tazik23 Opublikowano 1 Marca 2012 Opublikowano 1 Marca 2012 Witam wszystkich. Takie pytanie czy ktoś ma takie coś zamontowane http://allegro.pl/kompletna-instalacja-wodorowa-hho-diesel-i2162431291.html lub http://allegro.pl/instalacja-wodorowa-i2163313508.html i może sie podzielić informacjami odnośnie eksploatacji takiego urządzenia tzn. realne spalanie użytkowanie w niskich temperaturach itd. przy obecnych cenach ON niezła alternatywa w moim przypadku około 1000l ropki zaoszczędzone rocznie czyli około 6tys.zl (np. fajne wakacje za free:radocha: ) nieźle co wy na to...???!!! POZDRAWIAM.
Musashi Opublikowano 1 Marca 2012 Opublikowano 1 Marca 2012 pieknie w teorii. w praktyce do rozkladu wody lub jak tam lanie napisali HHO chociaz powinno byc H2O trzeba zuzyc wiecej energii niz sie uzyska. Z prostych przyczyn w czasie elektrolizy wydziela sie cieplo, ktore jest tracone. A głowna przyczyna to, wodor w H2O czyli tleneku wodoru popularnie zwanym woda, swoja energie już oddał i aby można ją było ponownie wykorzystać należy ją dostarczyć, w takiej ilości jaka jest do uzyskania później z niego + wytworzone w czasie reakcji ciepło. Czyli to co napisałem wiecej się traci niż zyskuje. IMHO to wyciąganie kasy od naiwnych.
tazik23 Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Opublikowano 1 Marca 2012 Chyba nie zgodzę się z tobą do końca tutaj jest filmik gdzie pan pokazuje chyba na VW T4 że to działa bez problemu...!!?? http://www.youtube.com/watch?v=ePGJvxLi1-0&feature=related Oczywiście będę drążył ten temat narazie mam za małą wiedze żeby się wypowiadać może inni mają wiekszą to prosze o wypowiedzi...:))
Musashi Opublikowano 1 Marca 2012 Opublikowano 1 Marca 2012 nie chce mi sie komentowac. perpetum mobile? ale pare slow chociaz. czego dowodza babelki? nienapisalem ze to nie dziala. tylko ze taka isntalacja nie daje korzysci. no, z wyjatkiem sprzedajacego. silniki 2,5 tdi R5 sa oszczedne z natury. i przy ekonomicznej jezdzie uzyskanie wyniku ponizej 5 L/100 km nie jest wyczynem. Gdyby bylo inaczej od lat bym stosowal takie rozwiazanie.
griga-st Opublikowano 1 Marca 2012 Opublikowano 1 Marca 2012 Nie wiem z czego to wynika, ale Polacy maja tendencje do wiary w cuda
Pikuś Opublikowano 1 Marca 2012 Opublikowano 1 Marca 2012 Znajomy mechanik zamontował to w BMW diesel. Spalanie pozostało takie samo, jedyny plus to mówi, że silnik jakby równiej pracował na jałowym.
Musashi Opublikowano 1 Marca 2012 Opublikowano 1 Marca 2012 ech... jakby w procesie elektrolizy powstaje wodor i tlen czasteczkowy. moze wplywac troche na stabilizacje procesow spalania. ale sadze, ze raczej to swiadomosc wydanych 800 powoduje. czy to jest warte 800 zl?
marionozzo Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Siemanko mam swoją instalacje działa polecam. 95% ludzi nie kuma fazy dlatego pisze ze instalacja wodorowa nie działa ponieaż nie odejmują dawki paliwa a wodór zastępuje paliwo im więcej go dodajesz tym więcej możesz odjąć paliwa ot klucz do sukcesu sprawdzie jak jest u mnie prowizorka ale kilka stów w roku do przodu a jeżdze tak samo obsługa praktycznie żadna. Elo.
marionozzo Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 pytania chętnie odpowiem pomogę sprawdz wielu ludzi instaluje intalacje hho ale nie ma efektów czemu sprawdź mnie
Rekomendowane odpowiedzi