Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana Filtr kabinowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
I jak wymieniłeś ten filtr? pomogło. .? bo chyba u siebie będę musiał to zrobić..

Ja bede wymieniał dopiero po " zimie " za jakiś miesiąc wszystkie filtry, nie mam żadnych problemów żeby wymienić ale lepiej dbać

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Oglądałem jutuby, kilka zdjeć i nadal nie wiem. Wszyscy na filmach tylko otwierają schowek , wkladają reke , odkręcaja 3 sruby recznie , wypinają plastikową osłonę , wyjmują filtr.

Ja patrze u siebie i w schowku widze tylko wyścieloną tapicerke oraz żadnych śrub ktore mozna by reką wykręcic. Czyżby trzeba było zdjąć najpierw tą tapicerke?

Na żadnym "poradniku" słowa o tym nikt nie wspomina. A może mój schowek jakiś hyper premium jest ? :jerk:

Opublikowano

Ale filtr się wymienia bez otwierania schowka :) Jest on pod schowkiem, tak w głębi.. Poświeć sobie latarką i znajdziesz śrubki i plastik do wyjęcia :)

Opublikowano

Ale filtr się wymienia bez otwierania schowka :) Jest on pod schowkiem, tak w głębi.. Poświeć sobie latarką i znajdziesz śrubki i plastik do wyjęcia :)

1. Łamiesz sobie kręgosłup żeby wsadzić głowę pod schowek po stronie pasażera

2. za schwkiem widzisz taki palstiko-styropianek na 3 plastikowe wkręty - odkręcasz

Reszty nie opisuję

Opublikowano

Zgadza się. Gimnastykowałem się nieźle za pierwszym razem :grin:

Opublikowano

Klima BASIC , czyli co POD schowkiem ? Musze zanurkowac tak jak do gniazda diagnostycznego z tym , że po stronie pasażera ?

A co do szukajki to znalazło mi 4 strony postów ale nie tego co podałeś powyżej. :)

Opublikowano

Tak, na dole za schowkiem. Tak musisz nurkować.

Opublikowano

I tak rzeczywiscie jest , dzieki wszystkim za wyjasnienia.

• 3 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

witajcie

kolega "Kamyk" wspomniał o filtrze Mann. czy ten filtr Mann jest godny polecenia?

Czy warto je wybierać podczas serwisowania naszych OOOO ?? [emoji2]

Opublikowano

Godzien jest! Natomiast ja jestem ZASZCZYCONY wdychac powietrze filtrowanene przez Filtron z weglem aktywnym :thumbup1:

Opublikowano

Ja kupowałem BOSCH za całe 60zł wygląda identycznie jak ORI tylko napisu OOOO brak :) i wciągam świeże ścieżki powietrza :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mann jak najbardziej jest godny polecenia, przynajmniej według mnie i mojego "doświadczenia", równie dobry jak Filtron.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Ma ktoś instrukcje wymiany filtra kabinowego w A4 B8 Avant/Allroad 2.0tdi 170KM CAHA?

Opublikowano

Tutaj widać bardzo dobrze

Opublikowano

DEMONTAZ SCHOWKA PASAŻERA :

Odciągamy boczna osłonę deski rozdzielczej oraz demontujemy schowek pasazera .

schoweksruby22.png
schoweksruby.png

– Wymontować osłonę boczną tablicy przyrządów po stronie przedniego pasażera.
– Otworzyć pokrywę podręcznego schowka i wykręcić śruby .
- Wyjąć podręczny schowek na tyle, aż będzie można rozłączyć elektryczne złącze wtykowe przy wtyczce centralnej.

oslonaschowkamala.png

Odczepić osłonę tablicy przyrządów 1 po stronie przedniego pasażera od podręcznego schowka i zdjąć ją.

schowek545.jpg

sckoeczek.jpg

air1x.jpg

schow2.jpg

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Jaka jest różnica pomiędzy filtrem kabinowym VAG : 8K0819439A a VAG: 8K0819439B ?

Do kupienia są np MANN CUK2450, ja po wyjęciu ori mam CUK2450/1 (8K0819439B). Nie mogę znaleźć CUK2450/1 nigdzie.

641cdacea1d61.jpg

Opublikowano

Z końcówką A -zwykły , a B - komfort z węglem aktywnym nie czuć niemiłych zapachów z zewnątrz.