba miałem.Na szczęscie juz sie uspokoiło auto odebrałem i jezdze.Musze jeszcze raz podjechac na warsztat bo na dohamowaniu czasem nawet lekkim tak jakby abs łapało ,prawdopodobnie z powodu tarczek z tyłu
Opublikowano 11 Czerwca 201115 l Które Ferodo na tył od S4 podejdzie bo nie mam pewności. Mam dwa numery FDB1655 czy FCP1491
Opublikowano 11 Czerwca 201115 l Które Ferodo na tył od S4 podejdzie bo nie mam pewności. Mam dwa numery FDB1655 czy FCP1491 a widziałeś te klocki na oczy ? :decayed: :decayed: możesz sobie wygoooglac :> do S4/RS4 mocniejszą odmianę klocka kupisz tylko w ASO oczywiscie nie jest to pewnik ale ja nie znalazłem takowych (może Pagid bedzie miec :mysli:) w aftermarkecie Ferodo nie ma FDS1655 ani FCP1655
Opublikowano 11 Czerwca 201115 l Nie pisałem nigdzie o FDS1655 FDSy to seria Performance i są na przód. Na tył są premiery Chodziło mi o FDB1655 lub FCP1491 (bo nie jestem pewien czy FCP to nie jest stare oznaczenie FDB http://www.czesci-sumerc.pl/klocki-hamulcowe-ferodo-fdb1655.html devastation, Ty mi powiedz jak z czasem wyglądasz bo chcę gdzieś zaciski walnąć w proszek i nie wiem komu to zlecić. Mam zamówiony komplet gumek. Ta cena co mi podawałeś to z fakturą ?
Opublikowano 11 Czerwca 201115 l FDB, FDS czy FCP to oznaczenia mieszanek nie ma znaczenia czy przód czy tył FDB1655 w porównaniu FDB czy FCP1492 to zupełnie inny klocek http://www.autosklep-car-man.pl/produkt-1632.html http://www.czesci-sumerc.pl/klocki-hamulcowe-ferodo-fdb1655.html a co za tym idzie tez i zacisk z jarzmem zaciski moge Ci wypiaskowac i pomalowac, czas oczekiwania do 10 dni w zaleznosci od tego co mam z nimi zrobic cena jaką Ci podałem to cena bez faktury, ale niestety nie moge Ci jej wystawic masz już to rozebrane w mak ? czy jeszcze nie ?
Opublikowano 11 Czerwca 201115 l FDB, FDS czy FCP to oznaczenia mieszanek nie ma znaczenia czy przód czy tył chodzilo mu chyba o to, ze nie widzi sensu pakowania klasy performance na tyl a jedynie premier... tak mi sie wydaje. ale dyskusji na temat niedoceniania tylnych hamulcow bylo juz tutaj kilka wiec nie ma chyba sensu zaczynac znowu tego tematu
Opublikowano 11 Czerwca 201115 l FDB, FDS czy FCP to oznaczenia mieszanek nie ma znaczenia czy przód czy tył FDB1655 w porównaniu FDB czy FCP1492 to zupełnie inny klocek http://www.autosklep-car-man.pl/produkt-1632.html http://www.czesci-sumerc.pl/klocki-hamulcowe-ferodo-fdb1655.html a co za tym idzie tez i zacisk z jarzmem zaciski moge Ci wypiaskowac i pomalowac, czas oczekiwania do 10 dni w zaleznosci od tego co mam z nimi zrobic cena jaką Ci podałem to cena bez faktury, ale niestety nie moge Ci jej wystawic masz już to rozebrane w mak ? czy jeszcze nie ? Aaa, to dzięki za info bo byłem w błędzie, ktoś mi kiedyś tłumaczył, że FDB to teraz stara seria FCP. No właśnie trzeba zaciski rozebrać w mak do piaskowania i malowania, ale zamówiłem w aso zestaw naprawczy więc gumki i sprężynki chciałbym abyś założył nowe. Jak w 10 dni się wyrobisz to oki podeślij mi adres na PW to w tygodniu bym Ci wysłał.
Opublikowano 11 Czerwca 201115 l chodzilo mu chyba o to, ze nie widzi sensu pakowania klasy performance na tyl a jedynie premier... tak mi sie wydaje. tutaj akurat jestes w błedzie zwiekszajac rozmiar tarcz na przodzie zwiekszamy również tył tak samo na tyl zakładamy klocki o takich samych parametrach jak na przód jezeli tego nie zrobimy to bedzie sie "palił" tył kilku Kolegów z Forum juz miało taką przypadłośc
Opublikowano 11 Czerwca 201115 l Już wszystko gra ,heble w porównaniu ze starymi zużytymi tarczami jak ta lala,chociaz z S4 to i tak cienkie :> Miałem dzisiaj okazje przetestowac 320 PS
Opublikowano 19 Czerwca 201115 l Panowie mam takie pytanie - aby zamontowac wentylowane tarcze na tyl jakie koszta beda i co potrzeba - mam 288mm
Opublikowano 20 Czerwca 201115 l Panowie mam takie pytanie - aby zamontowac wentylowane tarcze na tyl jakie koszta beda i co potrzeba - mam 288mm Nie kupisz wentylowanych tarcz 288mm. Jedyny sposób to obecne co masz wiercić. Koszt podejrzewam ok 150zł więc gra nie warta świeczki wg mnie.
Opublikowano 20 Czerwca 201115 l No tak ale jak mam wylozyc 15 stowek na zestaw i dotego dokupic jeszcze tarcze i klocki to sobie chyba podaruje Myslalem ze cos mozna pomodzic z tym co mam - zmiana jarzm
Opublikowano 20 Czerwca 201115 l ja miałem taki zestawik ale się sprzedął. a co ten post wnosi do tego tematu? :gwizdanie:
Opublikowano 20 Czerwca 201115 l ja miałem taki zestawik ale się sprzedął. a co ten post wnosi do tego tematu? :gwizdanie: zupełnie nic. Mam Ciebie zacząc sprawdzać? No tak ale jak mam wylozyc 15 stowek na zestaw i dotego dokupic jeszcze tarcze i klocki to sobie chyba podaruje Myslalem ze cos mozna pomodzic z tym co mam - zmiana jarzm Nie no za tyle to można cały zestaw kupic