Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Centralny zamek, zmiana na pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio padła mi centralka CZ ("wirnik" pompki sie rozpadł) w mojej audi z 97r, numer tej centralki to 8L0 862 257 A, brak sterowania z pilota.

Co trzeba zamotać żeby było sterowanie CZ z pilota, czy w ogóle da się?? Jaki numer centralki do kupienia?? Co z kluczykiem/pilotem, da rade żeby był ori a nie chinol (jak z ich żywotnością)??

Mam funkcje domykania szyb z kluczyka, więc naturalnie chciałbym to mieć z pilota.

Pozdr

Opublikowano

jeżeli pompka jest niesprawna to i pilot/ kluczyk z pilotem nic nie pomoże. najpierw wymień pompkę, a potem montuj pilot. kup na allegro czy gdzieś tam sterownik centralnego zamka, zaznaczając sprzedawcy że masz domykanie szyb z kluczyka. potem wpiąć się w instalację i gotowe.. temat Montażu był już gdzieś na forum poruszany kilka razy.

ja u siebie montowałem sterownik carprotect bx 70 i wszystko działa jak należy;) a operacja trwała 2h

Opublikowano

też miałem podobny problem z rozsypanym wirnikiem i kupiłem pompkę ze sterowaniem z pilota oraz sam pilot. na początku nie mogłem zakodować pilota ponieważ miałem pompkę z polifta ale dzięki koledze z forum z którym się wymieniłem na pompkę która była montowana w tych latach z których mam auto (97r) ori centralny śmiga już ponad rok bez żadnych problemów i domykanie oraz otwieranie szyb też jest z pilota

Opublikowano

ja mam u siebie 8LO 862 257 G ale 8LO 862 257 K też próbowałem i śmigała

Opublikowano

Pompka taka

http://allegro.pl/audi-a3-a4-pompka-centralnego-zamka-8lo-862-257-g-i2176062036.html

A kluczyk o numerze 4DO 837 231 N - 433,92 Mhz i 4D0 837 231 A - 433,92 Mhz (na aukcji jest napisane że są zamienne) podejdzie??

http://allegro.pl/pilot-audi-a3-a4-a6-4do-837-231-n-4d0837231a-nowy-i2211243743.html

Zdaje sobie sprawe że bagażnika nie otworze bo mam klamke mechaniczną.

Albo chinol ze sterownikiem, ale raczej odpada...

http://allegro.pl/sterownik-2x-logo-audi-80-90-100-a3-a4-a6-a8-tt-i2210682201.html

Opublikowano

ja mam kluczyk 4D0.837.231. najlepiej kupić używany za jakieś 50 -70 zł na forum

Opublikowano

Witam! Mam u siebie taką samą sytuację. Centralny mam tylko z kluczyka i zaczał mi się psuć więc chcę wstawić sobie scyzoryk ( ale koniecznie ori, bo jakość chinoli do mnie nie przemawia ) wiem że wyjdzie sporo drożej ale chcę ori mieć. Więc byłem w okolicznym warsztacie gdzie zajmują się elektryką samochodową i podobnymi sprawami to powiedzieli że koszt takiej imprezy razem z robocizną to około 450zl. I Oni zamówią wszystko i złożą. Z tego co mi powiedział to kupuje pompke wraz ze sterowaniem radiowym, pilot ori do tego działający w podanych częstotliwościach i wszystko zakodować jeszcze. Nie wiele z tego rozumiem... Ale gościowi wytłumaczyłem że mi zależy na ori kluczyku. Ja może i sam bym się za to zabrał ale trzeba cześci szukać, dopasowywać a do tego nie mam głowy. Jutro mam zadzwonić i On mi powie ile dokładnie będą części kosztowały i kiedy auto zaprowadzić. Jak będę wiedział więcej to dam znać na bierząco.

Opublikowano

Nie, kodowanie chyba robią tam gdzie kluczyki się dorabia...

Opublikowano

Mi ostatnio padła pompka (wirnik) i też wstawiłem od razu z pilotem. Ja miałem przedliftową bez sterowania pilotem, na allegro kupiłem poliftową z oryginalnym scyzorykiem za 200 zł ale od angola. Jedyny problem jaki mam teraz to taki że z kluczyka nie otworzę centralnego - jedynie z pilota. Domykanie szyb działa bez problemu.

Z tym otwieraniem z kluczyka to podobno właśnie przypadłość angielskich pompek :) ale mi to nie przeszkadza.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ale to już w zestawie kupiłeś pompkę i kluczyk?

Opublikowano

Tak - jest jeden koleś co sprzedaje za 200 komplety. Pilota i tak musiałem zakodować bo pewnie nie od kompletu.

Opublikowano
a jaka ostatnia literka z numeru kluczyka??

bez literki na końcu

Kodowanie za pomoca vaga sie odbywa?

kodowanie odbywa sie za pomocą dwóch kluczyków

Opublikowano
Tak - jest jeden koleś co sprzedaje za 200 komplety. Pilota i tak musiałem zakodować bo pewnie nie od kompletu.

Podeślij mi namiary na tego gościa...

Opublikowano

panowie trzeba uważac na te zamiany pompek itd bo czasami wychodzą kwiatki, ja ostatnio kupiłem pompkę+scyzoryk z jednego samochodu żeby nie było konieczności przerabiania, tylko, żeby od razu był komplet i wszystko działa pięknie poza...oświetleniem kabiny, wcześniej na oryginalnej elektronice z pompki zapalały się lampki po otwarciu drzwi...teraz jest nic się nie zapala ;/ nie wiem jak to rozwiązać....ale fakt jest faktem

Opublikowano

fakt, po odpięciu pompki u mnie nie działa oświetlenie kabiny i elektryczne szyby....

Jaki numer pompki masz??