15lolo Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 witam pytanie dotyczy drugiego auta w którym posiadam zamontowaną instalacj brc sQ 24 silnik 1.8 120km made in france auto jakis czas temu paliło 40litró lpg na 380-420km obecnie od dłuzszego czasu ta sama ilosc lpg starcza na 230-no max 280km (są to te same odcinki tras) filtry oba zamontowane nowe org czego to moze byc przyczyna tak znacznej róznicy spalania dodam ze zaczeło sie to od paxdziernika komputer spalania pokazuje prawidłową ilosc spalania 10-11litrów na co zwrocic uwage czy mozliwe ze listwa brc juz "leje" pozdrawiam dziekuje za odp
sokal Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 A tak standardowo: kable, swiece, filtry (oryginalne tzn nie wymieniane?) Ok? Na gazie rowne obroty? Sprawdzales (chociaz orientacyjnie) jak spalanie na benzynie? Ile te wtryski juz przejechaly?
kolunio Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 Witam czwartek zakładam STAG 300 prawdopodobnie bez awaryjny kosz to 3000 zł do mojej 3.0 zbiornik w kole zapasowym 55litrów około 10 l ma niby to palić zobaczymy
Onkel Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 Witam czwartek zakładam STAG 300 prawdopodobnie bez awaryjny kosz to 3000 zł do mojej 3.0 zbiornik w kole zapasowym 55litrów około 10 l ma niby to palić zobaczymy Jak chciałeś pomóc??? Powodzenia z tym spalaniem w tym silniku:facepalm:
grzemo Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 Witam czwartek zakładam STAG 300 prawdopodobnie bez awaryjny kosz to 3000 zł do mojej 3.0 zbiornik w kole zapasowym 55litrów około 10 l ma niby to palić zobaczymy Jak chciałeś pomóc??? Powodzenia z tym spalaniem w tym silniku:facepalm: Pewnie na ubogo, a później rozpacz że lpg zepsuło silnik.
kolunio Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 a co się dzieje z tą instalacja słyszałem że jest dobra może coś innego polecacie
lesjagl Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 a co się dzieje z tą instalacja słyszałem że jest dobra może coś innego polecacie kolunio załóż sobie nowy wątek... i się pytaj, ja mam 3.0 i 10l średnia to rzecz nieosiągalna... a kolega z BRC powinien chyba się udać do gazownika, sprawdzi czy rzeczywiście wtryski nie zaczęły lać... bo nie podałeś ile masz już nalatane na gazie.
kolunio Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 stag 300 sterownik ,wtryskiwacze HANA to firma japońska najlepsze na rynku w tej chwili ,instalacje elektryczne FIRMA AC kapitał niemiecki oni robią do volskwagena na teren niemiecki i na polskę, i parownik KME GOLD do 350 ps włoska firma taka będzie instalacja mam nadzieje że wszystko ok
grzemo Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 ,wtryskiwacze HANA to firma japońska najlepsze na rynku w tej chwili , hany są koreańskie a można znaleźć i lepsze
Rekomendowane odpowiedzi