NYNA Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 czyli mówicie że ten multiroom to c**jnia jest?to jakies wyjątkowe przypadki,czy z reguły kijowo działa? W C+ i w Polsacie multiroom to są dwa niezależne dekodery i karty i mogą nawet działać w dwóch różnych domach daleko od siebie a w N-ce niestety tak nie jest, musisz kartę z multiromu wkładać do głownego dekodera co jakiś czas żeby pozniej działała w tym drugim itd. głupota jakaś, no chyba że coś zmienili wkońcu i jest już normalnie tak jak u konkurencji.
Tomeks Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 pytam o multiroom w N mam N i jestem bardzo zadowolony,chcę dołożyć multi żeby syn miał w swoim pokoju ---------- Post dopisany at 15:24 ---------- Poprzedni post napisany at 15:20 ---------- czyli mówicie że ten multiroom to c**jnia jest?to jakies wyjątkowe przypadki,czy z reguły kijowo działa? W C+ i w Polsacie multiroom to są dwa niezależne dekodery i karty i mogą nawet działać w dwóch różnych domach daleko od siebie a w N-ce niestety tak nie jest, musisz kartę z multiromu wkładać do głownego dekodera co jakiś czas żeby pozniej działała w tym drugim itd. głupota jakaś, no chyba że coś zmienili wkońcu i jest już normalnie tak jak u konkurencji. to kiszka takie przekładanie:doh:
GreGoriO Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 ja mam premium. początkowo był problem z routerem ale po zmianie routera i FV, od 2 lat nie mam żadnego problemu, zresztą to mój wątek na forum nki lista ROUTERów działających z MR - Forum platformy n :: forum HD jak wygląda w przypadku MR standard, nie wiem, mnie wystarczy póki co premium.... poza tym w MR standard nie masz możliwości odtwarzania zawartości dysku.... zaczekaj na wiadomości po 21 marca, bo rusza oficjalnie NCplus. zobaczymy co zaoferują, jakie ceny i pakiety.
NYNA Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Dokladnie teraz to lepiej poczekać te parę dni na wspólną ofertę C+ i N, może będzie coś lepszego do wzięcia i multiroom będzie działał normalnie jak w C+.
Michał Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 musisz kartę z multiromu wkładać do głownego dekodera co jakiś czas żeby pozniej działała w tym drugim itd pierwsze słyszę a używam multiroom'u jakieś dwa miesiące minusy które zauważyłem: -przerywa dźwięk na kilku kanałach (w połowie marca ma wyjść aktualizacja softu naprawiająca ten problem) -dostajesz używany sprzęt -biały dekoder wolno działa -pełna olewka ze strony N
Magdalenah Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 musisz kartę z multiromu wkładać do głownego dekodera co jakiś czas żeby pozniej działała w tym drugim itd pierwsze słyszę a używam multiroom'u jakieś dwa miesiące minusy które zauważyłem: -przerywa dźwięk na kilku kanałach (w połowie marca ma wyjść aktualizacja softu naprawiająca ten problem) -dostajesz używany sprzęt -biały dekoder wolno działa -pełna olewka ze strony N Kolega pisał o multiroomie w Polsacie i tu tak jest co jakiś czas trzeba na chwilę przełożyć kartę z głównego dekodera
Tomeks Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 musisz kartę z multiromu wkładać do głownego dekodera co jakiś czas żeby pozniej działała w tym drugim itd pierwsze słyszę a używam multiroom'u jakieś dwa miesiące minusy które zauważyłem: -przerywa dźwięk na kilku kanałach (w połowie marca ma wyjść aktualizacja softu naprawiająca ten problem) -dostajesz używany sprzęt -biały dekoder wolno działa -pełna olewka ze strony N Kolega pisał o multiroomie w Polsacie i tu tak jest co jakiś czas trzeba na chwilę przełożyć kartę z głównego dekodera o N pisał "...a w N-ce niestety tak nie jest, musisz kartę z multiromu wkładać do głownego dekodera co jakiś czas żeby pozniej działała w tym drugim..."
Wihajster Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 pierdziele caly multiroom wole splitera
GreGoriO Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 póki co w Nce......SIE NIE DA ciekawe co bedzie w.......Nceplus
Tomeks Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 pierdziele caly multiroom wole splitera ke? że niby jak?
GreGoriO Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 C+ ma splitera.... znaczy rozdzielasz sygnał na kilka tunerów ale co będzie po 21 marca nie wiadomo......
Magdalenah Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 musisz kartę z multiromu wkładać do głownego dekodera co jakiś czas żeby pozniej działała w tym drugim itd pierwsze słyszę a używam multiroom'u jakieś dwa miesiące minusy które zauważyłem: -przerywa dźwięk na kilku kanałach (w połowie marca ma wyjść aktualizacja softu naprawiająca ten problem) -dostajesz używany sprzęt -biały dekoder wolno działa -pełna olewka ze strony N Kolega pisał o multiroomie w Polsacie i tu tak jest co jakiś czas trzeba na chwilę przełożyć kartę z głównego dekodera o N pisał "...a w N-ce niestety tak nie jest, musisz kartę z multiromu wkładać do głownego dekodera co jakiś czas żeby pozniej działała w tym drugim..." Ja mam Cyfrowy Polsat i w multi też przekładam karte
Michał Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Kolega pisał o multiroomie w Polsacie i tu tak jest co jakiś czas trzeba na chwilę przełożyć kartę z głównego dekodera Sorry za zamieszanie, na szybko przeczytałem:doh: Oczywiście moja wypowiedź dotyczy N-ki
jedrekx Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 C+ ma splitera.... znaczy rozdzielasz sygnał na kilka tunerów http://www.sklep.telewizja-satelitarna.com/images/wire%20card%20spliter.jpg ale co będzie po 21 marca nie wiadomo...... ja też to mam w domu.. liczę, że po 21.03 pozostanie to samo bo inaczej będzie lipa
RaDeK868 Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 też używam splittera w c+, jak nie będzię działać w nc+ to nie przechodzę. Jest taka opcja żeby zostać w c+ lub n do końca trwania umowy.
Hugo Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Ale zrobiliście burdel z tymi postami o multiroomie Ja dodam tylko od siebie, że mam multiroom w N od czasu jak tylko pojawił się w ofercie i nie mam najmniejszych problemów. Miesięczna opłata to 20zł. Nie mam żadnego przerywania dźwięku, a dekodery dostałem nówki sztuki. Napiszę jeszcze, że w N nie trzeba latać między dekoderami i wkładać kart, bo jak ktoś przeczyta posty na poprzedniej stronie to jeszcze w to uwierzy
luck109 Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Po 21.03 zostanie i system kodowania C+ i N. Poza tym mają dla nowych klientów oferować tunery ADB (takie jak w N). Więc splitery oraz inne wynalazki działające przy C+ będą nadal działać (W dłuższej perspektywie ma pozostać tylko system kodowania C+) Chyba, że ktoś przejdzie z N do NC+, no to już trochę gorzej, żeby to podzielić. Powiem, że się da, ale nie w każdym przypadku jest to możliwe.
tacim Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Ja mam Cyfre i Clon+ na 3 tv i jestem zadowolony Choć miałem kiedyś N-ke wydaje mi się , że obraz był bardziej ostry i więcej filmów w DD.
Mike_G_A4 Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Ja mam N i mam multirooma dekodery spiete kablem siecowym podpiete do neta nie latam z kartami w pracy w mieszkaniu mam cyfre + i obraz w porownaniu z N jest kicha telewizory podobne a roznica kolosalna
Rekomendowane odpowiedzi