Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesli chodzi o tył to tutaj felga nie ma takiego znaczenia bo tarcze ogólnie są mniejsze.

W tej chwili masz u siebie 288x12 więc ewentualnie jesli kiedys chcialbyś zmienić na cos większego to musisz szukac zestawu od eSy.

Co do ori tarcz i klocków to robiło je pare firm dla audi (w zależności od daty, rodzaju klocka itepe). Jeśli się nie myle to na tyle przy 288 widziałem Ferodo lub Brembo i TRW.

• Odpowiedzi 12.8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Myślałem że to będzie łatwiejsze :kwasny:

Właśnie z tego co widziałem pare stroniczek wcześniej devastation poleca zestawy grupy ferodo

cytat devastation:

tarcza 320mm - DDF1705 - 8E0 615 301 AD (K) (M)

klocek do zacisku z blachą - FDB1629 - 4F0 698 151 A (D) ©

klocek do zacisku z drutem - FDB1407 - 4B0 698 151 AC (AD) ®

tarcza 288mm - DDF1423 - 8E0 615 601 M

klocek tył - FDB1636 - 8E0 698 451 J

Zapewne będe robił przód i tył w komplecie u devastation jako że mam niedaleko :naughty: tylko lubie być pzygotowany na takie wypady i chciałbym skompletować coś co będzie dobrze hamowało jak ori kpl a nie będzie piszczało <- nienawidze tego dźwięku.

Opublikowano

nie wiem czy to jest kwestia dotarcia czy co ja na przód mam tarcze brembo 321 i klocki ferodo premier a piszcza kiedy chcą :naughty: raz nie raz tak więc już sam nie wiem

Opublikowano

Zapewne będe robił przód i tył w komplecie u devastation jako że mam niedaleko :naughty:

zapraszam, termin luty lub marzec :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

wszystko co potrzebne mam u siebie

Opublikowano

thx za zaproszenie :przebiegly:

nie będe tutaj off topa robił, zadzwonie w Nowym Roku - szkoda prądu wcześniej :wink4:, i ustalimy szczegóły

terminy luty, marzec najbardziej mi sie podobają :polew:

PS: może do tego czasu uda mi się znaleźć zacisk tylny kpl od eSy, chyba że też masz na stanie :gwizdanie: :naughty:

Opublikowano

thx za zaproszenie :przebiegly:

nie będe tutaj off topa robił, zadzwonie w Nowym Roku - szkoda prądu wcześniej :wink4:, i ustalimy szczegóły

terminy luty, marzec najbardziej mi sie podobają :polew:

PS: może do tego czasu uda mi się znaleźć zacisk tylny kpl od eSy, chyba że też masz na stanie :gwizdanie: :naughty:

Jak juz poskladasz wsio do kupy to poprosze jakies numery czesci potrzebne do moda :) tysz sie skusze ;)

Opublikowano

przeciez masz wszysto powyzej do 320/288mm

jak masz jakies pytania to nr do mnie masz ponizej

Opublikowano

Jak juz poskladasz wsio do kupy to poprosze jakies numery czesci potrzebne do moda :) tysz sie skusze ;)

Kolega simon_75 pewnie się pomylił :wink4: i skojarzył że jak prace na warsztacie u devastation to odrazu upgrade układu hamulcowego na eSowy, rsowy czy prosiakowy :gwizdanie: .

Ja tylko chce zrobić pożądny set up obecnego stanu a jako że mam 3.0 tdi to nic nie będe zmieniał - no chyba że się trafi tylny komplet od eSy.

Opublikowano

czy przy przednim zestawie 345 wejdzie mi felga 17, 8cali et 43?? felge mam z a8, o tył nie pytam bo wiadomo że wejdzie

Opublikowano

bedzie problem

Opublikowano

to nie dobrze, na zime 18 :blink:

a powiedz mi jeszcze jak tarcza od składowania jest troszkę pokryta rdzą to da się ją uratować, lekko stoczyć i będzie git czy lepiej kupić nowe tarcze, bo klocek zakładam że będzie napewno nowy

Opublikowano

jak ma wymiar i nie bije to "przejedz" ją szczotka na szlifierce kątowej

a jak masz mozliwosc to ją wypiaskuj

Opublikowano

jak sprawdzić mając tarcze w ręce czy nie bije ??

Opublikowano

no to w moją powinna też wejść

Opublikowano

to nie dobrze, na zime 18 :blink:

a powiedz mi jeszcze jak tarcza od składowania jest troszkę pokryta rdzą to da się ją uratować, lekko stoczyć i będzie git czy lepiej kupić nowe tarcze, bo klocek zakładam że będzie napewno nowy

no ja wlasnie na zime mam 18 RH et 35 na zaciski od prosiaka no i jest idelanie ale 17 to za cholere by nie weszly

Opublikowano

chyba zaciski od prosiaka są większe :mysli: to też wszystko zależy od felgi, wolałbym jednak ponad 17 na zime nie wchodzić :kwasny:

Opublikowano

narazie zimy nie ma wiec nie pekaj :kox:

Opublikowano

tylko na tokarce[br]Dopisany: 31 Grudzień 2011, 16:50_________________________________________________mam kilku nawiedzonych klientów, u których zmiana kól na zimowe wiąze sie że zmianą hamulców

i zwykle przechodza z 345mm na 320mm a jeden jest taki który wrzuca na czas zimy 312mm

Opublikowano

tylko na tokarce[br]Dopisany: 31 Grudzień 2011, 16:50_________________________________________________mam kilku nawiedzonych klientów, u których zmiana kól na zimowe wiąze sie że zmianą hamulców

i zwykle przechodza z 345mm na 320mm a jeden jest taki który wrzuca na czas zimy 312mm

ja jak znajde fajny komplet hamulców na lato to też tak bede robił