Opublikowano 16 Grudnia 201015 l Po wygrzebaniu zwiru z klocka, ktory zrobil mi ladna ryse na tarczy - teraz mi lekko bije przy hamowaniu... przetoczyć, czy jeździć ?
Opublikowano 16 Grudnia 201015 l ja bym jezdził. Mam złe wspomnienia związane z przetaczanymi tarczami :decayed:
Opublikowano 16 Grudnia 201015 l ale to co pokrzywiły się? :gwizdanie: w sumie dziwne, żeby od czegoś takiego się pokrzywiły. Ale wszystko jest możliwe... Pojezdzij, poczekaj, może klocek się musi ułożyć :mysli:
Opublikowano 16 Grudnia 201015 l Pojezdze pare dni i zobacze co sie bedzie dzialo w kwestii bicia. w chwili obecnej szukam tylnego zestawu od S4 V6C 330/22mm i juz nawet jeden namierzyłem :chytry: :chytry: i co ciekawe nie ma z tym zadnej kombinacji, potrzeba tylko jarzm, zaciski ida od 300/22mm nie wiem jeszcze tylko czy linka od recznego bedzie dostatecznie długa, czy trzeba bedzie ja przerabiac :mysli: ooo... to mnie to [za]interesuje jak zjade swoje obecne 300mm, to bedzie trzeba pomyslec nad jarzmami od S4 B8, ciekawe ile w ASO...
Opublikowano 16 Grudnia 201015 l Przeglądnąłem cały temat i mam wrażenie, że jestem głupszy niż byłem Czy możeci mi zatem wyjaśnić jak krowie na granicy 1 Czy jest sens zmiany ze standardowych hamulców z B6-tkowych 312/256 na 320/288 czy lepiej dać sobie spokój, bo różnica będzie niewielka i jeśli już to zasadzać się na eSkowe 345/300 :?: :?: 2 Czy większe (mocniejsze) hamulce w stosunku do seryjnych nie wpłyną negatywnie na tiptronica :?:
Opublikowano 16 Grudnia 201015 l 1. Jest sens, róznica będzie mega. 345/300 to jeśli jestes hardkorem 2. Nie
Opublikowano 17 Grudnia 201015 l Flay najpierw muszę parcha zarejestrować i rozrząd wymienić :gwizdanie: Potem będę jeździł Co do tipronica - pytam, bo jak wiadmo automat ma coś takiego jak bezpiecznik siły hamowania. Przy klasycznej skrzyni, jeśli gwałtownie zahamujemy do 0 i nie wysprzęglimy to najwyżej zdławimy silnik i dwumas dostanie troche po doopie, ale poza tym nic się takiego nie stanie Natomiast tiprtronic to (w porównaniu do mauala) znacznie delikatniesza zabawka. Ten "bezpiecznik" i oprogramowanie skrzyni zostało pewnie dostosowane do założonej siły hamowania. Czy w takiej sytuacji nie trzeba nic modyfikować z tipie :?: Nie wiem - pytam :?:
Opublikowano 17 Grudnia 201015 l nic nie kombinujesz, wrzucasz graty i wio. daj znaka to powiem Ci co i jak
Opublikowano 17 Grudnia 201015 l usunałem pare wiadomosci. powinno byc ok. Nie wysiwetla mi się zapełnienie skrzynki...
Opublikowano 20 Grudnia 201015 l Myslalem, ze zejde przed chwila Ostatnio opisywalem problem tarcia... okazalo sie, ze zwir wpadl miedzy zacisk/tarcze i zrobil ladna ryse. Po jego usunieciu nadal slysze tarcie przez pierwsze metry hamowania [np. z rana]. Teraz patrze - identyczna rysa, w tym samym miejscu na drugiej tarczy ! :blink: