Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie jestem co prawda specem od hebli ale potwierdzam że 320 to udany zakup :wink: Co prawda miałem wcześniej fabryczne 312, różnica w średnicy nieduża, ale czuć poprawę hamowania, zacisk jest inaczej zbudowany, nie pracuje tak jak 312. Next stop 345 :decayed:

Miki zaciski akurat są podobne. Też ATE. Czy sprawniejsze to tylko Dev wie:decayed: Klocek też wygląda tak samo tylko jest większy trochę:wink:

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
O czlowiek codziennie dowiaduje sie czegos nowego, a myslalem ze tylko jako rajdowiec bede mogl docenic wieksze hanulce, a dla niedzielnego kierowcy to zadna roznica by byla. Ale jak mowisz ze odczuje roznice heblach w zakorkowanym miescie to super ;)

skoro na ekspresówce można odczuć to tym bardziej w mieście również :wink:

Opublikowano

Kiedyś montowalem Koledze z forum przód 320mm.

Gdy wrocil z pierwszej jazdy bo jeszcze mieliśmy wrzucac na tyl 288 stwierdzil ze nie dotarte 320mm hamuje o niebo lepiej od dotartych 288mm :grin:

Opublikowano

Dave do afn trzeba zwrotnice wymieniać przy swapie na 320 ? I czy felgi 16 lopaty tez takie obsłużą ?

Wysłane z mojego GT-I9100

Opublikowano

Zwrotnice i półosie z przegubami.

O jakich lopatach mowisz ???

Opublikowano

pewnie Koledze o takie kółko chodziło .....7" et45 :wink:

4050228233_1

Opublikowano

Pod to nie wejdzie 320mm

Opublikowano
Nie jestem co prawda specem od hebli ale potwierdzam że 320 to udany zakup :wink: Co prawda miałem wcześniej fabryczne 312, różnica w średnicy nieduża, ale czuć poprawę hamowania, zacisk jest inaczej zbudowany, nie pracuje tak jak 312. Next stop 345 :decayed:

Miki zaciski akurat są podobne. Też ATE. Czy sprawniejsze to tylko Dev wie:decayed: Klocek też wygląda tak samo tylko jest większy trochę:wink:

No nie wiem... To że są ATE to akurat jedno z podobieństw, aha, mają też tloczek :decayed::wink: Wiem jak wyglądają, a ty nie usprawiedliwiaj swojego zakupu :grin::wink:

Opublikowano

Dokladnie takie jak Arturoo pokazał. Bylem pewiem ze podejda :-( mialem wczesniej biedry i nie wiem dzie jest różnica

Opublikowano

No nie wiem... To że są ATE to akurat jedno z podobieństw, aha, mają też tloczek :decayed::wink: Wiem jak wyglądają, a ty nie usprawiedliwiaj swojego zakupu :grin::wink:

Widze jestes na bierzaco:przebiegly:

Opublikowano

policzcie sobie pole powierzchni tloczka 57 i 60mm i będziecie znali roznice w sile danego zacisku, do tego dochodzi srednica i pojemność cieplna większej tarczy

Opublikowano
Dokladnie takie jak Arturoo pokazał. Bylem pewiem ze podejda :-( mialem wczesniej biedry i nie wiem dzie jest różnica

Roznica jest w wypelnieniu felgi

Opublikowano

Hmm czyli to jest za mało miejsca na 320 to moze 312 ? o ile pamiętam to tylko jarzma trzeba zmienić w afn ? a co z tyłem ? i oczywiście 312 pod stal 15 nie wejdzie ?

Opublikowano

pod 16 cali z ET50 312 wejdzie

na tyle nic nie zrobisz w ośce

Opublikowano

Posiadam Audi A4 B6. Aktualnie mam na wykończeniu tarcze przednie (288) i myślę o założeniu nowych 312. Muszę wymienić jarzma, dlatego mam pytanie czy jarzma te będą pasowały z dowolnego passata B6 ?

Opublikowano

Nie, tam był inny rozstaw otworów mocujących, musi być z wersji z Alu zwrotnicą

*Ups, myślałem że chodzi o paska b5,w b6 nie wiem jak jest, tu juz musi Dev pomóc :wink:

Opublikowano
Aktualnie mam na wykończeniu tarcze 288 i myślę o założeniu nowych 312. Czy jarzma będą pasowały z dowolnego passata B6 ?

Uzupulnij profil bo nie wiadomo co pisac

Opublikowano

Mam kpl 312mm na przod

Pomalowany proszkowo

Tarcze Ferodo klocki ori

930 zl z wysyłką

Opublikowano

ja mam dostęp do towaru w dobrej cenie (tarcze, klocki), więc zależy mi tylko na info w sprawie jarzma