Opublikowano 5 Października 201213 l a jak myslisz po co wrzucałem ten link ? chyba nie dla hecy .... ja nie szukam odpowiedzi, znam ją S4 czy RS4 to ten sam kształt klocka róznica polega na wielkosci jarzma oraz materiału z jakiego jest zrobiony zacisk: alu - RS4 żeliwo - S4
Opublikowano 5 Października 201213 l Spox dev, przecie pisałem z żartem Czyli rozumiem, że przypasi. Skoro made in spain to domyślam się, że ferodo robi pod oem. Jaką ma grubość ta okładzina ?
Opublikowano 5 Października 201213 l Jaką ma grubość ta okładzina ? Matko Boska !!!! zaraz dostane wylewu.... :facepalm: http://motoplatforma.com/galerie/k/klocki-hamulcowe-tylna-o_1908.jpg
Opublikowano 8 Października 201213 l Panowie doradźcie mi jakie mam kupić klocki do zacisków 320 mm z a4 b7. Kupić zwykłe czy FDSP? Czy na FDSP będzie zauważalna różnica w hamowaniu? Obecnie mam ori klocki. Czy warto pchać się w FDSP?
Opublikowano 8 Października 201213 l bierz FDS-y a na niczym innym nie bedziesz chciał jezdzic w InterCarsie jest teraz promocja na FDS1629
Opublikowano 8 Października 201213 l Tomku a jakbym wpadł do Ciebie na mini spota w zakładzie i montaż klocków pod koniec października:wink:?
Opublikowano 8 Października 201213 l to i klocków nie mozesz sobie zmienic ??? szkoda wahy na wycieczke
Opublikowano 8 Października 201213 l Klocki mogę sobie wymienić sam. Całe hamulce 320/288 robiłem sam. W ostatni tydzień października będę w Twoich okolicach, dlatego pomyślałem o tej wymianie.
Opublikowano 13 Października 201213 l Powiem tak, miałem DSy i się skończyły, teraz założyłem zwykłe kloce ferrodo premier no i jednak jest różnica. Teraz załuję że nie dołożyłem 150zł i nie wziąłem DSów. Nie mogłem wcześniej porównać, bo na sam początek gdy zmieniłem wszystko to poszedłem grubo, tarcze perforowane zimermanny 320 do tego dałem DSy, tył 288 tarcze TRW i klocki ferrodo premier, no i od razu zmieniłem przewody na oplot HELa. DSy to jednak dobry klocek, tarcze fakt trochę martretuje ale ten klocek z ta tarczą naprawdę hamuje. Nie udało mi się jeszcze ani razu ich zagotować. To było to co chciałem. Ale teraz znowu mam ochotę coś pogrzebać, no i chciałbym aby hamulce były bardziej czułe, tzn na lekkie naciśnięcie aby wyrywało z fotela... no i nie wiem w co pójść, prosiaki? wielkość 320 uważam za wystarczająca. Coś doradzicie?
Opublikowano 13 Października 201213 l no to albo chcesz zostawić 320 skoro twierdzisz że ten rozmiar jest wystarczający albo zakładasz prosiaki 345-350
Opublikowano 13 Października 201213 l A u mnie klocki z przodu piszczą jak cholera:decayed: Ale to już się następny właściciel będzie martwił
Opublikowano 13 Października 201213 l no to albo chcesz zostawić 320 skoro twierdzisz że ten rozmiar jest wystarczający albo zakładasz prosiaki 345-350 Chodzi mi tylko o większą efektywność,z tego co widziałem przerabiałeś to więc? będzie większa efektywność? Liczę się z tym że będę musiał za***ać 18" do prosiaków.
Opublikowano 13 Października 201213 l Os.raj prosiaki zmien jarzma na te od zacisku 345mm do tegoDS-y i bedziesz mogl wrzucic 17"
Opublikowano 13 Października 201213 l dokladnie tak jak pisze Tomek. Prawda jest taka że prosiaki wcale jakoś lepiej nie hamują w stosunku do es czwórkowych. Dopiero RS4 lepiej hamuje
Opublikowano 13 Października 201213 l dokladnie tak jak pisze Tomek. Prawda jest taka że prosiaki wcale jakoś lepiej nie hamują w stosunku do es czwórkowych. Dopiero RS4 lepiej hamuje Nie zagłębiałem się w tym temacie ale jaka jest różnica w zaciskach RS od Prosiaków? Dlaczego one lepiej hamują od drugich?
Opublikowano 13 Października 201213 l tarcza od RS4-ki ma 365mm średnicy, prosiak 345mm zacisk RS4 jest 8-tłoczkowy i wrzucasz tam 4 klocki na zacisk do tego zapodajesz klocek FDS lub FCP-H (jak Cie stać) widziałem że Czaki ma cały komplet od RS4 B7 za dobrą kasę (dział ogłoszeń)
Opublikowano 13 Października 201213 l tarcza od RS4-ki ma 365mm średnicy, prosiak 345mmzacisk RS4 jest 8-tłoczkowy i wrzucasz tam 4 klocki na zacisk do tego zapodajesz klocek FDS lub FCP-H (jak Cie stać) widziałem że Czaki ma cały komplet od RS4 B7 za dobrą kasę (dział ogłoszeń) to jednak chyba nie już nie w tym aucie mody dla mnie ;-( może poczekam aż skończą mi się te j**ane klocki i kupię DSy i będzie fajnie.