Opublikowano 7 Stycznia 201115 l pokaż ten tył, chetnie go zobacze jakie masz hamulce u siebie teraz ?
Opublikowano 7 Stycznia 201115 l pewnie seria 320 przód 288 tył dokładnie na tył zastanawiałem się czy tego nie wsadzić Ale wiecie z tyłem nie ma żadnego musu, najważniejsze aby przód dobrze dociskał.. Planuje zrobić dobry program, ale chce też zadbać o bezpieczeństwo
Opublikowano 7 Stycznia 201115 l to doradzilibyście coś ciekawego, tak w rozsądnej cenie na przód ? oczywiście coś mocniejszego niż to co mam teraz.. z dostępnych aukcji/ogłoszeń. wkladaj to co ja mam, 6-tloczkowe zaciski od Porsche + tarcza 345mm. tanie tarcze + tanie klocki... podejrzewam, ze ceny tarcz i klockow od S6 zabijaja - tak samo jak tego tylu od RS4... :gwizdanie:
Opublikowano 7 Stycznia 201115 l niech zmieni na 345/300 i bedzie gut Siemian cos sie zmieniło po wymianie tyłu ????? bo jakos entuzjazmu nie widze u Ciebie w tym temacie.... :mysli: :mysli:[br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 00:49_________________________________________________ pewnie seria 320 przód 288 tył dokładnie na tył zastanawiałem się czy tego nie wsadzić Ale wiecie z tyłem nie ma żadnego musu, najważniejsze aby przód dobrze dociskał.. Planuje zrobić dobry program, ale chce też zadbać o bezpieczeństwo a gdzie jarzma ?????? :mysli: :mysli:
Opublikowano 7 Stycznia 201115 l wkladaj to co ja mam, 6-tloczkowe zaciski od Porsche + tarcza 345mm. tanie tarcze + tanie klocki... Masz coś ciekawego na oku ? A co do jarzm to faktycznie z kumplem nad tym samym się zastanawialiśmy, a pewnie dostać coś osobno to graniczy z cudem..
Opublikowano 7 Stycznia 201115 l niech zmieni na 345/300 i bedzie gut Siemian cos sie zmieniło po wymianie tyłu ????? bo jakos entuzjazmu nie widze u Ciebie w tym temacie.... :mysli: :mysli:[br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 00:49_________________________________________________ pewnie seria 320 przód 288 tył dokładnie na tył zastanawiałem się czy tego nie wsadzić Ale wiecie z tyłem nie ma żadnego musu, najważniejsze aby przód dobrze dociskał.. Planuje zrobić dobry program, ale chce też zadbać o bezpieczeństwo a gdzie jarzma ?????? :mysli: :mysli: a bo ja się już przyzyczaiłem do tych hamulców i szału ni ma. Wiadomo że jest odczuwalna róznica ale już nie robi to na mnie takiego wrażenia jak kiedyś.Ale pasażerowie twierdzą że za***iście hamuje. A ja to czuje dopiero jak się przesiadam do inych aut i wtedy musze pamiętać że one "nie hamują". Teraz to by się pewnie kotwica i spadochron przydaly
Opublikowano 8 Stycznia 201115 l no to teraz FDSP na przód i cos takiego na tyl: http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-tyl-audi-rs4-org-i1392908671.html :chytry: :chytry: :chytry: [br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 00:57_________________________________________________aaaa i jeszcze to: :polew: :polew: http://allegro.pl/zacisk-8tloczkowy-brembo-rs4-phaeton-365x34-kpl-i1379897635.html
Opublikowano 8 Stycznia 201115 l Taaa... po tym zacisku z pheatona bym się wrył w ziemię, a pompa wystrzeliła by mi w powietrze.. Nie no Panowie skompletujcie mi coś fajnego, to do Bukowiny w ramach podziękować przywiozę jakieś dobre flaszki (oferta realna ) a Tobie Dev mogę przywieść osobiście. :> Widzę że mieszkach chyba gdzieś bliżej Słupska ? Ja w połowię drogi między Lęborkiem a Wejherowem
Opublikowano 8 Stycznia 201115 l szukaj zestawu od B6 S4 345/300m i w zupełnosci wystarczy :good: :good: :good: :good: nawet jeden taki mam ale trzymam go na czarna godzine :chytry: :chytry: :chytry: a jak juz znajdziesz to Ci je ładnie odpicuje
Opublikowano 8 Stycznia 201115 l aczkolwiek ostatnio jak wracałem z Katowic to w Pszczynie mnie złapało na 3 kolejnych światłach. W ciągu 4-5 minut były 3 hamowania z 220-210 do zera i musze przyznać że przy 3 hamowaniu mialem wrażenie jakby hamulec zaczął puchnąć, ale nie docisnąłem i nie sprawdziłem. Rano przy paru pierwszych hamowaniach był troche gumowy...[br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 01:26_________________________________________________zobaczymy, powoli przymierzam się na wymiane turbiny na tą z silnika CAHA. Z 20 koników więcej powinno być to może i mocniejsze hamulce by się przydały. Zobaczymy jak będe stał z funduszami.
Opublikowano 8 Stycznia 201115 l klocki przypaliłeś, normalka lepsze trzeba.... :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:
Opublikowano 8 Stycznia 201115 l klocki przypaliłeś, normalka lepsze trzeba.... :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: no ale przy 3 hamowaniu? A tak ładnie dotarte były... Starałem się ;( ;( ;( Mogłyby się przynajmniej nie przypalać przy temp. zewnętrznej -12 :decayed: [br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 01:34_________________________________________________ale fakt lekki dymek leciał i czuć było charakterystyczny zapaszek[br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 01:35_________________________________________________Tomek a powiedz mi co sądzisz o klockach EBC? Bo słyszałem różne skrajne opinie
Opublikowano 8 Stycznia 201115 l EBC trzeba kupowac w kompletach, tarcze z klockami, minimum RedStuff, ale wychodzi koszmarnie drogo. Ja kiedys zalozylem GreenStuff-y na perforowane OZ-ty, po 15tkm nie moglem tarczy poznac. Kiedys na forum opisywalem EBC posilkujac sie roznymi wypowiedziami. Ogolnie opinie nie sa przychylne.
Opublikowano 15 Stycznia 201115 l EBC trzeba kupowac w kompletach, tarcze z klockami, minimum RedStuff, ale wychodzi koszmarnie drogo. Ja kiedys zalozylem GreenStuff-y na perforowane OZ-ty, po 15tkm nie moglem tarczy poznac. Kiedys na forum opisywalem EBC posilkujac sie roznymi wypowiedziami. Ogolnie opinie nie sa przychylne. potwierdzam GreenStuff-y nie spisują się dobrze
Opublikowano 15 Stycznia 201115 l opisywalem tu swoje przejscia z hamulcami przednimi (syf z drogi walacy na prawa tarcze). ogolnie juz nic sie nie dzieje, ale... dzis zdjalem kolo i pomacalem dokladniej, masakra co sie stalo z tarcza od wewnetrznej strony jak bede je wymienial to porobie fotki i pokaze, bo zlapalem niezle zdziwko
Opublikowano 15 Stycznia 201115 l Panowie czy wsadzenie na przod zamiast 321 345 a pozostawienie tylu 288 jest "z sensem" czy raczej tyl tez do wymiany ?
Opublikowano 16 Stycznia 201115 l trzeba robic to proprcjonalnie wiekszy przód - wiekszy tył poczytaj dokładnie ten post, nie raz bylo