Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Kopie mnie pradem :) specyficzny problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

czy mozecie mi powiedziec jak moge zaradzic temu, aby samochod nie kopal mnie pradem ? ;) jak wychodze z samochodu i lapie za drzwi, dach itp to prawie zawsze zostane zdzielony pradem :)

jak temu zaradzic ? mial ktos z Was podobny problem

Opublikowano

to musi mieć jakąś przyczyne, mnie tez kiedyś furak kopał, a teraz nic zero totalnie, tylko nie wiem jak to się stało że przestał

kumpel ma volviaka 3 rok i kopie zawsze wszystkich

Opublikowano

Panowie, wszystko zależy od ubrań :) Pokrowcy :) zdolności ludzia :D do przepływu prądu:) Jak bedziecie mieli kurtke czy bluze czy pokrowce w samochodzi czy cos z takieg materialu który po potarciu wytwarza iskre to zawsze bedziecie robic za "Zero" stojąc na ziemi i dotykając metalu:)

Mozna spróbować podskoczyć przed i w trakcie zamykania drzwi w tedy nas nie kopnie :D:D:D

A tak na serio złap za dach lub ramke drzwi przed wyjściem z samochodu i wszystko pójdzie w opony:)

Opublikowano
  • Autor

dzieki za info... ale kopie mnie tylko moje wlasne auto :) zadne inne hehe

jakeis przebicie moze gdzies byc ? elektryk sprawdzi ?

Opublikowano

Mnie furas zawsze kopie jak jest sucho, że tak powiem każde auto które miałem mnie kopało nic na to nie poradzisz :D

Opublikowano
dzieki za info... ale kopie mnie tylko moje wlasne auto :) zadne inne hehe

jakeis przebicie moze gdzies byc ? elektryk sprawdzi ?

Jak cię kopie to mu oddaj :naughty:,a tak na poważnie to miałem to samo .Powodem były ubrania.Normalnie strach się było auta dotknąć.

Opublikowano

To sie nazywa elektrycznosc statyczna i elektryk raczej nic tu nie poradzi :whistling: Zamontuj pasek, ktory bedzie odprowadzal ladunki do ziemi, powinno pomoc.

Opublikowano

W sprzedaży są preparaty antyelektrostatyczne, przeważnie w sprayu. Wystarczy spryskać tapicerkę foteli w aucie i na jakiś czas powinno pomóc ;)

Opublikowano
To sie nazywa elektrycznosc statyczna i elektryk raczej nic tu nie poradzi :whistling: Zamontuj pasek, ktory bedzie odprowadzal ladunki do ziemi, powinno pomoc.

Dokładnie ,po prostu ubranie sie elektryzuje szczególnie jak jest syntetyczne :cool1:

Opublikowano

Ubrania z dużą ulością bawełny się elektryzują, a więc kolego musisz kupować tańsze ubrania z lykry;) Kup sobie ten pasek antystatyczny i zamontuj go gdzieś pod spodem auta żeby nie było go widać bo trochę wiocha będzie.

Opublikowano
  • Autor

ale jezdze na codzien tez bmw, vw i mnie nie kpopia :) a ubrania te same.

Opublikowano
ale jezdze na codzien tez bmw, vw i mnie nie kpopia :) a ubrania te same.

Ale materiał foteli inny w każdym aucie :naughty:

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

TRudno tu coś innego doradzić poza tym paskiem elektrostatycznym, ponoć zdaje swoje zadanie w 100%.

Opublikowano
  • Autor

dobra mam rozwiazanie :)... podczas wysiadania trzymam sie czegosmetalowego od samochodu np. ramy drzwi, dachu itp, az do momentu kiedy nadepne na ziemie. wtedy caly prad trafia w podeszwy butow i nic nie czuc

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja zauważyłem że mnie kopało tylko w zimę jak były mrozy. Może to jest jakiś związek? A może wtedy byłem po prostu w kurtce i to przez nią bo jest z jakiegoś materiału? W każdym razie teraz gdy jest cieplej nie ma już tego problemu.

Opublikowano

Doładnie,pewnie przez kurtke albo sweter też tak kiedyś miałem :wink:

Opublikowano

Wysiadając złap za metalowy element nadwozia i trzymaj dopuki nie wysiadziesz umnie to dzial.

Opublikowano

ewidentnie kopie prądem przez ubranie. Teraz zrobiło się trochę chłodniej (ale mrozu nie było) i założyłem moją zimową kurtkę. Od razu przy wysiadaniu poczułem pierd...cię.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam

a mnie zaczęło kopać jak złożyłem zestaw świateł HID i sie zaczęło wiec wg mnie jest gdzieś przyczyna tego . Co moge zrobic by to wyeliminować ?

colak