Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dev ile tak +/- liczył byś za malowanie zacisków przednich?

Chodzi mi o to żeby wyglądały jak u Ciebie w galerii zdjęcia 1 i 2 2gwizd.gif

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

zadzwon do niego bo tak ci nie powie:P

Opublikowano

No koledzy wczoraj tak jak mówiłem tak też zrobiłem czyli podgrzałem troche i przytarłem hamulce w sensie ze 2 hamowania zrobiłem ze 170 do 50 tak i był spokój z nimi wczoraj już. Dziś od rana śnieg z deszczem leci, i byłem w robocie postało autko z 8 godzin pod chmurką i jade i kurcze znów przy delikatnym dohamowaniu do zera delokatnie popiskują :kwasny: ale dziś już nie tak głosno, może za mało deszczu a może to chamowanie wczorajsze pomogło. Z racje ze na zestawie zrobiłem dopiero niecały tysiąc km, to pojeżdze tak jeszcze z 2 tysiaki km troszke je czasem pokatuje i jak nie przestaną piszczeć to przed wymianą płynu hamulcowego porozbieram obejrze klocki poskładam na nowo, najwyżej gdzie niegdzie przesmaruje i zobaczymy.

Słyszałem gdzieś jeszcze o jakiś podkładkach pod klocki firmy EBC niby zapobiegające piszczeniu. DEV co o tym sądzisz? Do Ferodo Premier warto sie w takie graty bawić?

A jak sie wnerwie to kupie klocki DSy. Te bedą miały prawo popiskiwać

Opublikowano

Wkładki masz, są na klockach.

wykrec sruby imbusowe z zacisku i zobacz czy sa nasmarowane czy suche.

Opublikowano

W poniedziałek w robocie je wykręce a jak suche to czymś przesmarować?

Tylko tak czy tak mnie dziwi fakt ze piski aby w deszczu są :angry:

Opublikowano

Dev ile tak +/- liczył byś za malowanie zacisków przednich?

Chodzi mi o to żeby wyglądały jak u Ciebie w galerii zdjęcia 1 i 2 2gwizd.gif

200zl za 2szt.

Opublikowano
  • Autor

U mnie też po 3kkm piszczały klocki ori, wymieniłem na Ferodo Premier i był spokój. Teraz mam nowy zestaw, tarcze zimmerman sport + klocki z rs4 i też popiskują...

Opublikowano

U mnie też po 3kkm piszczały klocki ori, wymieniłem na Ferodo Premier i był spokój. Teraz mam nowy zestaw, tarcze zimmerman sport + klocki z rs4 i też popiskują...

a piszczą Tobie ciągle czy tak jak u mnie przy młych prędkościach i lekkim hamowaniu?

W sumie to tak teraz myśle przejechałem troche ponad 900 kilometrów na tym zestawie z czego 300 km jak z jajem bo docierałem je, następnie 500 w trasie na Niemcy to po autostradzie niewiele hamowałem, teraz ostatnie 100km też aby na trasie dom-praca i praca-dom to krotkie dystanse to nawet sie tarcze pewnie ciepłe nie zrobią i może faktycznie one sie tak naprawde nie dotarły jeszcze dobrze bo niby kilometrów sporo ale hamowania mało.

Także w któryś dzien moze nawet jutro wykorzystam fakt ze jestem w DE i po autobahn pośmigam troche pohamuje na zjazdach to zobaczymy ;)

Opublikowano
  • Autor

Piszczą przy małych prędkościach jak dohamowywuje, w dodatku kilka razy mi ręczny chwyciło czego przy zestawie 300 nie miałem nigdy, a że mam automat to ręczny zaciągam zawsze.

Opublikowano

Ja z nauczenia też zawsze na recznym zostawiam, czyli z piszczeniem nie jestem sam, ostatnio po paru ostrych hamowaniach teraz jakby ciszej popiskuje, zobzacze te śruby moze imbusowe jeszcze i pojezdze poscieram te heble troche :) Ja mam nadzieje ze mi to zniknie bo hamuje ładnie ale czasem w mieście to troche wsyd aż jak wiara sie gapi :facepalm:

Edytowane przez gabalo

Opublikowano

Dev nie moge priva do ciebie napisac a potrzebuje zaciski i tarcze do b7 3.0 i kazano sie do ciebie odezwac ze niby posiadasz uzywki.

Opublikowano

Jakie uzywki ?

Opublikowano

Jazma uzywki tarcze i klocki ewentualnie nowe tarcxe i klocki

Opublikowano

Tylko nowe tarcze i klocki

Opublikowano

A zaciskow nie masz

Opublikowano

Zaciski uzywane po kompleksowej regeneracji

Opublikowano

Jaka cena....