DAVIDOF89 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 HEJ!!! czytałem juz wiele wątków o takiej przerobce lecz nie ma podanych w nich konkretow chcialbym sie dowiedziec co trzeba zrobic by ten swap sie udal???wiem tyle ze moja skrzynia pasuje i nawet powinien byc szybszy z nią.....wiem ze osprzet od mojego silnika rowniez bedzie pasował.....wiem ze komputer jest inny i wiązka musi byc inna....co jeszcze???jaki koszt jest takiej całkowitej operacji ???? (zmiane silnika robił bym sam tylko u mnie z ektronika troche słabiej.... z gory dziekuje za odp typu<sprzedaj,kup 2.8> naprawde mam fajne wyposazenie....samochod nie bity...tylko mocy troche brakuje czekam na wypowiedzi mechanikow lub ludzi ktorzy robili takie małe co nie co
swiezak1111 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 jak juz swap to na 2.7 biturbo :kox:
DAVIDOF89 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Opublikowano 8 Lutego 2012 2.7 biturbo odpada...pytam o cos innego!!!!!!!
RAWULI Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 2.7 biturbo odpada...pytam o cos innego!!!!!!! nie irytuj się już na wstępie, kolo dobrze pisze. 2.8ACK odpycha się dobrze...ale to ciągle wolnossak (od około 5000 ma kopa że hej) niżej niema takiego kopa jak biT a jak poczytasz to w 2.6 można podłubać (a zwłaszcza doprowadzić do tego żeby było te150KM) i bez swapu coś tam ugrasz.pozdro
swiezak1111 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Mam 2.6 i moim zdaniem to bez sensu robic swap na 2.8 lepiej pogrzebac i kilka konikow mozna wydusic. sam przed wakacjami robie swap na 2.7 bit :gwizdanie: ale to Twoje auto rób jak chcesz
DAVIDOF89 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Opublikowano 8 Lutego 2012 tak wiem ze najlepsze 2.7 biturbo ale do tego silnika raczej potrzebny jest naped na cztery kola czyli QUATTRO...... i raczej koszty bede raczej wyzej 10 tys bo silnik ...skrzynia..turbiny....dla mnie wystarczy 2.8
sajmon8526 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 chłopaki chcecie 2.7 bita wsadzic do FWD :)To przeciez chyba sie z miejsca nie ruszy z takim butem w plecaku:)heh
RAWULI Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Mam 2.6 i moim zdaniem to bez sensu robic swap na 2.8 lepiej pogrzebac i kilka konikow mozna wydusic. sam przed wakacjami robie swap na 2.7 bit :gwizdanie: ale to Twoje auto rób jak chcesz dawidof daj spokój, 40 kucy i coś tam niutków nie warte takiej grzebaniny na 2.8 (a w 2.8 już nic nie grzebniesz wyżej ) swiezak czekam na to , koniecznie daj znać na forum jak ruszysz ze swapem. Mój ack póki co daje rade i brakuje mi motywacji na swapa na biT na forum poruszony jest temat grzebania w głowicach 2.6 sajmon, dajesz laczka 235/45/17 i jakoś pociągnie :>
sajmon8526 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 haha:) wyobraziłem sobie palenie laczka uuuuuuuuu:) mega dymmmmm:D
DAVIDOF89 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Opublikowano 8 Lutego 2012 jak sie dowiadywałem to nic nie da sie z tym silnikiem zrobic....wiem ze jest wytrzymały i wogole ale pare kucy by mu sie przydało jak masz link o tych glowicach bede wdzieczny
sajmon8526 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Dobrze ze nie mam w poblizu nikogo kto dałby mi sie bitem przejechac:)chyba bym odmuwił bo potem jak miałbym wracac do chaty swoja 2.4 to bym chyba płakał za bitem:) haha
paput Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 2.7 biturbo odpada...pytam o cos innego!!!!!!! nie irytuj się już na wstępie, kolo dobrze pisze. 2.8ACK odpycha się dobrze...ale to ciągle wolnossak (od około 5000 ma kopa że hej) niżej niema takiego kopa jak biT a jak poczytasz to w 2.6 można podłubać (a zwłaszcza doprowadzić do tego żeby było te150KM) i bez swapu coś tam ugrasz.pozdro ja jestem ciekaw co można podłubać? [br]Dopisany: 08 Luty 2012, 21:33_________________________________________________ tak wiem ze najlepsze 2.7 biturbo ale do tego silnika raczej potrzebny jest naped na cztery kola czyli quattro...... i raczej koszty bede raczej wyzej 10 tys bo silnik ...skrzynia..turbiny....dla mnie wystarczy 2.8 zawsze możesz wrzucić 4.2, spokojnie przekładki się robi bez większych problemów
DAVIDOF89 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Opublikowano 8 Lutego 2012 zawsze możesz wrzucić 4.2, spokojnie przekładki się robi bez większych problemów tak jasne to by było najlepsze rozwiązanie wink4 good
swiezak1111 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Paput dobrze mówi tylko troche miałbyś obciążony przód
paput Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 poczytaj trochę racingforum, koleś Polak ogarnął tam nawet kompresor od merca który kosztuje 1600 zł a nie 10 tysi jak ze stanów więc to jest fajna alternatywa, a tu fotka dla smaczka
swiezak1111 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 http://www.audiforums.com/forum/b5-models-69/4-2l-v8-swap-into-my-2001-b5-a4-%5Bpics-vid%5D-138681/ Nie mam pytań :kox:
radi Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam Ja bede ogarnial swap na 2.8 30v tylko szukam narazie jakiegos angola z takim silnikiem zeby byl caly kaplet,mysle ze 2.8 193KM jest w sam raz do oski,a co do 2.7bit tez mozna zalozyc do oski,ale wtedy trzeba myslec cos mechanizmie roznicowym helikalnym,tak zeby auto startowalo na 2 kola razem,wtedy by to mialo sens,a co do osprzetu 2.6-->2.8 30v to napewno pompa wspomagania nie pasuje,reszta pasuje
DAVIDOF89 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam Ja bede ogarnial swap na 2.8 30v tylko szukam narazie jakiegos angola z takim silnikiem zeby byl caly kaplet,mysle ze 2.8 193KM jest w sam raz do oski,a co do 2.7bit tez mozna zalozyc do oski,ale wtedy trzeba myslec cos mechanizmie roznicowym helikalnym,tak zeby auto startowalo na 2 kola razem,wtedy by to mialo sens,a co do osprzetu 2.6-->2.8 30v to napewno pompa wspomagania nie pasuje,reszta pasuje ja tez mysle ze do oski 2.8 wystarczy jak zaczniesz ten swap chcialbym cie prosic abys napisal do mnie jakie wrazenia i czy duzo pracy pozdrawiam
radi Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Ok,narazie poszukuje auta(angola) w przystepnej cenie,silnik pojdzie domnie,a reszte na czesci,porobie zdjecia i opisze mniej wiecej jak i co.pozdr
Rekomendowane odpowiedzi