Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Interfejs ELM327 Bluetooth + Torque (OBD II + Car)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ktoś testował w Audi interfejs ELM327 Bluetooth w połączeniu z aplikacją na Androida Torque?

Na YT jest mnóstwo filmików pokazujących działanie aplikacji w połączeniu z interfejsem bluetooth i wygląda to całkiem nieźle. Zestaw ma funkcje podobne do Uniwersalnego Komputera Pokładowego, a jest dużo tańszy i prostszy w instalacji. Dodatkowo umożliwia diagnostykę auta i kasowanie błędów.

Opinie na temat sprawowania się ELM327 z programem Torque są dobre, wielu użytkowników chwali sobie zestaw.

Co o tym sądzicie?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy ktos juz testowal to na jakims smartfonie?

Chodzi mi o komunikacje w B5-ach i jak spisuje sie apka na Androida (Torque)?

PS. Damian bawiles sie tym?

Opublikowano

Kumpel mi to podłączał do mojej b6 (używa tego w nissanie) generalnie jak dla mnie jest to bajer podaje podstawowe funkcje w czasie rzeczywistym (lekko opóźnionym) a błędów w komponentach nie znalazł chociaż wiem że parę mam łącząc się przez vag'a...

Torque jest pod androida więc pójdzie pod każdym smartfonem z bluetoothem i androidem (kumpel miał to wgrane na Samsung Galaxy IIs)

osobiście nie polecam...

:hi:

Opublikowano

błędów nie znalazł w ecu ... a poduszki w ogole sie nie da wykasowac... taki tylko bajer to jest nic wiecej... dobrze, że nie kupiłem tylko porzyczyłem od kolegi na dwa dni bo grosza bym za to nie zapłacił ;)

Opublikowano

ja mam taki wlasnie zestawik , generalnie bardzo fajna opcja jak w aucie nie masz pelnego FIS, bo : pokazuje ci chwilowe spalanie , srednie, maxymalne ,minimalne , ile robisz km na 1litrze , temp w dolocie , temp paliwa ,temp w ukladzie wydechowym , ilosc CO2, cisnienie doladowanie , napięcia, itp , generalnie zczytac mozna prawie wszystkie wskazania z czujnikow w trybie rzeczywistym , dodatkowo mierzy ci czasy 0-100km/h z rejestracja RPM , czasy na 1/4mili , trase przejazdu. Niestety do diagnozy ,czy usuwania bledow kompletnie sie nie nadaje.

Opublikowano

a powiedz kolego w jakim to masz samochodzie?? audi a4 b5??

Opublikowano

Sam program Torque jest zgodny ze standardem OBD2, więc możecie zapomnieć o starszych B5, tylko niektóre modele po drugim lifcie. Z tego samego powodu program też nie obsługuje innych komponentów, jak zegary, poduszki, abs, itd... Natomiast sam interfejs obsługuje zarówno komunikację po K-Line jak i po CanBus. Co za tym idzie, używając odpowiedniego programu, nie koniecznie na androida, można znacznie więcej...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A czy da się tym skasować inspekcję w A4 B5 1Z ?

---------- Post dopisany 19-04-2013 at 22:09 ---------- Poprzedni post napisany 17-04-2013 at 21:42 ----------

Właśnie sprawdziłem schemat instalacji oraz samo gniazdo diagnostyczne w moim A4 B5 1Z. Do wtyczki doprowadzono: GND na pin 4, 12V na pin 16, oraz K-Line na pin 7. W ciemno kupiłem ELM327 bo to wydatek mały i czekam już tylko aż mi HTC One X wróci z serwisu to sprawdzę z różnymi aplikacjami jakie są dostępne na androida. W ostateczności są jeszcze programy na PC.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A czy da się tym skasować inspekcję w A4 B5 1Z ?

---------- Post dopisany 19-04-2013 at 22:09 ---------- Poprzedni post napisany 17-04-2013 at 21:42 ----------

Właśnie sprawdziłem schemat instalacji oraz samo gniazdo diagnostyczne w moim A4 B5 1Z. Do wtyczki doprowadzono: GND na pin 4, 12V na pin 16, oraz K-Line na pin 7. W ciemno kupiłem ELM327 bo to wydatek mały i czekam już tylko aż mi HTC One X wróci z serwisu to sprawdzę z różnymi aplikacjami jakie są dostępne na androida. W ostateczności są jeszcze programy na PC.

Działa ten zestaw?

Kupił bym sobie interfejs gdybym w moim b5 ahu mógł zobaczyć spalanie.

Wie ktoś czy zadziała?

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Jest do tego soft na iOS'a?

Opublikowano

chyba nie ma

Opublikowano

Poszukaj aplikacji Rev

Edit

https://itunes.apple.com/us/app/rev/id302420711?mt=8

Opublikowano

Poszukaj aplikacji Rev

Edit

https://itunes.apple.com/us/app/rev/id302420711?mt=8

$39 i kijowe noty :decayed: niby jest wersja za free, ale tez jakis syf.

Poszukam moze czegos... mam ten intefejs, ale zmienilem telefon :facepalm:

Opublikowano

Jakbyś został przy szajsungu to byś teraz nie miał problemu:decayed:

Opublikowano

Do iPhone jest jeszcze appka DashCommand

http://m.youtube.com/#/watch?v=-mqu_AvjTZ0&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D-mqu_AvjTZ0

Podłączenie ELM327 jest do iPhone jest niby trudne, ale dla chcącego nic trudnego

http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/52284-obd-ii-elm-327-bluetooth-i-iphone/

Opublikowano

Niestety, ale konfiguracja ELM327 + HTC one X + silnik 1Z w moim autku nie funguje. Pozostaje albo czekać aż ktoś napisze apke na HTC, czyli na androida, obsługującą K-Line w protokole KW1281 albo ELM327 obsługiwać z czegoś innego, mam zamiar sprawdzić z laptopa z programem Grau goes Color ť Blog Archive ť Alexander’s car diagnostic software (OBD KW1281) tyle że musze wpierw laptopa wyposażyć w Bluetoth-USB bo takowego nie ma.

Opublikowano

A jak będzie z AHU i elm327? wie ktoś?

Zwykły tani kabelek usb + vag com śmiga bez problemu. Jak będzie z elm327 + torque?

Opublikowano

witam

Posiadam A4 B5 '99r. polift 110 KM silnik AFN i zakupiony na alledrogo ELM327 + dwa różne telefony na androidzie + torque = brak komunikacji z ECU.

W innym poście na forum koledzy pisali, że z tym silnikiem wszystko im działało wiec nie wiem o co chodzi.

W czwartek sprawdzę ELM327 w skodzie Oktawii 2007r. zobaczymy czy będzie hulać.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witajcie próbował ktoś uruchomić tego elm? Bo kupilem sobie i nie chce się połączyć z ECU sprawdzał em u siebie i u kolegi w 1.9 TDI i tak samo...

Opublikowano

Mi w A4 działa a do skody Octavia II nie pasi bo gniazdo za głęboko.

Ogólnie to taka lipa ala zabawka.

Natomiast u kolegi zestaw od viakena na androida naprawdę nieźle chodzi.