Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wałek rozrządu i dziwne dudnienie w obudowie filtra powietrza A4 B6 1.9TDI PD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak wałek wymieniasz to i szklanki wymień

Opublikowano

Prawdopodobnie mnie też to czeka - jeśli wałek i szklanki to jakie kupować ? INA coś produkuje ? Czy trzeba szukać używek ?

Opublikowano

popychacze nowe INA, wałek możesz zapodać uzywkę, jak Cie stać to nowy

na jakim oleju smigasz ?

Opublikowano

edge 5w40

Opublikowano

Nic dziwnego ze zdechlo

Opublikowano

Ja od 3 lat na motulu, z czego ostatni rok na C3. Poprzedni właściciel pewnie na castrolu...

Opublikowano

castrol kiepski jest ?

co lepsze ?

Opublikowano

Moltul liqui moly valvoline

Opublikowano

szklanki INA - 400zł, ori wałek cos ok 1500zł, duzo ludzi wsadza ruvilla za ok 600zł i jezdza, do tego musisz kupić nowe śruby mocujące dźwigienki + sruby regulacyjne PD (zestaw srub ok 130zł) na sam koniec uszczelniacze PD komplet bosch - 200zł, uszczelniacz wałka od vacum 24zł. Podsumowując graty z wałkiem ruvilla ok 1400zł + robota 300-700zł (mój kumpel ogarnia to za 300zł i wystawia roczną pisemna gwarancje)

Opublikowano

jaki silnik, mam bardzo ładny wałek z atj i szklanki jak nowe z tego samego silnika jak coś to pw :wink:

Opublikowano

Ja jestem po wymianie wałka szklanek i całej reszty co potrzebne do wymiany i śmigam :decayed:

Opublikowano
Ja jestem po wymianie wałka szklanek i całej reszty co potrzebne do wymiany i śmigam :decayed:

Ile miałeś nakulane że wymieniałeś wałek i szklanki, pytam z ciekawości

Opublikowano

u mnie na liczniku niby 230 tysi a ile jest nikt nie wie, szklanki lekko porysowane jedna sie podobno przywieszała, wałem na krzywkach od wydechu zaczynał byc lekko rudy. Kumpel teraz wymieniał miał skrajny przypadek ponieważ w szkankach porobiły sie dziury i miał 460 tysi

Opublikowano
u mnie na liczniku niby 230 tysi a ile jest nikt nie wie, szklanki lekko porysowane jedna sie podobno przywieszała, wałem na krzywkach od wydechu zaczynał byc lekko rudy. Kumpel teraz wymieniał miał skrajny przypadek ponieważ w szkankach porobiły sie dziury i miał 460 tysi

Temat wałka jest bardzo ciekawy. Sam na blacie ma około 250 tys i odpukać nic, czasami wpadam w jakąś paranoje i chodzę szukam jakiś dziwnych odgłosów, które występują u innych. Ale z drugiej strony sam znam gościa który ma avf-a i na blacie 430 tys km i zero problemów z wałkiem. Sam już nie wiem ????

Opublikowano

Czy ten klekot słychać dopiero po odkręceniu korka oleju ?

Opublikowano

Jeśli chodzi o walnięte szklanki to słychać budzenie z filtra powietrza. Jeśli jest duży problem z wałkiem to słychać klekot

Opublikowano

Jak jest klekot to wałek będzie podtarty ?

Trzeba by było pokrywe zrzucić.

Opublikowano

Tzn. jesli juz klekocze to masz duzy problem ze szkankami, jesli jest duzy problem to wałek jest poddarty. Wymiana samych szklanek i zostawienie poddartego wałka to jak ładny garnitur i adidasy...........

Opublikowano

Mus podjechać do kogoś kumatego, niech posłucha.

Opublikowano

Aby dowiedziec sie czegos konkretnego trzeba zwalić dekiel i wszystko bedzie jasne