Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pokaż ten tył, chetnie go zobacze

jakie masz hamulce u siebie teraz ?

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

pewnie seria 320 przód 288 tył

Opublikowano

dokładnie :good:

na tył zastanawiałem się czy tego nie wsadzić

1401280906

1401280906_1

Ale wiecie z tyłem nie ma żadnego musu, najważniejsze aby przód dobrze dociskał.. Planuje zrobić dobry program, ale chce też zadbać o bezpieczeństwo :wink4:

Opublikowano

to doradzilibyście coś ciekawego, tak w rozsądnej cenie na przód ? oczywiście coś mocniejszego niż to co mam teraz.. z dostępnych aukcji/ogłoszeń.

wkladaj to co ja mam, 6-tloczkowe zaciski od Porsche + tarcza 345mm.

tanie tarcze + tanie klocki...

podejrzewam, ze ceny tarcz i klockow od S6 zabijaja ;) - tak samo jak tego tylu od RS4... :gwizdanie:

Opublikowano

niech zmieni na 345/300 i bedzie gut

Siemian cos sie zmieniło po wymianie tyłu ?????

bo jakos entuzjazmu nie widze u Ciebie w tym temacie.... :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:[br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 00:49_________________________________________________

1401280906

1401280906_1

Ale wiecie z tyłem nie ma żadnego musu, najważniejsze aby przód dobrze dociskał.. Planuje zrobić dobry program, ale chce też zadbać o bezpieczeństwo :wink4:

a gdzie jarzma ?????? :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano

wkladaj to co ja mam, 6-tloczkowe zaciski od Porsche + tarcza 345mm.

tanie tarcze + tanie klocki...

Masz coś ciekawego na oku ?

A co do jarzm to faktycznie z kumplem nad tym samym się zastanawialiśmy, a pewnie dostać coś osobno to graniczy z cudem..

Opublikowano

niech zmieni na 345/300 i bedzie gut

Siemian cos sie zmieniło po wymianie tyłu ?????

bo jakos entuzjazmu nie widze u Ciebie w tym temacie.... :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:[br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 00:49_________________________________________________

1401280906

1401280906_1

a gdzie jarzma ?????? :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

a bo ja się już przyzyczaiłem do tych hamulców i szału ni ma. Wiadomo że jest odczuwalna róznica ale już nie robi to na mnie takiego wrażenia jak kiedyś.Ale pasażerowie twierdzą że za***iście hamuje. A ja to czuje dopiero jak się przesiadam do inych aut i wtedy musze pamiętać że one "nie hamują". :decayed: Teraz to by się pewnie kotwica i spadochron przydaly :naughty::decayed:

Opublikowano

no to teraz FDSP na przód i cos takiego na tyl:

http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-tyl-audi-rs4-org-i1392908671.html

:chytry: :chytry: :chytry: :chytry: :chytry: :chytry: :chytry:[br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 00:57_________________________________________________aaaa i jeszcze to: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

http://allegro.pl/zacisk-8tloczkowy-brembo-rs4-phaeton-365x34-kpl-i1379897635.html

Opublikowano

Taaa... po tym zacisku z pheatona bym się wrył w ziemię, a pompa wystrzeliła by mi w powietrze..

Nie no Panowie skompletujcie mi coś fajnego, to do Bukowiny w ramach podziękować przywiozę jakieś dobre flaszki (oferta realna :naughty:) a Tobie Dev mogę przywieść osobiście. :> Widzę że mieszkach chyba gdzieś bliżej Słupska ? Ja w połowię drogi między Lęborkiem a Wejherowem :cool1:

Opublikowano

szukaj zestawu od B6 S4 345/300m i w zupełnosci wystarczy :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good:

nawet jeden taki mam ale trzymam go na czarna godzine :chytry: :chytry: :chytry: :chytry: :chytry: :chytry:

a jak juz znajdziesz to Ci je ładnie odpicuje

Opublikowano

aczkolwiek ostatnio jak wracałem z Katowic to w Pszczynie mnie złapało na 3 kolejnych światłach. W ciągu 4-5 minut były 3 hamowania z 220-210 do zera i musze przyznać że przy 3 hamowaniu mialem wrażenie jakby hamulec zaczął puchnąć, ale nie docisnąłem i nie sprawdziłem.

Rano przy paru pierwszych hamowaniach był troche gumowy...[br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 01:26_________________________________________________zobaczymy, powoli przymierzam się na wymiane turbiny na tą z silnika CAHA. Z 20 koników więcej powinno być to może i mocniejsze hamulce by się przydały.

Zobaczymy jak będe stał z funduszami.

Opublikowano

klocki przypaliłeś, normalka

lepsze trzeba.... :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

klocki przypaliłeś, normalka

lepsze trzeba.... :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

no ale przy 3 hamowaniu? A tak ładnie dotarte były... Starałem się ;( ;( ;(

Mogłyby się przynajmniej nie przypalać przy temp. zewnętrznej -12 :decayed: :decayed: :decayed:[br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 01:34_________________________________________________ale fakt lekki dymek leciał i czuć było charakterystyczny zapaszek[br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 01:35_________________________________________________Tomek a powiedz mi co sądzisz o klockach EBC? Bo słyszałem różne skrajne opinie

Opublikowano

EBC trzeba kupowac w kompletach, tarcze z klockami, minimum RedStuff, ale wychodzi koszmarnie drogo.

Ja kiedys zalozylem GreenStuff-y na perforowane OZ-ty, po 15tkm nie moglem tarczy poznac.

Kiedys na forum opisywalem EBC posilkujac sie roznymi wypowiedziami.

Ogolnie opinie nie sa przychylne.

Opublikowano

EBC trzeba kupowac w kompletach, tarcze z klockami, minimum RedStuff, ale wychodzi koszmarnie drogo.

Ja kiedys zalozylem GreenStuff-y na perforowane OZ-ty, po 15tkm nie moglem tarczy poznac.

Kiedys na forum opisywalem EBC posilkujac sie roznymi wypowiedziami.

Ogolnie opinie nie sa przychylne.

potwierdzam GreenStuff-y nie spisują się dobrze
Opublikowano

opisywalem tu swoje przejscia z hamulcami przednimi (syf z drogi walacy na prawa tarcze).

ogolnie juz nic sie nie dzieje, ale... dzis zdjalem kolo i pomacalem dokladniej, masakra co sie stalo z tarcza od wewnetrznej strony :shocked:

jak bede je wymienial to porobie fotki i pokaze, bo zlapalem niezle zdziwko :blink:

Opublikowano

zaorało tarcze ?

Opublikowano

Panowie czy wsadzenie na przod zamiast 321 345 a pozostawienie tylu 288 jest "z sensem" czy raczej tyl tez do wymiany ?

Opublikowano

sens zawsze jest. Ale jeszcze lepiej wymienić przód i tył :)

Opublikowano

trzeba robic to proprcjonalnie

wiekszy przód - wiekszy tył

poczytaj dokładnie ten post, nie raz bylo