Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brc sq 24 zaczął wiecej palić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

pytanie dotyczy drugiego auta w którym posiadam zamontowaną instalacj brc sQ 24 silnik 1.8 120km made in france

auto jakis czas temu paliło 40litró lpg na 380-420km

obecnie od dłuzszego czasu ta sama ilosc lpg starcza na 230-no max 280km (są to te same odcinki tras)

filtry oba zamontowane nowe org

czego to moze byc przyczyna tak znacznej róznicy spalania dodam ze zaczeło sie to od paxdziernika

komputer spalania pokazuje prawidłową ilosc spalania 10-11litrów

na co zwrocic uwage

czy mozliwe ze listwa brc juz "leje"

:facepalm:

pozdrawiam dziekuje za odp

Opublikowano

A tak standardowo: kable, swiece, filtry (oryginalne tzn nie wymieniane?) Ok? Na gazie rowne obroty? Sprawdzales (chociaz orientacyjnie) jak spalanie na benzynie? Ile te wtryski juz przejechaly?

Opublikowano

Witam czwartek zakładam STAG 300 prawdopodobnie bez awaryjny kosz to 3000 zł do mojej 3.0 zbiornik w kole zapasowym 55litrów około 10 l ma niby to palić zobaczymy

Opublikowano
Witam czwartek zakładam STAG 300 prawdopodobnie bez awaryjny kosz to 3000 zł do mojej 3.0 zbiornik w kole zapasowym 55litrów około 10 l ma niby to palić zobaczymy

Jak chciałeś pomóc??? Powodzenia z tym spalaniem w tym silniku:facepalm:

Opublikowano

Jak chciałeś pomóc??? Powodzenia z tym spalaniem w tym silniku:facepalm:

Pewnie na ubogo, a później rozpacz że lpg zepsuło silnik.

Opublikowano

a co się dzieje z tą instalacja słyszałem że jest dobra może coś innego polecacie

Opublikowano
a co się dzieje z tą instalacja słyszałem że jest dobra może coś innego polecacie
kolunio załóż sobie nowy wątek... i się pytaj, ja mam 3.0 i 10l średnia to rzecz nieosiągalna...

a kolega z BRC powinien chyba się udać do gazownika, sprawdzi czy rzeczywiście wtryski nie zaczęły lać... bo nie podałeś ile masz już nalatane na gazie.

Opublikowano

stag 300 sterownik ,wtryskiwacze HANA to firma japońska najlepsze na rynku w tej chwili ,instalacje elektryczne FIRMA AC kapitał niemiecki oni robią do volskwagena na teren niemiecki i na polskę, i parownik KME GOLD do 350 ps włoska firma taka będzie instalacja mam nadzieje że wszystko ok

Opublikowano
,wtryskiwacze HANA to firma japońska najlepsze na rynku w tej chwili ,

hany są koreańskie a można znaleźć i lepsze