Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż tempomatu A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

a

miszelllo :notworthy: a nie wiesz ja z kablami trzeba jakieś ciągnąć?? czy wystarczy podpiąć ta manetkę?? audi 1999 lift

trzeba ciągną kabelki do białej kostki lub bezpośrednio do ECU. nie masz w aucie gotowca ori wiązki którą wepniesz w manetce tu gdzie wyjście tempomatu

aha dzięki wielkie. a ty u siebie robiłeś coś takiego??

jeśli chodzi o montaż tempomatu to robiłem to u siebie jak i u Korzen_ia (oba auta poliftowe `00)
Opublikowano

:good: czyli u mnie powinn

a

miszelllo :notworthy: a nie wiesz ja z kablami trzeba jakieś ciągnąć?? czy wystarczy podpiąć ta manetkę?? audi 1999 lift

trzeba ciągną kabelki do białej kostki lub bezpośrednio do ECU. nie masz w aucie gotowca ori wiązki którą wepniesz w manetce tu gdzie wyjście tempomatu

aha dzięki wielkie. a ty u siebie robiłeś coś takiego??

jeśli chodzi o montaż tempomatu to robiłem to u siebie jak i u Korzen_ia (oba auta poliftowe `00)

czyli u mnie powinno być to samo ?? jak by co pomożecie???

możesz się na gg odezwać żeby forum nie zaśmiecać?? (9932857)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie do Krzyńka. Czy może porobiłeś lepsze fotki białej kostki bo interesuje mnie jakie kolory mają kable w pinach 7,8,9,10 u Ciebie. Wstawię foty mojej białej kostki (górna część kostki, WTYCZKA z pinami żeńskimi) jeśli mógłbyś sprawdzić jak to wygląda u Ciebie byłbym wdzięczny.

aead2a5ef0cf6d32m.jpg 2e2f765c5637dad8m.jpg

Dodam dla wszystkich zainteresowanych że w AFN-ach po liftingu nie podłączymy się według opisu Hołka bo nie ma kostki żółtej, a w pozostałych kostkach które są, nie zgadzają się z opisem kolory kabli. Jest za to "upragniona" kostka biała.

U mnie w AFN 1999r przewód czarny z białym paskiem jest czarno - żółty podłączyłem i działa

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam pytanie bo nie mogę znaleźć numeru manetki jaka powinna być założona(mam afn-a z końca 97 roku już po pierwszym lifcie), wiec czy któraś z tych manetek będzie pasować: http://moto.allegro.pl/item690939386_przelacznik_zespolony_audi_a2_a3_a4_a6.html lub http://moto.allegro.pl/item689720075_przelacznik_swiatel_zespolony_audi_a4_96r_kombi.html

Z góry dziękuje za odpowiedz

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

stiven pierwsza aukcja odpada, druga powinna pasować :wink4:

Opublikowano

Witam

Moim skromnym zdaniem ani jedna sie nie nadaje :tongue4: pierwsza - już Krzyniek napisał... a jeżeli chodzi o drugą.. po 1 nie ma sterowania board komputera a po 2 masz avanta a więc tylna wycieraczka i czasówki przednie... to jest Twoja decyzja ale ja bym wolał wyłożyć i mieć to od razu git np ta Ci podejdzie na setę

http://allegro.pl/item704486975_audi_a4_s4_sedan_manetki_pod_kierownice.html

i masz bez problemu, starą sprzedaż na allegro i loooz. Mnie tempoamt wyszedł 10zł :naughty: jak sprzedałem starą manetkę i taśmę

Decyzja należy do Ciebie.

PS. Napisz jeszcze do tego allegrowicza za bo moim zdaniem cena jest to negocjacji

Pozdrawiam Hołek :hi:

Opublikowano

Nie bardzo mu podejdzie bo ta manetka jest poliftowa z 2000r i ma inne podłączenie na kierunkowskazy, taka mała 3-pinowa kosteczka. Musisz szukać coś z okolic swojego rocznika. Ten drugi link który podawałeś jest z roczników 95-97 i ma ten śmieszny okrągły włącznik spryskiwaczy. W sumie mógłbyś ją wykorzystać ale byś musiał ja rozdzielić (rozkręca się na pół) i wstawić do swojej którą masz w aucie tylko tą część z tempomatem. Jeśli nie chcesz przekładać i szukasz kompletnej to do Twojego rocznika, tj. końcówki 97, szukaj manetki o oznaczeniu 4D0 953 513A lub P (tak przynajmniej mówi ETKA)

edit:

tu masz pasującą ale od sedana i bez kompa więc też musiałbyś rozpołowić i wstawić tylko dźwignie od tempomatu i świateł http://allegro.pl/item696674520_przelacznik_zespolony_audi_a4_tasma.html

następna do rozpołowienia http://allegro.pl/item694341036_przelaczniki_zespolone_audi_a4_1995_2000.html

Opublikowano

Witam ponownie...

Nie zgodzę się z tobą miszello :tongue4: ponieważ ja też założyłem manetkę z 03.00r firmy Valeo i wszystko pasowało i jak wyciągałem ori też miała tą mała potrójna kostkę a mam rok produkcji 98... a więc :wink4:

Opublikowano

hołek gdzie kupiles ta manetke swoja? i za ile? do mojego powinna byc identyczna w takim razie.

Opublikowano

Dzięki za taką szybką odpowiedz zasadniczo w moim autku nie mam kompa wiec problem ze sterowaniem kompa odpada ta manetka http://allegro.pl/item694341036_przelaczniki_zespolone_audi_a4_1995_2000.html ma rozsądna cenę a manetkę do sterowania wycieraczkami zostawiam swoją, więc myślę ze wszystko będzie w porządku

Opublikowano

No i pasuje stiven :cool1:

endriuu ja kupiłem na allegro... chyba za 140zł jakoś tak wiem że do najtańszych nie należała ale potem sprzedałem starą i wszytko wyszło mnie jakieś 10zł :tongue4: czasem warto zainwestować....

Opublikowano

Manetkę od sedana czyli bez sterowania tylna wycieraczką można zamontować do avanta.Ja tak zrobiłem i wszystko działa , wymaga ona jedynie drobnej kosmetyki - obcięcie małego ogranicznika, który blokuje ruch ramienia w stronę kokpitu, poza tym drobnym szczegółem manetka ta posiada wszytkie potrzebne styki itd. do sterowania tylną wycieraczką.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a co potrzebne jest żeby założyć tempomat, chodzi mi jakie części musiałbym kupić

Opublikowano

Manetkę od sedana czyli bez sterowania tylna wycieraczką można zamontować do avanta.Ja tak zrobiłem i wszystko działa , wymaga ona jedynie drobnej kosmetyki - obcięcie małego ogranicznika, który blokuje ruch ramienia w stronę kokpitu, poza tym drobnym szczegółem manetka ta posiada wszytkie potrzebne styki itd. do sterowania tylną wycieraczką.

a z avanta pasuje do sedana chodzi mi o ta do 97 roku?

:hi:[br]Dopisany: 18 Sierpień 2009, 14:50_________________________________________________

a co potrzebne jest żeby założyć tempomat, chodzi mi jakie części musiałbym kupić

a czytales caly watek :szukaj:

Opublikowano

Nie wiem czy ta do 97 roku różni się w istotny sposób od tej która ja zamontowałem z 99 roku oczywiście w rozumieniu przystosowania manetki z sedana do avanta. Manetka tak jak pisałem wyżej

z 98/99 roku w sedanie i avancie jest pod względem budowy identyczna poza jednym szczegółem a mianowicie na ramieniu manetki od sedana jest ogranicznik blokujący jej ruch w głąb (w stronę kokpitu).Ja go zwyczajnie odciąłem i manetka steruje tylna wycieraczką w sposób identyczny jak oryginalna. Rozkręciłem obie na stole i wiem ,że są identyczne poza tym jednym drobiazgiem.

Opublikowano
  • Autor

jak masz auto takie jak w profilu to sobie odpuść - nie opłaca się :thumbdown:
Opublikowano

dzięki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

rozwiń kolego tą myśl, dlaczego sie nie opłaca? :disgust:

Opublikowano
  • Autor

bo prócz manetki musisz montować cały układ podciśnienia, tj: zaworki, pompkę itd

tempomat.bmp

Opublikowano

rozwiń kolego tą myśl, dlaczego sie nie opłaca? :disgust:

W diesle mają tempomat elektroniczny a w benzyny w tych latach jeszcze podciśnieniowy (znacznie więcej elementów do kupna) - pozatym w dieslu tempomat znacznie przyjemniej pracuje.