yamahayzfr13 Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Witam. Ojciec do Mazdy 626 musi kupić komplet na przód i tył tarcze +klocki. W interCarsie polecają mi Brembo TRW i ABE.. o dwie pierwsze firmy nie trzeba pytać, ale ABE? Dodam ze do Mazdy jest ogólnie słaba dostępnosć porządnych części w normalnych cenach. Różnica pomiedzy Brembo tarczami a ABE jest trzykrotna.. klocki podobnie. Wyczytałem na necie ż ABE daje części na pierwszy montaż w KIA, Hyundai i jeszcze jakimś koreańczyku. Firma ma wszelkie certyfikaty ale kompletnie brak jakichkolwiek opini na necie o ich wyrobach. Strone internetową mają ciekawą.. Słyszał ktoś z was cokolwiek o ABE? Jak myślicie? opłaca sie kupować? Ojciec ma styl jazdy dziadkowy, bardzo żadko hamuje ze tak powiem ale wiadomo że ni eto sie tylko liczy.. Komplet z Brembo+TRW ok.600zł, komplet z ABE 290zł.. róznica bardzo duża dla kogoś kto żyje z niedużej emerytury.. Prosze o porady.Dziekuje
Marko42 Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 słyszałem trochę o tej marce. podobno ich produkty nie są najgorsze. ale wiadomo opinii jest na pewno sporo
novwy Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 ostatnio mi w zaprzyjaźnionej hurtowni części polecili tej firmy tarcze mam na próbę komplet do Sprintera w firmie, na razie za wiele Ci nie powiem o trwałości ale cena naprawdę dobra, szajsu by mi nie wcisneli bo trochę od niech biorę towaru
olololo201 Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 BERLO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na Tył można wrzucic , przód polecam TRW
15lolo Opublikowano 21 Lutego 2012 Opublikowano 21 Lutego 2012 odnosnie tych tarcz jednynie na tył po 2,5 tys km spokojnej jazdy zaczeły bić i nie tylko u mie na przod miminum to Ferodo, Brembo ,TRW
Kukis Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 ABE = JC = najtańsze chińczyki, wg mnie szkoda hajsu
mariuszsal Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zresztą to że wrzucają do KIA na pierwszy montaż nie uznałbym za +,kto jeździł kią ceed wie jakie są tam hamulce fabryczne.
Dev Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 KIA ma bardzo dobre i skuteczne hamulce :good: :good: tak samo jakosc i trwałosc jest ok europejskie auta mogą im tylko pozazdroscic
yamahayzfr13 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Opublikowano 23 Lutego 2012 Kupiłem na przód ABE i klocki textara na tył ABE+Abe. Powiem ze widać różnice na + w porównaniu do serii. Pojedzimy zobaczymy. Dam znać co i jak po paaaaaaaru kilometrach
J3rzyK Opublikowano 6 Marca 2012 Opublikowano 6 Marca 2012 Jesli mam byc szczery to odradzam ABE.. sam bylem swiadkiem jak odpadłą okładzina ze szczęk.. wiec o czyms musi to swiadczyc. Lepiej dolozyc troszke i kupic Lucas TRW
Rekomendowane odpowiedzi